Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in december 2022

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in december 2022

Nou, ik moest even puzzelen hoor voor dit spaarverslag. Het was een maand waarin we onze digitale spaarpotjes aan wilden vullen voor komend jaar en we onze zomervakantie boekten en aanbetaalden. Uiteindelijk is dit het geworden:

Terugblik op de financiële doelen van december 2022

De financiële doelen voor december 2022 waren als volgt:

  • Geld overhouden van onze gebudgetteerde uitgaven zoals het boodschappen budget;
  • De vakantie boeken en aanbetalen;
  • Potjes verder aanvullen.

Het is allemaal gelukt, maar wat betreft het boodschappenbudget was het net aan hoor. We hielden ongeveer €20,- over. Nu moet ik zeggen dat het ook een dure maand was waarin we ook extra boodschappen deden voor de Sinterklaasviering en wat extra lekkere dingen gedurende de decembermaand. Ook bestelden we met Sinterklaas eten voor in totaal 10 personen, hiervoor gebruikten we twee boekjes van de koopzegels, kom ik zo nog op terug. Al met al ben ik blij dat we binnen het boodschappenbudget zijn gebleven en de rest ook is gelukt.

Teruggave en compensatie energie

We kregen in december 2022 weer compensatie van Eneco. Deze is direct naar de vakantiepot gegaan. Even later kregen we ook de eindafrekening binnen. We kregen een flink bedrag terug omdat we geen gas verbruiken en het een goed jaar was voor de zonnepanelen. Ook dat is regelrecht naar de pot gegaan voor de vakantie. We zijn heel dankbaar dat dat kan, dat blijven we ons realiseren. Ik reken deze bedragen overigens niet mee in het spaaroverzicht omdat dit niet op de rekening is blijven staan, maar dit gebruikt hebben om de vakantie aan te betalen. Anders wordt het wel een heel ingewikkeld verhaal.

Opname koopzegels

Voor Sinterklaas hebben we eten besteld. We vierden het met mijn zus en haar gezin en mijn ouders. In totaal waren we met 10 personen. En hoewel we lekker simpel aten (We bestelden patat en schalen met snacks), tikt dat toch best aan. Ik wil echter niet dat iemand iets meeneemt of maakt, wij nodigen ze tenslotte uit en dat vind ik ook heel gezellig. Omdat we met de koopzegels ook sparen voor de feestdagen besloten we twee boekjes in te leveren. Scheelt weer!  Twee boekjes is samen €104,- De rest hebben we lekker laten staan. Dit hebben we verder niet meer nodig gehad voor de Kerst, dus willen we nu laten staan voor de zomervakantie.

Potjes aanvullen

Eerder vertelde ik al over de diverse digitale spaarpotjes die we hebben. Dit is naast het vrije spaargeld en bedoeld voor onder andere de middelbare school, de auto’s, de zomervakantie etc. Hoewel mijn focus al snel ligt op het vrije spaargeld, keken we in december 2022 ook goed naar deze digitale potjes, want er komen best wat kosten aan. Het is goed daar nu al rekening mee te houden. Het spaargeld is daarom wat verdeeld tussen de potjes.

Financiële doelen voor januari 2023

  • Een rustiger maand dan december 2022 ? zodat het overzicht wat duidelijker is;
  • We gaan even kijken naar de loonsverhogingen die we krijgen en hoe zich dat verhoudt met de prijsstijgingen. Wat extra naar de spaarrekening kan, gaat daarheen;
  • De potjes verder aanvullen;
  • En natuurlijk proberen geld over te houden van de gebudgetteerde bedragen als de boodschappen. Wat over is gaat in één van de potjes.

Overzicht december 2022

Oké, dan is het nu tijd om de balans op te maken…. *tromgeroffel*

Totaal naar de spaarrekening in december 2022: €350,-. Om het niet te ingewikkeld te maken reken ik de compensatie en teruggave van Eneco niet mee. Dit is namelijk weer gebruikt voor de aanbetaling van de vakantie. Het bedrag wat ik hier noem is wel blijven staan op de rekening. Dit is verdeeld over verschillende potjes.

Totaal naar de beleggingsrekening: €150,-

Saldo Peaks app: €132,49. Vorige maand was dat €111,96. Dat betekent dat we er €20,53 bij hebben gespaard. Niet veel, maar het gaat weer even niet zo lekker. Toch blijven we doorgaan, we hebben nu ook niet direct een doel voor ogen.

Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €325,30. Vorige maand was het saldo €292,20. Dat betekent dat we afgelopen maand in totaal €33,10 hebben gespaard. Niet zo gek, want we hebben ook €104,- opgenomen. Met Albert Heijn Premium gaat het wel lekker snel!

Totaal naar de spaarrekening in december 2022: €553,63

Een heel mooi bedrag en zeker in deze tijden. Hier zijn we heel dankbaar voor.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *