Home + Diary | De laatste week thuisonderwijs en heel veel sneeuw!

Diary | De laatste week thuisonderwijs en heel veel sneeuw!

Ik heb nog nooit zoveel ‘back to school’ foto’s gemaakt als in het afgelopen jaar ?, maar ook deze week maakten we er weer één na ruim 1,5 maand thuisonderwijs. Het was pittig, frusterend (zeker wanneer je internet niet werkt), maar het bood ergens ook rust. Ik vertelde vorige week al dat ik het openen van de scholen heel dubbel vind, maar we gaan er vol goede moed weer tegenaan en laten we hopen dat dit de laatste keer was dat de scholen moesten sluiten. Verder moest de auto deze week weg voor de servicebeurt, werkte ik veel thuis, ga ik aan de slag met een klein klusprojectje en genoten we van de sneeuw! Kijk je mee naar onze week?

Maandag

Hoppa, we beginnen de week met Snollebollekes en Sinterklaas!

Ik mag weer een dagje naar kantoor en breng de jongens bij opa en oma.

Patrick is onverwacht vroeg vrij en haalt de jongens op. Floris heeft van opa en oma een dokterskoffertje gekregen en wil vanaf nu alleen nog maar aangesproken worden met ‘Dokter Floris’. Patrick stuurt mij deze foto door. Kijk dit koppie nou ?.

Ik ben ondertussen aan het werk en heb een afspraak buiten de deur. Het is vlakbij dus ik besluit lekker te gaan lopen en mijn Ommetje-app weer aan te zetten.

Daarna werk ik nog een paar uurtjes en is het tijd om richting mijn mannen te gaan. De rest van de dag maak ik geen foto’s meer.

Dinsdag

We zijn vroeg op pad, want ik moet de auto naar de garage brengen voor een servicebeurt.

Een half uurtje later zijn we alweer thuis met deze leenauto. Het is pas 8.15 uur dus we kunnen op ons gemak alles klaarzetten, want vandaag werken we thuis.

Ik heb een nieuw klusprojectje! Mijn broer en schoonzus hebben na ruim 30 jaar hun winkel verkocht en zijn nu alles aan het opruimen. Wij hebben deze steigerhouten set van hen overgenomen en deze ga ik flessengroen beitsen. Ze komen hem vanmorgen brengen. Ik hoop dat het snel mooi weer wordt, dan kan ik lekker aan de slag. Ik ben gek op dit soort klusjes, want anders zit ik veel te veel achter een schermpje. Het eindresultaat zal ik zeker met jullie delen.

Tussen de middag is het tijd voor een ommetje! We wandelen iets langer dan 20 minuten en ondanks de regen voelt het goed ??.

’s Avonds is het weer tijd voor de persconferentie. Ik merk dat ik ze een beetje zat begin te worden, maar blijf ze uiteraard volgen. De boodschap is ondanks alles niet zo best, maar dat hadden we natuurlijk wel verwacht.

Woensdag

Tijd om aan de slag te gaan voor Mamablogger!

En deze never ending story…

De Babboe monteur komt langs voor de bakfiets. De uitgebreide review hebben jullie al kunnen lezen.

In de middag verkassen we naar zolder. De jongens spelen lekker en ik ga aan de slag voor mijn podcast.

Van der Valk Hotel Venlo plaatst dit bericht op hun Instagram naar aanleiding van Milans bouwwerk op Minecraft, superleuk!

Donderdag

Thuiswerkdag en ik heb een nieuwe hoes nodig voor mijn MacBook ?.

Tussen de middag wandelen we even naar de Appie in de wijk. Ik zet de Ommetje-app weer aan en we halen wat voorraad dingetjes en repen chocolade voor het juffenbedankje dat ik ga maken.

Na het eten maak ik alleen nog even een ommetje. Ik zet een podcast aan over podcasten en geniet even van de rust.

Vrijdag

Vandaag ga ik weer een dagje naar kantoor dus ik breng de jongens bij opa en oma.

In mijn pauze bestel ik deze gevoerde laarsjes voor Floris. Wat zijn ze leuk hè? Ik kan ze na mijn werk ophalen bij ‘Onze Nieuwe Winkel’ in Gouda. Voor Milan bestellen we nieuwe schaatsen. Ook zijn we op zoek naar een slee, maar op Marktplaats zijn de prijzen echt bizar. Toch doe ik een bod, maar ik word overboden. Jammer, maar ik ga echt geen €50,- betalen voor een slee. Eenmaal thuis blijkt Milan er eentje te hebben gekocht voor €5,-!

Hij speelde buiten en zag dat iemand die wij kennen een slee te koop aanbood. Hij haalde geld bij opa en oma en kocht die slee. Dat is nog eens mazzel hebben!

Voor Floris naar bed gaat mag hij altijd even stoeien met papa. Deden we met Milan ook altijd. Die was er nu ook bij, maar wilde niet op de foto. Papa nog in werkkleding en ze hebben de grootste lol.

Zaterdag

Milan en ik gaan vanmorgen op pad. We doen boodschappen en gaan even de stad in.

En ik pak alvast de olijfboompjes in voor de sneeuw die gaat komen.

Superlief, ik krijg dit red velvet gebakje van de bakker waar we vorige week ons gebak haalden voor mijn verjaardag. Toen was het er niet en ik vond dat zo jammer. Deze gaven ze daarom aan mijn moeder mee.

Zondag

Vandaag staat in het teken van de sneeuw, net als bij iedereen. We hebben er echt van genoten, wat een heerlijke dag!

Dit was een fijne laatste week voor de scholen weer open gaan. Ik hoop op een fijne week en dat we komende week kunnen schaatsen.

Fijne week!

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Anna
  11 februari 2021 / 09:02

  Hoi Mariska,
  Voor wat betreft het opknappen van de tuinbank: heb jij ooit met Annie Sloan Chalkpaint gewerkt? Het is erg leuk om te doen! ?

  • Marisca
   Auteur
   16 februari 2021 / 07:15

   Hoi Anna,

   Nee, niet mee gewerkt, maar ik ken het wel. Mijn vorige buurvrouw werkte hier mee en dat was wel heel erg mooi. Het had zeker een idee geweest, maar heb nu alle beits al in huis en heb helemaal niet stil gestaan bij de Annie Sloan verf.

   Groetjes,