Home + Aftellen naar Sinterklaas 2021 | De Sinterklaas tafelklem!

Aftellen naar Sinterklaas 2021 | De Sinterklaas tafelklem!

Gisteren liet ik jullie zien hoe ik een Pietenhuis heb gemaakt en vandaag is het de beurt aan de tafelklem. Ik heb deze nu al een aantal jaar tijdens de feestdagen en verjaardagen tover ik de tafelklem om in een bepaald thema. Tijdens de verjaardagen van de jongens hing hij helemaal vol met ballonnen (zag er ook heel gaaf uit) en nu is het weer een Sinterklaas tafelklem. Hoe dit er dan precies uitziet laat ik je hieronder zien.

De Sinterklaas tafelklem

Een tafelklem kun je bij verschillende winkels kopen, maar bij een tuincentrum of online heb je waarschijnlijk de meeste kans. Omdat wij veel gebruik maken van de tafelklem hebben we de lamp boven de eettafel iets hoger gehangen. Dit staat alsnog superleuk. Een ander voordeel van de tafelklem: als je deze versiert heb je al een echte blikvanger en heb je niet perse versiering nodig door het hele huis 🙂

Terug naar de Sinterklaas tafelklem: vorig jaar vond ik hem leuk, maar wel een beetje karig dus dit jaar besloot ik het anders aan het pakken. Ik houd ervan als de tafelklem zo vol zit dat je de horizontale stang niet of nauwelijks ziet. Met een verjaardag doe je dat met ballonnen, met Kerst met een guirlande en lampjes en met Sinterklaas… Tja, met wat eigenlijk? Het duurde even voor ik het bedacht had, maar bij de Intratuin vond ik een lange tak met rode bessen. Deze is nep en je kunt er hetzelfde mee als met een guirlande. Het is eigenlijk een kersttak, maar omdat hij rood is vond ik hem perfect pasen bij Sinterklaas.

Hier zie je de rode tak goed. 

Je zou twee van deze takken kunnen kopen, maar omdat ik bang was dat het dan ’te Kerst’ zou worden besloot ik er andere takken bij te kopen. Echte eucalyptustakken en echt blad. Deze drogen goed in en hiermee werk je de stang van de tafelklem ook weg, maar eigenlijk ben ik dan al een paar stappen te ver.

Zo ging ik te werk

Ik heb eerst de tafelklem bevestigd aan de tafel. De uiteinden van de horizontale stang heb ik steviger vastgezet met tie-wraps. Voor ik de tweede kant vast zette heb ik de stang door de mijter gehaald. Vervolgens heb ik die kant ook vastgezet en daarna heb ik de mijter stevig vastgemaakt.

Daarna was het tijd voor de tak met rode bessen. Deze heb ik niet om de stang heen gewikkeld, maar er gewoon aan vastgemaakt.

Daarna was het tijd om aan de rechterkant de staf vast te maken. Hiermee is de basis klaar.

Goed, de basis staat en dan is het tijd voor het leuke werk: het versieren! Ik begon met de snoepketting. Deze is van Kurt S. Adler en kocht ik bij de Intratuin. Dit is eigenlijk een kerstslinger, maar onder het motto “wie zoet is krijgt lekkers”, vond ik hem juist heel goed passen bij Sinterklaas. Mocht je deze niet meer kunnen vinden, dan kun je ook kauwgomballen of pepernoten aan elkaar rijgen bijvoorbeeld.

In het midden bevestigde ik een jute zakje en daarna hing ik de hangers eraan. De Sinterklaasjes en schoentjes zijn van Xenos. De wortel had ik overigens al.

Als laatste deed ik de takken ertussen zodat we alle lelijke dingen en de stang weg konden werken.

En dan is dit het eindresultaat!

Je ziet, ik ben er echt heel erg blij mee! Het staat super gezellig! Laat het Sinterklaasfeest maar beginnen! Wat vinden jullie ervan?

liefs

 

 

 

Sint 2021Sint 2021

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    6 november 2021 / 14:59

    Super creatief en mooi aangekleed/ingericht: zowel deze tafelklem als het Pietenpakhuis! Jullie zijn klaar voor maandag ??