Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in januari 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in januari 2022

Januari 2022 zit erop. De kop is eraf en wat is het een goed begin geweest van dit nieuwe spaarjaar. We hebben nog nooit zoveel gespaard in een maand. Oké, Patrick heeft ook een nieuwe iPhone gekocht, maar dat deden we van bestaand spaargeld. En zelfs als we dat bedrag er toch af zouden halen, blijft er nog wat over. Ook was het de maand waarin we weer wat investeerden in crypto en waarin we begonnen met de 52-weken spaarchallenge. Lees je mee?

Geïnvesteerd in crypto

Afgelopen maand zijn we ons toch weer wat gaan verdiepen in crypto en investeerden we er een paar tientjes in. We proberen er wat meer gevoel bij te krijgen en zijn toch benieuwd wat dit op termijn gaat doen. We houden het goed in de gaten en investeren er vooralsnog niet teveel in.

Geld opgenomen van Peaks voor ons weekend weg

Ik vertelde eerder al dat we sparen met Peaks voor korte termijn doelen. Zo spaarden we de afgelopen maanden voor ons weekend weg naar de Boshut. Een paar maanden terug namen we daarvoor al geld op en nu haalden we het resterende bedrag eraf. Daarna spaarden we weer verder. Toch ging het niet lekker met Peaks de afgelopen maand. Dat heeft onder andere te maken de onrust tussen Oekraïne en Rusland. Balen, maar we krabbelen er vast weer uit. We wachten het rustig af. Het zal, zoals altijd, op den duur weer stijgen.

Tip: eerder schreef ik uitgebreid over de Peaks app en vertelde ik hoe het werkt. Wil jij het ook uitproberen? Download dan de app en gebruik de code: MARISYHBV Zowel jij als ik krijgen dan beiden €5,- dat is toch leuk meegenomen!

‘No spend weekend’

Ook hielden we afgelopen maand een ‘no spend weekend’. Het verslag daarvan hebben jullie hier al kunnen lezen. Het was goed om ons even bewust te zijn van wat we normaal gesproken kunnen uitgeven in een weekend. Omdat we dat weekend niets (oké, bijna niets dan) uitgaven, konden we weer wat extra sparen.

Naar de spaarrekening en weer van de spaarrekening af

We begonnen zo voortvarend en er ging deze maand een lekker bedrag naar de spaarrekening. Er ging echter ook een lekker bedrag vanaf, want Patrick kocht een nieuwe iPhone. We kopen onze toestellen los omdat we geen duur abonnement en geen BKR-registratie willen. Hij ruilde bij de Amac zijn iPhone 11 in voor een iPhone 13 en kreeg nog bijna €300,- terug voor zijn “oude” iPhone.

Ik wacht nog even met een nieuwe iPhone, maar als ik een nieuwe koop, gaat de mijne door naar Milan. We ruilen dan Milans iPhone in. Daar zullen we niet veel meer voor krijgen, maar ach, alle beetjes helpen dan.

52-weken spaarchallenge

We zijn deze maand ook begonnen met de 52- weken spaarchallenge. Dat werkt als volgt: iedere week maak je een een bedrag over tussen de €1,- en €52,-. In week 1 maak je dus €1,- over, in week 2 €2,- tot in week 52 €52,-. In de keuken hangt een vel papier waarop we de vorderingen bijhouden en aan het einde van het jaar zouden we dan €1378.- moeten hebben gespaard, maar we willen het afronden naar €1400,-.

We begonnen op chronologische volgorde, maar als we nu geld overhouden van ons boodschappenbudget, maken we dat ook over naar de spaarchallenge. Zo hielden we afgelopen week €17,- over. Week 17 konden we daardoor al afstrepen! Ik zal binnenkort meer vertellen over deze challenge.

Overzicht januari 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Als we de iPhone niet meerekenen is dit het bedrag dat we in januari 2022 hebben gespaard:

Totaal naar de spaarrekening in januari 2022: €425,-

Totaal naar de spaarchallenge: €32,-

Totaal naar Bloxx voor crypto: €40,-

Totaal naar de beleggingsrekening:
€100,-

Saldo Peaks app: €147,21
Vorige maand was dat €401,13, hiervan hebben we €385,- opgenomen voor een weekend weg. Er bleef toen €16,13 over. Dit betekent dat we er €131,08 bij hebben gespaard.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €484,60
Dit was vorige maand €376,20, dit betekent dat we er €108,40 bij hebben gespaard. Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!

Totaal gespaard in januari 2022: €836,48! Zelfs als we de iPhone van dit bedrag af zouden halen, blijft er nog ruim €130,- over dat we hebben gespaard. Wat een goed begin van 2022!

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *