Home + Deze betaalde diensten maken ons gezinsleven leuker en makkelijker

Deze betaalde diensten maken ons gezinsleven leuker en makkelijker

Toen ik vorige week de administratie doornam zag ik dat er weer een betaalde dienst was afgeschreven van de rekening. Dit keer voor het reinigen van de groene container. Mijn gedachten dwaalden af naar hoe fijn dat eigenlijk was en opeens was daar dit blogonderwerp. De laatste jaren betalen we wat meer voor de diensten die ons gezinsleven net wat makkelijker, en dus leuker, maken. Ik zette ze op een rijtje met de bijbehorende kosten.

Containerreiniging

Achter ons oude huis hadden we een poort met, direct achter onze schuur, een put. Als de groene container schoongemaakt moest worden, konden we dat daar doen. Het vuile water spoelde direct de put in, we maakten het straatwerk met een sopje schoon en lieten de container drogen. Onze oude poort was stil en dan konden we dat prima even doen. Bij ons nieuwe huis hebben we geen put zo dichtbij. We zouden mensen tot last zijn en dat wilden we niet. Maar op een gegeven moment wordt die groene bak wel heel erg smerig. Zeker in de zomer gaat dat stinken. We besloten daarom een abonnement te nemen op een reinigingsservice. Om de week wordt de groene container geleegd. We laten de bak dan staan en vervolgens wordt deze schoongemaakt. Als hij is schoongemaakt herkennen we dat aan de deksel die open staat. Ideaal!

Kosten: €8,25 per maand.

Hulp in de huishouding

Ik werk vrij veel en op een gegeven moment had ik het gevoel thuis enorm achter de feiten aan te lopen. Ik kon niet álles doen en wilde in het weekend niet alleen maar schoonmaken. Na een tijdje besloten we op zoek te gaan naar een hulp in de huishouding. Dit viel nog niet mee, maar inmiddels hebben we al 1,5 jaar een fijne hulp die om de week bij ons thuis komt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niets meer doe. Integendeel, want ik ben altijd bezig in huis, maar het is behapbaar. Het is heel erg fijn om bepaalde dingen uit handen te geven aan iemand die je vertrouwd in je huis.

Kosten: €45,- per twee weken.

Glazenwasser

We hebben nu een huis met drie verdiepingen en dus is een glazenwasser wel heel fijn. We zouden het voor een groot deel ook zelf kunnen hoor, want onze ramen kunnen naar binnen open, maar het is ook een stukje gemakzucht. In de weekenden doen we ook veel in huis (en wat denk je van al die wasjes?!), maar zoiets groots besteden we liever uit zodat we wat meer tijd overhouden voor leuke dingen. De glazenwasser komt iedere maand en doet dan alle ramen van het huis.

Kosten: €20,- per maand.

Boodschappen laten bezorgen

Nog zo’n heerlijkheid: de boodschappen laten bezorgen. Ieder jaar betalen we €120,- voor een bezorgbundel. Een behoorlijke smak geld, maar omdat we iedere week de boodschappen thuis laten bezorgen hebben we dat bedrag er na zo’n drie á vier maanden uit. Een ander bijkomend voordeel is dat we met deze bezorgbundel gebruik kunnen maken van gratis bezorging bij Bol.com en we kunnen onze bestellingen bij Bol ook op zondag laten bezorgen. We vinden het ontzettend fijn om de boodschappen te laten bezorgen. We hebben op zaterdagochtend tussen 7.00 en 8.00 uur alles in huis en hoeven dan nergens meer naar om te kijken.

Kosten: €120,- bezorgbundel per jaar.

Heel leuk, maar stopgezet: Bloomon abonnement

Vorig jaar hebben we nog gebruik gemaakt van een Blommen abonnement. Het waren prachtige boeketten die lang bleven staan, maar uiteindelijk vond ik dat de prijzig worden. Het kostte ons ongeveer €50,- per maand en dat besteedden we liever ergens anders aan.

Kosten: rond de €25,- per boeket.

Me time: mijn nagels en wenkbrauwen laten doen

Tot slot nog een klein beetje me-time dat inmiddels ook vaste prik is geworden: om de drie weken laat ik mijn nagels doen (gewoon lakken met gellak hoor) en om de zes weken zijn mijn wenkbrauwen aan de beurt. Inmiddels doe ik dat nu ruim twee jaar en het is zo fijn. Mijn nagels zien er niet alleen verzorgd uit, ze breken ook niet meer. Het staat een stuk netter, wat ik ook fijn vind op mijn werk. Datzelfde geldt voor mijn wenkbrauwen. Deze zijn al heel donker dus ik hoef ze niet bij te laten tekenen of te laten verven, maar op een gegeven moment werden het echt borsteltjes. Sindsdien laat ik ze epileren (met zo’n touwtje) en wat een verschil is dat! Sinds ik ze laat doen is mijn blik meer open en laten we eerlijk zijn, ook dit staat veel verzorgder.

Kosten: €37,- voor mijn nagels (om de drie weken) en €17,- voor mijn wenkbrauwen (om de zes weken).

Welke betaalde diensten maken jullie gezinsleven makkelijker? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Albertine
    3 februari 2022 / 00:52

    Wij hebben alleen een glazenwasser, dat kost € 15,- per maand voor de benedenverdieping en 1e verdieping (op zolder alleen een dakraam).