Home + Christmas Countdown 2021 | De Kerst tafelklem van dit jaar!

Christmas Countdown 2021 | De Kerst tafelklem van dit jaar!

Een paar weken geleden liet ik jullie de Sinterklaas tafelklem nog zien. Inmiddels is de Sint het land uit en is de tafelklem omgetoverd tot een heuse Kerst tafelklem! En eigenlijk is ook deze heel simpel te maken. We hebben hem, net als voorgaande jaren, volgehangen met kitscherige kersthangers en wat is ‘ie weer leuk! Hij is wel wat anders dan voorgaande jaren, kijk maar:

De kerst tafelklem

De Kerst tafelklem is bij ons altijd een stuk bonter dan wanneer we hem versieren voor andere feestdagen. Dat komt door alle kersthangers die erin hangen. Deze hangen we bewust niet in de boom, anders pakt Floris deze constant. Om te voorkomen dat er eentje sneuvelt hangen we ze lekker hoog ?. En ik moet zeggen dat het wel heel gezellig is als je aan de tafel zit.

Ieder jaar een kersthanger uitzoeken

Als je Mamablogger al een tijdje volgt weet je dat het niet voor het eerst is dat we deze maken. We begonnen het eerste jaar (2018) met heel veel lampjes en wat hangers. Als ik die foto’s nu terug zie, is het echt een heel stuk kaler. Het jaar erop kwam de guirlande erbij en sindsdien mogen de jongens ieder jaar een kersthanger uitzoeken. Ook wij zoeken er dan nog eentje uit en als we ergens zijn en we een mooie zien, kopen we deze er ook bij. Inmiddels hebben we al een mooie verzameling! Dat ziet er ’s avonds heel gezellig uit:

Het is letterlijk een bonte kermis en wij houden ervan!

Dit jaar hebben we naast de guirlande nog een tak met rode bessen toegevoegd aan de tafelklem. Zo is hij nog voller en dat geeft net een wat mooiere uitstraling. Ik ben begonnen met de guirlande, heb toen de tak met bessen in de midden eraan vastgemaakt (overigens allemaal met tie wraps) en tot slot hebben we lampjes er omheen gewikkeld. De hangers kun je er daarna in hangen.

Gezelligheid aan tafel

Op de foto’s hieronder zie je de rode bessen goed. In combinatie met de rode hangers staat dat nog kerstiger (is dat eigenlijk wel een woord?).

Ik vind onze kerst tafelklem dit jaar op zijn mooist. Hij is vol en vrolijk, de hangers zijn stuk voor stuk mooie herinneringen en het staat gewoon heel erg gezellig. Wij zijn er weer blij mee!

liefs

 

 

 

Kerst 2021Kerst 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *