Home + Diary | De hele week coronagedoe op school, lunch en jarig!

Diary | De hele week coronagedoe op school, lunch en jarig!

We hebben een gezellige, maar heel rommelige week achter de rug. Zo veranderde iedere dag de planning op school. Van wel les, tot geen les en les tot 12.00 uur, alles kwam voorbij. Ondertussen moest Milan zijn Cito’s maken en begreep Floris er op een gegeven moment niets meer van. Ook hadden we een condoleance, gingen we eindelijk weer eens lunchen en was ik jarig. Kijk je weer gezellig mee?

Maandag

Goodmorning! Na het ontbijt ben ik bezig met de plantjes en sommigen probeer ik nog te redden ?. Daarna is het tijd om de tassen van de jongens in te pakken. Terwijl we dat doen krijgen we berichten van school: de juf van Milan is ziek dus hij moet thuis blijven. Ook is er een kleuterjuf ziek en moet er een kleuterklas worden verdeeld onder de andere groepen. De ouders van kleuters krijgen daarom de vraag om hun kleuter thuis te houden als dat kan. Milan is al thuis dus Floris blijft ook thuis. Alhoewel, thuis zijn ze niet, want ik moet echt naar kantoor en Pat is al weg. Gelukkig mogen ze naar opa en oma. Wat zouden we zijn zonder hen ❤️.

Na het regelen van dit alles ga ik naar boven om mijn tanden te poetsen en make-up op te doen. En toen gebeurde dit. Dit wordt echt mijn dag haha.

Als ik na het werk aankom bij mijn ouders die ik Milan met de camera van opa om zijn nek. Die heeft hij gekregen om nog mooiere foto’s te maken tijdens het carspotten. Milan is dolgelukkig!

Dinsdag

’s Morgens kan ik het schoenenrek niet meer aanzien. Het is één grote bende. Ik pak meteen een vuilniszak en gooi een hoop schoenen weg met dit als eindresultaat. Ik ben vooral heel benieuwd hoe lang het zo netjes blijft… ?

Even een zelftest voor Milan, want ook vandaag moet hij nog thuisblijven. Gelukkig is deze nog steeds negatief. Floris kan wel weer gewoon naar school. Wat een coronagedoe weer…

Dat betekent dat Milan met mij kan naar een condoleance. De vriendin van mijn moeder is overleden. Ook ik ken haar al ruim 20 jaar. Misschien zelfs wel langer. Daarna moet Milan weer een online les in en ik ga thuis weer aan het werk. De rest van de dag maak ik geen foto’s.

Woensdag

We zijn lekker op tijd dus voor ik de jongens naar school breng, halen we nog even snel wat boodschappen.

Eenmaal thuis geniet ik even van het alleen zijn en zet ik een filmpje op op Netflix. Dat doe ik normaal echt nooit, maar ik heb er gewoon even behoefte aan en vind het heerlijk.

Na de film over tot de orde van de dag. Ik maak de wc’s schoon, stofzuig en dweil boven en beneden, maak een pan soep, werk de administratie bij, rijd nog even naar de Karwei en werk twee wassen weg. Daarna ga ik lunchen en doe ik nog wat voor Mamablogger.

Als de jongens thuis zijn doe ik nog even lekker rustig aan. Patrick komt daarna op tijd thuis. Dat is fijn, want dan hoef ik Floris niet mee te nemen naar de musicalles. We moeten dan in de auto wachten, want heen en weer rijden is het net niet. Niet ideaal met een vierjarige op de achterbank. Milan en ik rijden er dus samen heen en ik besluit nog even te tanken. Precisie tanken blijft een sport haha. Ik gooi de tank overigens niet helemaal vol. Onze auto rijdt vrij zuinig en er staan even geen lange ritten gepland. Dan vind ik het zonde van het geld om hem helemaal vol te gooien, zeker met deze benzineprijzen.

Daarna rijden we door en wacht ik een uurtje op de parkeerplaats.

Donderdag

Weer een bericht van school: Milan zit vandaag tot 12.00 uur op school vanwege een gebrek aan leerkrachten en er is wederom een kleuterjuf ziek dus er wordt weer gevraagd of we de kinderen zoveel mogelijk thuis kunnen houden. Vandaag gaat dat voor mij echt niet lukken. De afgelopen keren heb ik Floris wel thuis gehouden bij dit verzoek, maar ik kan niet weer om 7.00 uur ’s morgens opa en oma wakker bellen en ik heb een aantal overleggen op kantoor.

En dus rijden we weer lekker heen en weer vandaag.

In de middag werk ik thuis en de jongens vermaken zich prima.

’s Avonds kijken kijken we naar dit filmpje om te bekijken wat er allemaal wordt gebouwd in deze wijk. Er zijn een hoop mooie plannen waar we wel interesse in hebben. Als ik deze foto deel op mijn Instagram Stories, krijg ik een aantal reacties van mensen uit onze wijk over de huizenprijzen en dat die de pan uit rijzen in deze wijk. We horen bedragen waar we echt van schrikken. We weten wel wat de vraagprijzen zijn in deze wijk, maar weten natuurlijk niet waarvoor het vervolgens verkocht wordt. Ik kan je vertellen, het is echt bizar.

 

Vrijdag

Wederom een bericht van school: nu is de juf van Floris zelf ziek en er wordt weer gevraagd om de kinderen thuis te houden. Ik kan vandaag helaas niet thuiswerken en dus bellen we wederom opa en oma. Gelukkig mag Floris daar naartoe.

Op mijn werk hebben ze ondertussen flink uitgepakt. Zo onwijs leuk, ik heb de liefste collega’s!

Eenmaal thuis houdt het niet op met de cadeaus, want dit heerlijke pakketje wacht op de deurmat. Het is van vriendinnetje Chantal en haar gezin. Lief!

Zaterdag

De Appie staat in alle vroegte al voor de deur.

Om 9.00 uur staat kapster Manon voor de deur om de jongens te knippen. Daarna rommelen we nog wat in huis en is het tijd om Floris bij de kleutergym te brengen. Terwijl hij daar is, haal ik mijn taartje op bij de bakker. Daarna rijd ik snel weer terug. Ik heb namelijk weinig tijd, want heb net te lang staan kletsen bij de kleutergym ?.

Floris vermaakt zich ondertussen meer dan prima!

Floris is om 12.00 uur klaar. Daarna gaan we snel naar huis, kleden we hem om en rijden we door naar de stad waar we om 12.45 uur hebben gereserveerd voor de lunch. We nemen mijn ouders mee, ook om ze te bedanken voor alle hulp afgelopen weken.

Zondag

Ik ben jarig! Ik word wakker gezongen door de mannen, krijg een superleuk cadeau en er is versierd. Dit is toch gezellig?!

Mijn cadeau van de mannen.

Tussen de middag fietsen we met zijn vieren naar Keck voor een lekkere lunch/borrelplank. Het was weer heerlijk en wat fijn om weer in het zonnetje te kunnen fietsen.

We zijn net thuis als mijn broer en schoonzus voor de deur staan met deze leuke plantjes. Hoewel we het niet vieren voel ik me wel helemaal jarig. Wist je trouwens dat mijn broer en schoonzus een te gekke winkel hebben in Bergambacht? Volg ze vooral even op Instagram om meer te zien.

Aan het einde van de middag komen mijn ouders eten, maar dat doen ze altijd op zondag. Ik werk wat voor Mamablogger en ben Vinted aan het ontdekken. Ik zet er een trui op van Milan en die is in no time verkocht. We verzenden deze gelijk naar de koper in België en ik koop er te gekke Nike Air Max 1 sneakers voor Milan. Jullie kunnen mij hier volgen op Vinted.

Het was een gezellig drukke week, op naar weer een nieuwe! Deze week neem ik afscheid van een lieve collega en gaan we met het team uit eten. Wat de rest van de week in petto heeft zie je volgende week weer. Fijne week!

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Marjon
    31 januari 2022 / 07:59

    Wat vervelend met alle zieke juffen. Maar herkenbaar. In twee weken tijd 7 juffen positief op mijn werk. Terwijl we niet eens bij elkaar mogen zijn tijdens pauze en na school. Maar ook veel leerlingen besmet.

    Vinted is fijn! Ik gebruik het nu 1,5 jaar.

    Fijne week weer!