Home + Verslag van ons weekend weg in ’t boerderijtje van de Cantharel

Verslag van ons weekend weg in ’t boerderijtje van de Cantharel

Ons tweede huis. Zo noemen we de Cantharel inmiddels. Dat begon als een geintje omdat we er graag heen gaan, maar inmiddels is het stiekem echt zo gaan voelen. Dat is de plek waar we écht tot rust komen en waar we ons zo op ons gemak voelen. Afgelopen weekend vierden we onze 12,5 jarig huwelijk en onze verjaardagen in de Cantharel. Niet in een hotelkamer, maar in ’t Boerderijtje. Het verslag van dit weekend lees je hieronder.

Vrijdag 20 januari 2023

Hieperdepiep Hoera, want Patrick is vandaag jarig! Toch moeten we nog even wachten voor we het kunnen vieren. Pat moet de ochtend namelijk nog werken. Milan is onverwacht vrij omdat er geen leerkracht is en ik heb aan de schooldirecteur gevraagd of ik Floris dan ook thuis mag houden zodat we lekker op tijd kunnen gaan rijden. Met de voorspelde sneeuw is het sowieso fijner als we op tijd vertrekken. Dat is gelukkig geen enkel probleem. Zelf had ik al vrij genomen. Ik pak alles in en maak het huis lekker schoon. Muziek aan en gaan, heerlijk!

Vertrekken maar!

Pat is rond 12.30 thuis. Hij gaat nog gauw douchen en ik was zijn werkkleding snel. Dan kan ik dat nog ophangen voor we weggaan en is het zondag al lang weer droog. Noem het maar kneuterig, maar ik vind het heerlijk om weg te gaan als thuis alles op orde is. Dan komen we zondag weer terug in een huis waar we niets meer hoeven te doen. Nou ja, alleen de was dan.

Rond 14.30 uur komen we aan bij de Cantharel en het is al druk. We verblijven dit weekend in ”t Boerderijtje’ welke over een tijdje beschikbaar is. Wat een gave plek!

Verjaardag vieren

Kijk nou wat een plaatje! In ’t Boerderijtje zit alles op de begane grond. Je komt binnen in een grote hal met een te gekke betegelde vloer. Vanuit de hal kan je naar de grote woonkamer (met uitzicht op een enorme tuin!) en de keuken. Ook de keuken is echt te gek en ideaal voor een verblijf in de zomer. De grote Amerikaanse koelkast is gevuld met champagne, rosé en nog meer lekkers. Wat een welkom! In de woonkamer staat een kaartje met felicitaties voor ons 12,5 jarig huwelijk. Ook is de woonkamer versierd en even later zien we dat onze slaapkamer ook is versierd met ballonnen. Superleuk!

’t Boerderijtje is heel sfeervol ingericht en past wat betreft stijl perfect bij de rest van het hotel. Verder past ’t Boerderijtje zelf perfect bij de omgeving.

We pakken onze spullen uit en besluiten in het restaurant lekker wat te borrelen voor Pat z’n verjaardag. Ook hebben we gereserveerd voor het diner vanavond in de bistro van het hotel. Ik heb in ieder geval heel veel trek in de lekkere carpaccio en de truffel risotto die ik ook at tijdens Kerst.

Na het eten spelen we nog een potje tafelvoetbal in het souterrain van het hotel en daarna gaan we terug naar de boerderij. We kruipen op de bank en doen lekker niets meer.

Zaterdag 21 januari 2023

Vandaag staat een tripje naar Duitsland op de planning, maar first things first: we starten de dag met een heerlijk ontbijt. Deze wordt bezorgd aan de deur en wordt al vroeg gebracht. Komt goed uit, want we zijn vroeg wakker en we willen op tijd vertrekken. Het is een volle mand en de broodjes zijn nog warm.

Vanaf de Cantharel is het ongeveer drie kwartier rijden naar de DM in Duitsland. Hier willen we een flinke voorraad drogisterij producten inslaan voor de komende maanden. Een stuk goedkoper dan in Nederland. Als we dan toch in de buurt zijn… De shoplog hiervan komt later deze week online.

Nog de hele middag voor ons

Rond 13.00 uur zijn we weer bij de Cantharel en hebben we nog een hele middag voor ons. Tijd voor een lekkere lunch!

 

Na de lunch gaan we terug naar de boerderij en hebben de jongens een trucje bedacht om de ballonnen aan het plafond te laten hangen. Ik vind dat gerommel en de lol die we hebben met elkaar zo fijn. Een gevoel van echt geluk overvalt me. Dat ben ik natuurlijk vaker, maar dan ben ik mij er een stuk minder van bewust. Dit keer realiseer ik het mij des te meer.

De jongens willen graag zwemmen dus gaan we die kant op. Ik vind het heerlijk, maar zo’n gedoe met weer douchen, mijn haar wassen etc.. Zeker omdat ik weet dat ze het na een uurtje of anderhalf weer zat zijn ? Ik besluit daarom lekker te relaxen op het ligbed en te genieten van hun blije koppies. Na ongeveer vijf kwartier vinden ze het inderdaad leuk geweest. Snel douchen, haren wassen en nog even relaxen in de boerderij.

We eten vanavond niet in het hotel, maar wilden de omgeving eens verkennen wat betreft eten. Daarom hebben we gereserveerd bij ”t Pannekoekhuis’ in Ugchelen. Nostalgische plek, supersnelle bediening en lekkere pannenkoeken. Aanrader als je in de buurt bent!

Bij de Cantharel hebben we een warmtecamera gehuurd om in het donker dieren mee te spotten. We hebben dit keer helaas geen succes, maar de jongens vinden het al helemaal leuk om met de camera te speuren.

Zondag 22 januari 2023

Helaas zit ons weekend er weer op, maar we hebben nog een ontbijt in het vooruitzicht. Dit keer in het restaurant, omdat we dat ook wel weer gezellig vonden. Daarna is het tijd om alles in de auto te zetten en uit te checken. We hebben een fantastisch weekend gehad en weer zo onwijs genoten! Het klinkt heel cheesy en cliché, maar wat zijn we toch dankbaar dat dit kan.

’t Boerderijtje komt over een tijdje op de website van de Cantharel te staan (wij liepen er toevallig tegenaan tijdens Kerst en hebben toen al even naar binnen gegluurd). Wil je meer informatie, bel dan even naar het hotel. En anders is de Boshut of een verblijf in het hotel ook zeker de moeite waard. We noemen onszelf weleens de ambassadeurs van de Cantharel, want we zijn oprecht fan.

Nog even dit…

Dit is dan ook geen gesponsorde post en verblijven betalen we gewoon zelf. Dit jaar is het acht jaar geleden dat we hier voor het eerst kwamen (ook toen schreef ik er al over haha) en sindsdien komen we hier een paar keer per jaar. Bijvoorbeeld voor onze trouwdag en tijdens Kerst. Hier sparen we voor omdat we dit zo’n fijne plek vinden. Is misschien niet nodig, maar wilde dit toch genoemd hebben.

Het was in ieder geval weer genieten!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *