Home + Review Babboe Big-E elektrische bakfiets

Review Babboe Big-E elektrische bakfiets

Al jaren zijn mijn bakfiets en ik onafscheidelijk. Ik moest er in het begin enorm aan wennen, tot groot plezier van mijn familie (en irritatie van heel wat medeweggebruikers), want ik stuntelde in het begin heel wat af. Toch leerde ik er al snel op fietsen en ik zou niet meer zonder kunnen. Mijn eerste twee bakfietsen waren tweedehandsjes waar ik jaren prima op heb gefietst. Ik hoefde geen nieuwe, want de bakfietsen pasten niet in de schuur en dus ook niet in de tuin. Hij stond dus in weer en wind voor de deur, zonde als je daar een nieuwe fiets neerzet. Toen er een nieuwe schuur kwam veranderde dat en ik wenste steeds vaker een elektrische bakfiets omdat ik bij langere ritten steeds meer last kreeg van mijn bekken. Toen we vervolgens ook nog eens verhuisden naar een wijk aan de rand van de stad werd het onvermijdelijk. Als ik een bakfiets wilde houden moest het een elektrische worden, anders ging het echt niet. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en bestelde ik een elektrische bakfiets van Babboe. Ik stelde hem naar wens samen en kon niet wachten tot ‘ie binnen was. Een paar dagen later kreeg ik er echter toch problemen mee…

De keuze voor een Babboe bakfiets

Mijn eerste bakfiets was merkloos, de tweede was een Babboe en daar was ik heel tevreden over. Daarom was de keuze voor een nieuwe Babboe snel gemaakt. Ik wist hoe ze rijden, vond het model fijn en een nieuwe was alleen maar beter toch?

De levering en eerste indruk van de elektrische Babboe Big-E bakfiets

De levering verliep heel soepel. Met de planning konden we snel een afspraak maken en we werden netjes gebeld door de chauffeur toen hij bijna bij ons huis was. De bakfiets werd rijklaar geleverd en we kregen een uitgebreide instructie van de chauffeur waarna een proefritje konden maken. Je hebt ongeveer een kwartier voor dit alles. De proefrit verliep hartstikke goed dus we namen de bakfiets blij in ontvangst. Hij is echt ontzettend mooi, daar ontbreekt het niet aan. So far, so good dus.

Voor het eerst een langere fietsrit maken, problemen met de accu

We kregen de bakfiets op donderdag, maar de woensdag erop was ik pas weer vrij én zat het weer mee dus ik besloot een stuk te gaan fietsen met de jongens. Milan op zijn eigen fiets en Floris in de bakfiets. We wilden naar de stad fietsen, even een bezoekje brengen aan opa en oma en de route naar school verkennen. Achter ons huis merkte ik al dat de trapondersteuning niet werkte. Ik dacht dat ik nog even door moest fietsen, maar toen ik de dijk op wilde fietsen stopte de fiets er gewoon mee! De fiets is loodzwaar en op dat moment kon ik helemaal niets meer. Iedereen fietste mij met het grootste gemakt voorbij en ik moest door. Het was zo zwaar en ik baalde zo enorm, want dit was niet wat ik mij ervan voor had gesteld.

Omdat de fiets zo zwaar was, kreeg ik al snel last van mijn bekken, maar ik was ook al te ver van huis en daarom wilde ik naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker. Misschien kon die ervoor zorgen dat we goed naar huis konden fietsen.

Tussendoor moest ik regelmatig stoppen omdat het te zwaar was en tijdens een stop belde ik naar Babboe. Ik kreeg ze echter niet te pakken en na een paar minuten in de wacht, werd de verbinding verbroken. Stonden we daar…

Ondertussen had ik Patrick ook al gebeld en liepen we alles na. Toch stonden alle instellingen (zo noem ik het maar even) goed.

Uiteindelijk kwamen we met een hoop gedoe aan bij de fietsenmaker.

Advies van de fietsenmaker

De fietsenmaker fietste een rondje en constateerde dat de accu er inderdaad mee ophoudt. Dat klopt natuurlijk niet. Ook zag hij dat het spatbord los zat en dat de fiets niet goed rijklaar was gemaakt. Ook zag hij dat de sensor en de magneet (?) te ver bij elkaar vandaan zaten. Daardoor werd er blijkbaar geen seintje gegeven aan de accu. Of ik het goed uitleg zo weet ik niet, maar dat is hoe ik het begreep. Het zat in ieder geval niet goed en de fietsenmaker was eerlijk gezegd ook niet zo te spreken over Babboe en de service. De moed zakte mij een beetje in de schoenen, want zo’n fiets is hartstikke duur en dan mag je ook wel kwaliteit verwachten. Dat ik ondertussen zelf niemand van Babboe kon bereiken hielp op dat moment ook niet mee en onderstreepte alleen maar de mening van de fietsenmaker

De fietsenmaker rommelde wat aan de sensor en daarna ging het stukken beter. Wat een verschil zeg! Zo moest de bakfiets dus fietsen!

Een paar dagen later

Het ging twee dagen hartstikke goed totdat we weer stil stonden en de bakfiets wederom niets deed. Hij viel gewoon stil wanneer we een brug op wilden fietsen. Ik belde weer naar Babboe en ook nu werd de verbinding verbroken. Uiteindelijk koos ik een andere optie in het keuzemenu en kreeg ik wel een medewerker aan de lijn. De hele week verliep al niet lekker en dit was de druppel die de emmer deed overlopen. Letterlijk, want niet veel later stond ik te huilen op de dijk.

De medewerkster zei dat ik de technische ondersteuning moest hebben. Ja, die had ik inmiddels al een paar keer gebeld, maar die namen niet op. Ze hoorde mij aan, zei dat ze nu niets kon doen en ik zou binnen 5 minuten worden teruggebeld. Gelukkig was dat ook zo. Degene aan de telefoon kon mij niet verder helpen met tips, maar er zou een afspraak worden gemaakt met de monteur. Daar had ik op dat moment niets aan, want we stonden nog steeds stil op die dijk, maar het was in ieder geval iets.

We stonden nog steeds stil en ik besloot nog één keer een poging te wagen. En ja hoor, de fiets deed het weer!

We zijn nu weer een paar dagen verder en soms hapert de fiets nog en doet de accu even niets. Toch kan ik ermee fietsen. De afspraak staat nu ook gepland. De monteur kon 27 januari al komen, maar wij konden niet. Een andere dag die week was voor hen geen optie en nu staat de afspraak gepland op 3 februari.

De monteur komt langs

Op de afgesproken tijd komt er een monteur van Babboe zelf. Dat stelt gerust, want die kent de fietsen goed. Hij kijkt de fiets goed na en rijdt er een stukje op. Hij vermoed dat het hem zit in het besturingssysteem. Deze wordt, uiteraard geheel kosteloos, vervangen. De monteur is er ongeveer drie kwartier mee bezig en rijdt daarna nog een stukje. Alles wijst erop dat het goed werkt!

Misschien heb ik pech gehad en dat hoop ik dan maar. Als de fiets het goed doet, rijdt ‘ie heerlijk en het is echt een prachtige fiets! Al heb ik nu natuurlijk al mijn kansen op een eventuele samenwerking in de toekomst verpest haha. Toch kreeg ik er wat vragen over en wilde ik een eerlijke review schrijven. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik Babboe niet aan zou raden. Nu hij het eenmaal goed doet, vind ik het een heerlijke en prachtige bakfiets.

Mijn advies is echter om niet online een bakfiets te kopen. Maak eerst een proefrit, vergelijk wat merken en kies dan de bakfiets die jij het fijnst vindt. Het is een behoorlijke uitgave waar je zeker een paar jaar plezier van wilt hebben, neem daarom een weloverwogen beslissing. Ben je zeker van je beslissing, dan kun je hem alsnog online bestellen, maar loop de fiets dan goed na als ‘ie geleverd wordt. Rijd dan niet een vlak stuk zoals wij, maar probeer tijdens de proefrit ook even de hoogte in te fietsen zodat je weet of dat goed gaat.

Hier gaat het inmiddels goed en ik ben er nu heel erg blij mee, maar wat een gedoe is het geweest. Dat is jammer, maar ik ben blij dat het is opgelost.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Christine
  4 februari 2021 / 06:30

  Blij dat het nu is opgelost maar wat kun je in de rats zitten als je stil staat, zeker door die hoogteverschillen die jij moet fietsen! Dan is het ineens een heel log blok aan het been ?
  Ik kan je eerlijke review op prijs stellen, ondanks het risico dat je nu loopt voor samenwerkingen in de toekomst.
  Maar ik hoop dat je, zoals je zelf zegt, gewoon pech hebt gehad aan het begin en je nu (onbezorgd) kunt gaan genieten van deze prachtige fiets!!

  • Marisca
   Auteur
   16 februari 2021 / 07:18

   Dat hoop ik ook en ik hoop er vooral veel plezier van te hebben, daarom hebben we hem ook gekocht. Zonder werkend motortje is het inderdaad een heel log en zwaar ding en dan kun je nagenoeg niets. Ik hoop morgen voor het eerst weer een stukje te gaan fietsen. Eerder lukte dat niet vanwege het weer dus ik ben heel benieuwd…

 2. 4 februari 2021 / 09:11

  Pffff nou en dan sta je stil. Ik kan me voorstellen dat je je dan behoorlijk hopeloos voelt! Hopelijk zijn nu alle problemen verholpen en kun je gaan genieten van je fiets!

  • Marisca
   Auteur
   16 februari 2021 / 07:17

   Ik hoop het ook! Vanwege het weer heb ik het nog niet uit kunnen proberen, maar morgen ga ik voor het eerst weer een ritje maken op de fiets en dan ben ik heel benieuwd wat ‘ie gaat doen…

 3. Ad
  4 februari 2021 / 20:55

  Succes met de mooie babboe bakfiets