Home + De Oud & Nieuw tafelklem met versiering van Albert Heijn

De Oud & Nieuw tafelklem met versiering van Albert Heijn

We zaten gisteren een beetje met de handen in het haar: wat gaan we nu verzinnen met de jongens? Omdat ze ziek waren geweest zaten we al een tijdje binnen en we wilden er wel even uit. Normaal zouden we een lekkere wandeling gaan maken, maar het weer zat ook niet mee. We waren eigenlijk van plan een stukje te gaan rijden met de auto en ergens een warme chocolademelk te gaan drinken, maar toen zagen dat de Albert Heijn in onze wijk allemaal leuke versiering verkocht voor Oud & Nieuw. En zo maakte de Kerst tafelklem plaats voor een Oud & Nieuw tafelklem!

DIY met de kids

Zitten jullie soms ook een beetje met de handen in het haar en vervelen de kinderen zich? Dan is dit een superleuke activiteit om te doen met de kinderen! Oké, je bent er zo mee klaar, maar leuk is het wel en voor de kinderen is het een leuke onderbreking. Zo maak je Oudejaarsvond nóg gezelliger!

Wat heb je nodig voor de Oud & Nieuw tafelklem?

Om te beginnen natuurlijk een tafelklem. Wij gebruiken hem voor zo’n beetje alle feestjes en feestdagen. Met de verjaardagen van de jongens hebben we hem volgehangen met ballonnen (zag er trouwens supergaaf uit), we maakten een Sinterklaas versie en vervolgens gingen we door naar de Kerst versie. Voor de 40e verjaardag van Patrick in januari wil ik er ook weer wat tofs mee doen.

We hebben echter wel een nieuwe tafelklem gekocht, want de kerstversiering (zonder de hangers uiteraard) hebben we aan de andere laten zitten. Het is namelijk best een klus om de guirlande en lampjes eraan te hangen en dan kunnen we hem volgend jaar zo weer pakken. Onze tafelklem hebben we al jaren en kochten we destijds bij Karwei. Daar bestelden we hem nu weer voor €20,- via Click en Collect. Binnen een uur konden we hem ophalen.

Bij Albert Heijn haalden we de volgende versiering:

 • Gouden vlaggetjes (slinger)
 • Een champagnefles met confetti
 • Folieballonnen 2022
 • Gouden serpentine slingers
 • Twee diadeems met ‘happy new year’ hoedjes
 • Tot slot heb je nog tie-wraps nodig. Die zou je eventueel ook via Click en Collect bij Karwei kunnen bestellen.

Aan de slag!

Het is heel simpel. We zijn begonnen met de folieballonnen. Aan de bovenkant zitten gaatjes waardoor je ze heel eenvoudig met de tie-wraps vast kunt maken. Achter de ballonnen hingen we de gouden vlaggetjes. Vervolgens maakten we de champagnefles aan de rechterkant vast. Links deden we hetzelfde met de diadeems. Tot slot hingen we de serpentine slingers over de tafelklem. Je kunt hem natuurlijk voller maken, maar wij vonden hem erg leuk zo.

Tip: Als je de diadeem onder het hoedje vouwt, kun je hem eenvoudig vastmaken aan de tafelklem zonder dat deze naar achteren draait. De diadeem voorkomt dat nu en houdt het hoedje stabiel. Op de foto hieronder zie je goed wat ik bedoel.

Oké, het is maar voor een paar dagen, maar gezellig is het wel. Gelukkig kun je al deze spullen weer bewaren tot volgend jaar en na de Kerst hetzelfde doen. Veel plezier en alvast een fijne jaarwisseling ? ?!

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Liesbeth
  29 december 2021 / 08:56

  Wauw, die ziet er leuk uit! Fijn idee en leuk dat je deze ook deelt! Wij zijn net verhuisd en nu we een grotere tuin hebben wil ik ook graag zo een tafelklem voor onze nieuwe tuintafel deze zomer. Deze kunnen we dan vast ook wel binnen gaan gebruiken.
  Wat mij ook opvalt ( ik lees nu al een 2 jaar mee op je blog). In Nederland halen jullie blijkbaar na kerst al jullie kerstversiering al weg….hier in België laten we dit staan tot met Driekoningen en sommige ook langer. Vorig jaar heb ik na het verwijderen van de versieringen toch nog onze boom met lichtjes alleen erin nog laten staan ( ik zet hem dan ook op de grond) tot eind februari. Ik vind januari en februari steeds nog zo een donkere dagen zonder feesten dat dit nu echt wel gezellig was. Zeker ten tijden van Corona…En nu gaan we dit zeker doen nu we groter wonen. Met dan nog een vaas met extra lichtjes en de balkonnetjes met lichtjes trekken we de sfeer van in Zweden ook even tot in België. Alvast fijne, gezonde en warme eindejaarsdagen gewenst!

  • Debby
   29 december 2021 / 20:22

   Dat is niet iets typisch Nederlands hoor :). Ik woon zelf ook in Nederland en breek t pas ruim na 3 koningen af :). Zou het ook echt zonde vinden de 28e alles af te breken!

  • Marisca
   Auteur
   30 december 2021 / 08:15

   Hi Liesbeth,

   Bedankt voor het compliment! Je kunt er binnen ook heel veel leuks mee inderdaad. Het opruimen van de Kerstspullen is denk ik niet perse iets Nederlands. Er zijn genoeg mensen die het nog laten staan/hangen. Ik was er echter wel klaar mee. Half oktober zijn de jongens jarig en dan beginnen we al met versieren. Dan nog een klein beetje Halloween en vervolgens snel door naar Sinterklaas. Daar begin ik al vroeg mee omdat ik dan al begin met content maken voor Mamablogger. Vervolgens weer snel door naar Kerst en dan zitten we al 2,5 maand in de versieringen. Tegen die tijd ben ik er wel klaar mee en vind ik het fijn als alles weer rustig en strak is. We hebben overigens buiten nog wel lampjes hangen en de verlichte kerstboom staat ook nog buiten. We bouwen het af haha.

 2. 29 december 2021 / 09:33

  Wat een superleuk idee zo’n tafelklem. Heb dat nog niet eerder gezien. Heb er al allemaal ideeën voor. Gaat niet lang duren voor er hier 1 in huis is. ?

  • Marisca
   Auteur
   30 december 2021 / 08:16

   Leuk om te horen! Ik zal eens een verzamelblog maken over wat ik tot nu toe heb gemaakt met de tafelklem.