Home + Diary | Eindelijk vakantie, gevolgd door een fotograaf en Pasen!

Diary | Eindelijk vakantie, gevolgd door een fotograaf en Pasen!

Het was een heerlijke week! De zon scheen volop, ik kreeg eindelijk vakantie, we genoten van het weekend en eerste Paasdag én ik werd afgelopen vrijdag gevolgd door een fotograaf. Hoe dat zit? Ik vertel het je allemaal in weer een volle diary. Kijk je weer met ons mee?

Maandag

Goedemorgen! Ik begin met dit plaatje, want wat jullie niet kunnen zien is dat Floris hier ontzettend aan het dansen is op een liedje van Sesamstraat. Wat een heerlijk begin van de week! Hij wordt zo blij van muziek!

Deze medicijnen moet ik gebruiken voor de hooikoorts en de benauwdheid die daarbij hoort. Ik geniet volop van dit weer, maar dat kan niet zonder deze medicijnen. Ik heb dit echt keihard nodig.

Als Floris bij opa en oma is en Milan op school zit, fiets ik naar kantoor. Ik heb het onwijs druk en heb veel afspraken. Ik heb nog veel af te ronden voor mijn vakantie.

Aan het einde van de middag heb ik nog een afspraak op één van onze locaties. Het is heerlijk om met dit weer te fietsen.

Als we thuis komen gaan we lekker eten, douchen we de jongens, komt de Albert Heijn weer de boodschappen brengen en maak ik snel foto’s voor een blog die ik meteen publiceer. Het heeft alles te maken met dit budget vloerkleed van Kruidvat.

Ik werk nog even door en kruip daarna lekker in bed.

Dinsdag

Deze gehoorbeschermer is gisteravond laat nog binnengekomen voor Floris. Uiteraard met panterprint 😉 Ideaal voor de Koningsnacht in de stad.

Terwijl we bij de school van Milan staan zien we deze eendjes. Dit is toch schattig?!

Na een lange, drukke dag kom ik later thuis dan normaal. Ik los Patrick af, want hij gaat uit eten met de vrijwilligers van de avondvierdaagse. Hij is er zelf ook vrijwilliger en het komt er binnenkort weer aan.

Het duurt lang voordat Floris in slaap valt en als hij dan eindelijk ligt, gaat de telefoon! Het hele circus begint weer opnieuw… Ik ga maar even bovenaan de trap zitten zodat het wat sneller gaat. Ik ben er geen voorstander van, maar ik ben al ruim een uur bezig en moet nog even inloggen voor mijn werk. Uiteindelijk slaapt hij rond 20.00 uur en ik ga nog even 1,5 uur aan het werk. Ik heb bijna vakantie en wil nog wat dingen afronden.

Daarna komt Pat thuis en gaan we niet te laat slapen.

Woensdag

Er staat weer een bezoekje aan de huisarts gepland vanwege mijn hooikoorts en de medicijnen. Deze afspraak was op verzoek van mijn huisarts en niet van mij. We hebben nu afgesproken dat ik de medicijnen, sowieso de pufjes, 2 maanden moet gebruiken. Ze zijn extra voorzichtig omdat ik astma schijn te hebben en nog niet zo lang geleden een longontsteking heb gehad. Fijn die voorzichtigheid, maar er zijn ergere dingen en mijn to do lijstje is zo lang.

Toch is het goed dat ik gegaan ben en daarna fietsen Floris en ik door naar de Jumbo. Morgen vertel ik je uitgebreid over wat daar gebeurde. Het had alles te maken met de eerste driftbui van Floris in een supermarkt. #momlife haha.

Tussen de middag is alles weer koek en ei en hebben we Milan uit school gehaald. Hoog tijd voor een boterham! Floris wil tegenwoordig zelf eten. Daarna gaan we door naar Milans musicalles en ’s avonds gaan we weer naar het zwembad. Ik vergeet foto’s te maken en ben tussendoor druk aan het werk.

’s Avonds werk ik nog een tijdje door voor de nieuwe editie van de 42 uitjes. Monnikenwerk hoor, maar ik doe mijn best!

Als we eindelijk zitten kijken we een aflevering van The Blacklist vooruit. Ik ben zo’n fan van Red!

Donderdag

De laatste schooldag voor de vakantie en tijd voor het Paasontbijt. Nichtje Maud is ook bij ons, want zij is er vanochtend voor Floris omdat ik nog thuis moet werken. Ik heb nog heel veel werk liggen dus moet het even af kunnen ronden. Fijn dat Maud kan helpen!

Ik zou tot 12.30 uur werken, maar dat werd 14.00 uur. Oeps… Ik doe snel de vaat, ruim even op en haal Milan weer uit school. Terwijl we staan te wachten genieten we van de zon. Voor het eerst zonder jas! Milan heeft een topdag gehad. Fijn begin van de vakantie.

Als de jongens allebei op bed liggen, ga ik even lekker in bad en luister ik de nieuwe podcast van MomPoint. Deze gaat over schuldgevoelens van moeders die ze vaak hebben ten opzichte van hun kinderen. Aanrader!

We sluiten af met The Passion. Ik vind het zo ontzettend mooi!

Vrijdag

Mijn eerste vrije dag en hij zit bomvol leuke dingen! Om 9.30 uur hebben we afgesproken met fotograaf Marjolijn Maljaars. Zij komt ons een ochtend volgen voor een “day in the life” fotoshoot. Je wordt een paar uur gevolgd terwijl je gewoon je ding doet. Dat lijkt heel akward, maar is het helemaal niet. Het eindresultaat hebben we nog niet gezien, maar ik ga het binnenkort met jullie delen.

Patrick is lekker op tijd thuis en Marjolijn gaat weer naar een volgende afspraak. Wij gaan daarna even naar Intratuin, maar onze cadeaubon blijkt nog niet geactiveerd te zijn…

We lopen toch een rondje terwijl er hard wordt gewerkt om de bon te activeren. Toch besluiten we om later terug te komen, want het is zonde van de tijd én het lekkere weer om daar te wachten.

We besluiten heerlijk naar GoudAsfalt te rijden en daar lekker van de zon te genieten. De jongens vermaken zich prima. Floris speelt met het zand en Milan heeft een nieuw vriendje gevonden 😉 Hij noemt de hond Billy en “Billy” luistert meteen naar zijn nieuwe naam en doet alles wat Milan zet. Super schattig!

We houden Floris constant goed in de gaten, maar kleine kinderen zijn mega snel en twee tellen later zien we hem ergens op kauwen. Ik ren naar hem toe, hij begint te kokhalzen en terwijl ik mijn vinger in zijn keel steek komt alles eruit. Gelukkig maar! Geen idee wat het was, we denken zand, maar gelukkig is alles eruit. We maken Floris schoon met billendoekjes en hij heeft ondertussen alweer de grootste lol en lijkt helemaal niet onder de indruk te zijn. Sterker nog, hij wil gewoon weer spelen. We besluiten dat het genoeg is geweest, we waren er immers al een tijdje, en gaan naar huis.

Eenmaal thuis doe ik Floris meteen in bad en hij blijft de grootste lol hebben. Milan heeft ondertussen bloemen voor me geplukt in de tuin, lief!

Na het bad is Floris toch wel moe en gaat ‘ie naast zijn grote vriend Bobby liggen. We gaan vervolgens eten en daarna breng ik Milan voor een logeerpartijtje bij opa en oma.

Ik werk ’s avonds nog even aan de blog en vind het daarna wel genoeg geweest.

Zaterdag

Milan logeert bij opa en oma en wil daar de hele dag blijven. Wij gaan daarom al vroeg op pad en we beginnen met het wassen van de auto en even tanken. Dat wassen was hard nodig! Floris vindt het erg interssant en wil wel even helpen.

Daarna rijden we door naar het tuincentrum. De cadeaubon doet het inmiddels en wij mogen er uitgebreid van shoppen. Ook zien we dit enorme konijn. Hij heet Edwin en wat een mega beest is het zeg, zo gaaf!

Bij de Intratuin shoppen we nog wat voor op het graf van mijn vader en dat gaan we brengen. Ook moeten de planten die we er vorige week neer hebben gezet, dringend water hebben. Daarna lopen we even naar de Aldi en Albert Heijn (beiden naast de begraafplaats) voor de laatste paasboodschappen.

Eenmaal thuis gaat Floris even slapen en ga ik in huis aan de slag. Ook heb ik mijzelf getrakteerd op dit mooie olijfboompje met een mooie zwarte pot. Deze zet ik voor de voordeur. Patrick maakt ondertussen de hele linkerkant van de tuin vrij zodat volgende week meteen begonnen kan worden met de bouw van de nieuwe schutting. Het is nog een bende, maar het wordt echt heel mooi.

Als Floris wakker wordt wil hij natuurlijk ook even naar buiten. Hij geniet lekker van de zandbak.

Als Milan thuis komt maak ik geen foto’s meer, want we hebben het veel te druk haha.

Zondag

Vrolijk Pasen! We beginnen met het zoeken van de eieren die Pat de avond ervoor heeft verstopt. Van het zoeken maak ik een filmpje en geen foto’s dus die kan ik niet met jullie delen. Daarna door naar het Paasontbijt. We hebben verder nog geen plannen dus ik ga aan de slag in huis en moet ik al vroeg iets doen voor Mamablogger. Had me nog zo voorgenomen niets te doen, omdat ik weet dat van het één weer het ander komt, en dat is ook zo haha. Terwijl Pat verdergaat in de tuin en de jongens lekker spelen, ben ik toch weer aan het werk…

In de middag zit het werk dat Patrick nu aan de tuin kan doen, erop en gaan we lekker naar buiten. We wandelen naar het park, voeren de eendjes en halen een ijsje op de markt. Ook maken we nog wat foto’s voor Mamablogger en daarna lopen we naar huis. Even stofzuigen, een wasje wegvouwen, snel wat foto’s bewerken en dan…

…Gaan we heerlijk uit eten! Ik vergeet foto’s te maken, maar heb onder andere een heerlijke carpaccio op. Het was een fijne eerste paasdag en een fijne week.

Zo, dit was hem weer. Ik heb ook deze week mijn best gedaan zoveel mogelijk foto’s te maken en hoop dat jullie het nog steeds leuk vinden om te lezen. Fijne tweede Paasdag en alvast een fijne week gewenst!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *