Home + De juiste mindset; ik ben al een heel eind in vergelijking met een jaar geleden…

De juiste mindset; ik ben al een heel eind in vergelijking met een jaar geleden…

Balans, self-care, de juiste mindset, positiviteit en nog veel meer van dit soort worden. We horen ze steeds vaker en we zijn ons er veel meer bewust van. Goed zorgen voor jezelf en bewust genieten van het leven. Work hard (maar niet té hard), play hard en nog meer van dat soort dingen. Veel werken lijkt bijna not done, omdat je juist voor jezelf moet zorgen. Ik heb wel vaker gedeeld dat ik het heel dubbel vind, want ik houd juist heel erg van werken en vind het heerlijk. Maar toch gaat het nu wel een versnellinkje lager. Waarom nu wel en of ik de juiste mindset van positief denken al te pakken heb, vertel ik je in dit artikel.

De juiste mindset; positief denken en zo…

Een jaar geleden kon ik mij nog zo enorm druk maken over wat andere mensen van me vonden. Vonden ze me wel aardig genoeg, kwam ik niet arrogant over, vonden ze het niet gek dat ik blogde, hadden ze daar geen vooroordelen over etc.? Ik kon het mij allemaal vreselijk aantrekken en voelde me soms zo alleen. Maar weet je, wat je ook doet, je doet het toch nooit helemaal goed. Je kunt het niet iedereen naar zijn zin maken, maar jezelf wel. Van de één op de andere dag besloot ik dat het anders moest. Dat was overigens makkelijker gezegd dan gedaan, maar zo kon het niet langer. Ik was op zoek naar bevestiging van een ander die ik toch nooit ging krijgen. Ik besloot letterlijk niet meer te wachten op bepaalde personen en hoewel dat de eerste keer heel gek voelde, voelde dat de keer daarna prima en de keer daarna was dat het nieuwe normaal.

Ik besloot mijn eigen koers te varen met de volgende gedachte; ik behandel iedereen zoals ik zelf ook behandeld wil worden, iedereen is welkom, de deur staat altijd voor iedereen open, maar ik ga er niet op wachten. Ik werk, heb het er onwijs naar mijn zin, we doen leuke dingen en genieten volop van het leven. Wie daar deel van uit wil maken, kan daar deel van uit maken en wie dat niet wilt, doet dat lekker niet.

En heel eerlijk, die gedachte heeft mij zo geholpen. Uiteindelijk gaat het erom dat wanneer wij ’s avonds de voordeur achter ons dichtdoen en de dag afsluiten, we het het gezellig hebben met elkaar. Dat wil niet zeggen dat andere mensen niet belangrijk meer zijn, maar wij moeten het met elkaar uitzoeken dus die basis is wel het belangrijkst. En gelukkig zit die meer dan goed 🙂 Het gekke is ook dat achteraf blijkt dat je beter bij andere personen past dan dat je voorheen dacht.

Hoewel dit allemaal heel mooi klinkt en het ook echt zo voelt, zijn er nog steeds lastige momenten. Zo werkte ik twee weken geleden buiten de deur in De Chocoladefabriek. Ik was lekker bezig en een paar tafels verderop werd druk versierd door familie en vrienden voor een babyshower (komt ze weer met die babyshower haha). Zelfs de broers van de aanstaande moeder waren in het roze gekleed en druk bezig. Het was superleuk om te zien, maar ergens steekt het nog steeds. Nogmaals, het gaat niet om het feestje en de cadeaus, maar het feit dat iemand moeite voor je wilde doen.

Weer andere momenten gaan we verrassend goed af. Een jaar geleden zou ik er dan nog mee hebben gezeten, nu denk ik er amper over na. De tijd zal het leren, maar na een jaar heb ik die andere mindset wel bereikt.

Iets minder hard werken?

Ik werk nog steeds heel veel. Was dat een jaar geleden nog zo’n 60 uur per week (blog + 32 uur op kantoor), nu is dat nog maar 45 uur per week. Ik ben 26 uur gaan werken en de andere uren steek ik in Mamablogger. Het verschil zit hem vooral in efficiënter werken, want ik ben niet minder gaan bloggen. Ik benut de tijd nu beter. Ik zal nooit echt veel minder gaan werken, maar wel veel meer gaan genieten. Dat is me wel gelukt sinds die positievere mindset. Ook het luisteren van podcasts heeft me echt geholpen.

Hoe zit dat met jullie? Zijn jullie hier veel mee bezig of klinkt het toch een beetje te zweverig? Laat het me weten in de comments hieronder.

Afbeelding: Shutterstock

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *