Home + Achter de schermen | Hier ben ik mee bezig voor Mamablogger

Achter de schermen | Hier ben ik mee bezig voor Mamablogger

Nog een paar artikelen te gaan en dan publiceer ik mijn 2800e op Mamablogger. Ik moet dat aantal soms nog even op mij in laten werken hoor, want het zijn er nogal wat. Nu heb ik het vaker gezegd, maar bloggen is echt een onderdeel van mijn leven geworden. Het zit in alles verweven en het is voor mij normaal dit nog steeds dagelijks te doen naast mijn gezin, mijn werk en andere bezigheden. Het is voor mij ontspanning en een uitlaatklep. Dat is ook de reden waardoor ik het al zo lang vol kan houden. Bloggen is voor mij nog steeds prioriteit, maar dat betekent niet dat ik het daarbij hoef te laten. Om Mamablogger nog meer te laten groeien en omdat ik er meer een merk van wil maken, blijf ik Mamablogger ontwikkelen. Daar praat ik jullie vandaag over bij.

De Mamablogger podcast!

Wie mij persoonlijk kent weet dat ik veel praat, héél veel praat. Een eigen podcast is een idee dat ontstond in de zomer van 2019 toen ik begon met het luisteren van podcasts. Ik was toen in de tuin bezig was met het speelhuisje van Floris. Terwijl ik lekker aan het beitsen was zette ik een podcast op en al snel zette ik wat ideetjes op papier. Daar bleef het echter ook bij. Ik vond geen tijd, maar ook geen rust. In ons oude huis had ik onmogelijk een podcast op kunnen nemen. Ik had er geen eigen ruimte, dan had ik ze op moeten nemen in de auto haha.

Ik parkeerde het idee, want ik had mijn handen toch vol aan Mamablogger en aan mijn werk. Ik dacht toen zelfs nog dat een podcast niet voor mij was weggelegd terwijl ik zoveel heb te vertellen en kan vertellen.

Het idee verdween naar de achtergrond totdat we verhuisden en ik opeens ruimte had voor een eigen werkplek! En ruimte in je huis betekent blijkbaar ook ruimte in je hoofd, want het begon weer te kriebelen en ik wilde het zo graag proberen. Natuurlijk hoop ik dat het een succes wordt, maar ik wil er vooral ook van leren. Hoe werkt dat hele podcasten nu precies en hoe gaat dat proces in zijn werk? Het is wederom een uitlaatklep, maar dan zonder te hoeven typen haha.

Het kan zijn dat ik bepaalde blogs inspreek of er dieper op in ga in de podcasts, maar er komen ook nieuwe onderwerpen aan bod. Het wordt in ieder geval een verlengstuk van Mamablogger.

En wie weet ga ik op termijn ook interviews doen met andere moeders. Ik heb veel ideeën, maar laten we eerst maar bij het begin beginnen haha.

De juiste podcast naam

Ik heb al het één en ander op papier gezet en heb ook een tijdje gebrainstormd over de naam. Er waren 5 opties die ik heb voorgelegd bij mijn Instagram- en Facebook volgers. Ik wilde iets simpels wat de lading dekt, maar dacht misschien toch nog te ingewikkeld. Toen kwam er iemand met nóg een idee.

Mijn podcastnaam is geworden…… *tromgeroffel*…………… MAMABLOGCAST

De naam Mamablogger zit erin, het is duidelijk dat het een podcast is en ik vind de woordspeling leuk.

Een jingle

Nadat de naam definitief was nam ik contact op met Elianne van Muziekfabriek Online. Met haar ben ik gaan brainstormen over een jingle. Waar gaat de podcast over en wat wil ik vertellen? Uiteindelijk kwam daar wat moois uit en zij zocht daar passende muziek bij. Ook sprak ze de intro van de Mamablogcast in. Voor jullie de primeur:

Elianne en ik hebben heel snel geschakeld en ik kreeg van haar al snel de jingle. Zo snel kan het dus gaan. Het begint al steeds meer vorm te krijgen en ik vind het helemaal leuk!

Als de eerste podcast online gaat laat ik het jullie weten. Mocht je een leuk onderwerp hebben welke ik kan behandelen in de podcast, laat het me gerust weten.

liefs

ComputerComputer

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  9 februari 2021 / 06:16

  Wat een spannend nieuw project! Ben heel benieuwd naar je verhalen, ik heb nog niet zoveel ervaring met podcasts, dus ik laat me verrassen.
  De jingle is alvast heel uitnodigend!

  • Marisca
   Auteur
   16 februari 2021 / 07:16

   Dankjewel, dat is fijn om te horen! Ik ben benieuwd of je hem inmiddels al heb kunnen luisteren ☺️.