Home + Ik draag een nepbril…

Ik draag een nepbril…

Misschien heb je het al gezien op foto’s, maar de laatste tijd heb ik steeds vaker een bril op. Ik krijg complimenten en regelmatig de vraag of ik normaal lenzen draag. Uh, nee… Ik draag een nepbril zonder sterkte en dit is waarom…

Waarom een nepbril?

Ik hoor je denken “waarom zou je in hemelsnaam een bril dragen als je deze helemaal niet nodig hebt?”. Je hebt gelijk. Ik zou dit nooit dragen omdat het hip is bijvoorbeeld. Het zit zo; vanaf mijn 13e heb ik last van extreme hooikoorts. Zo extreem dat ik weleens zomers heb gehad waarin ik amper de trap op kon lopen van de benauwdheid. En dan heb ik het nog niet eens over de traan- en jeuk ogen. ’s Avonds kan ik dan niet slapen van de benauwdheid en neem ik een ‘pufje’. In die periodes waren de puf en mijn zonnebril mijn beste vrienden en ging ik echt niet de deur uit zonder.

Maar op school en op het werk kon ik die zonnebril niet ophouden en op een dag zat ik wanhopig bij de huisarts. Medicijnen werkten nauwelijks en ik hoopte op een andere oplossing. De extreme hooikoorts belemmerde mij enorm en ik wist niet zo goed wat ik ermee aan moest. Ik kon niet een hele zomer niets doen, zo werkt het niet, maar wat zou kunnen helpen? In het gesprek opperde de huisarts om een testmontuurtje te kopen bij de opticien. Zo kon ik op school en op het werk toch een bril op om de jeuk en de pijn aan mijn ogen te verzachten. Hij zei het met een lach, maar al pratende werd het steeds serieuzer. Het was natuurlijk een bizarre vraag bij de opticien, maar ik kon een nepbril kopen en sindsdien draag ik hem als ik last heb van mijn ogen.

Niet alleen tijdens de hooikoorts periode

Na de geboorte van Milan werd de hooikoorts een stuk minder. Wat was dat een opluchting zeg! Toch heb ik nog regelmatig last van mijn ogen, ook als er niets in bloei staat. Dan doen ze zeer, jeuken ze en wordt de huid eromheen schraal. Dat is nu ook het geval en daarom draag ik nu weer regelmatig mijn bril. Het verzacht en voorkomt dat ik in mijn ogen ga wrijven. Zo voorkom ik erger.

Het is klinkt misschien suf, maar ik heb er echt baat bij. Ik vond het in het begin ook heel stom hoor, maar het werkt wel! Het was het meest rare advies dat ik ooit heb gekregen van een huisarts, maar jaren later is dit advies nog steeds heel waardevol haha.

Heb jij hier weleens van gehoord? Of zou je er misschien zelf baat bij hebben als je hooikoorts hebt?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. Edith Smit
  12 januari 2019 / 09:33

  Hoi hoi
  Ook ik heb extreme hooikoorts. Zo naar.
  Ik ben nu bezig met een desensibilliteitskuur. Dat zijn injecties die je voor het seizoen begint moet krijgen . 6 stuks voor de bomen om de week. Ik begin in okt ermee en is nu klaar. Daarna gelijk de grassen. Zo.n kuur moet je 3 tot 5 jaar doen. Afhankelijk hoe het werkt. Ik ben nu in jaar 5 en….het is zooo veel minder. Misschien wat voor jou? Het heet pollinex
  Groetjes Edith

  • 13 januari 2019 / 12:12

   Goede tip, dankjewel! Wat naar dat je er zelf zoveel last van hebt, maar fijn dat je er baat bij hebt.

 2. 12 januari 2019 / 10:55

  Wat grappig om te lezen! Ik vind het helemaal niet suf, maar juist een super slimme oplossing! Een stuk fijner dan jezelf helemaal volstoppen met medicijnen toch?! ?

 3. A-typist
  12 januari 2019 / 14:28

  Ik draag sinds kort een bril zonder sterkte, maar met blauwfilter. Omdat ik als online ondernemer enorm veel achter de computer zit en ik last begon te krijgen van droge ogen. Ik merk in ieder geval dat ik er beter van slaap! Dus er zijn meer redenen om een nepbril te dragen en ik vind het wel een slimme oplossing die je met je huisarts gevonden hebt!

  • 13 januari 2019 / 12:11

   Dat is ook een goed idee zeg! Ook ik tuur de hele dag naar een scherm. Goede tip!

 4. Christine
  14 januari 2019 / 11:07

  Echt zo geniaal, Marisca!
  Hier ook een hele voorgeschiedenis met hooikoorts en loop buiten maar liefst ook binnen continue met m’n zonnebril op.. dat ik hier niet eerder op ben gekomen!!!
  Nu is mijn meest prangende vraag waar jouw bril vandaan komt en wat voor merk het is..
  Hoor graag je reactie ?

 5. le brille
  29 juni 2020 / 15:39

  Leuk artikel, wij vinden brillen esthetisch gezien super mooi. Niet iets waar je je voor hoeft te verantwoorden. We horen vaak dat mensen het gek vinden als mensen een nep bril dragen. Maar het kan je gewoon hartstikke mooi zijn!

  Groetjes, Felix