Home + Nadenken over ons droomhuis, dit zouden we nu graag willen…

Nadenken over ons droomhuis, dit zouden we nu graag willen…

Begin dit jaar schreef ik een artikel over hoe wij willen dat ons droomhuis er straks uitziet. Het leek mij leuk om, bijna een jaar later, opnieuw te kijken naar wat we graag willen. Zoals je misschien wel weet wonen we in een nieuwbouwwijk. Een wijk waarvan we twee jaar geleden nog zeiden dat we er echt niet wilden wonen. We weten inmiddels dat het kan verkeren, want we hebben het tot nu toe hartstikke naar ons zin in deze wijk. Begin dit jaar zaten de jongens hier nog niet op school, inmiddels wel dus wel willen graag blijven. We willen daarom nog één keer een huis kopen: ons droomhuis…

Het volgende huis wordt ons derde, en hopelijk laatste, koophuis. De afgelopen jaren hebben we veel rondgekeken en nagedacht. We kennen onze woonplaats heel erg goed, ik ben hier ook geboren, en we weten daarom ook heel goed waar we niet willen wonen of waar de fundering niet goed is bijvoorbeeld. We zagen het wonen in deze wijk in eerste instantie ook een beetje als de buurt verkennen. Wilde we hier echt blijven? Het lijkt erop dat het antwoord ‘ja’ is. We leren de wijk steeds beter kennen, weten inmiddels in welke stukken we wel en niet willen wonen én we weten wat er de komende periode nog gebouwd gaat worden.

We weten echter ook dat de huizenprijzen nog altijd door het dak gaan en Funda laat ons keer op keer zien dat hier nauwelijks huizen onder de vijf ton te koop zijn. Vorig jaar vonden we vier ton voor een rijtjeshuis nog te gek ?. De huizen die er wel zijn onder de vijf ton moeten nog gebouwd worden dus dat betekent dat je binnen nog alles moet doen en dat kost ook een smak geld… We houden het goed in de gaten en fantaseren ondertussen over wat we dan willen.

De badkamer

Allereerst de badkamer: onze droombadkamer heeft weer een bad. Die hadden we in ons vorige huis ook en hoewel ik deze nu niet perse mis, zou ik deze in een volgende badkamer wel weer willen hebben. Op Instagram vol ik een aantal nieuwe bewoners van deze wijk die de bouw en inrichting van hun huis laten zien. Heerlijk om te volgen en het levert heel wat inspiratie op. Complete badkamers met alles erop en eraan, dat willen wij ook!

Nu zijn we beiden niet zo handig, maar weten wel goed wat we willen dus een badkamer ontwerpen zou met wat hulp natuurlijk, moeten lukken. Verder moet de badkamer ruim zijn, een aparte douche hebben, voorzien zijn van een extra toilet, er moet een raam open kunnen en we houden van een sfeervolle badkamer.

Een hoekhuis of twee-onder-een-kap

We wonen nu in een heerlijk hoekhuis en dat bevalt ons prima. Dat zouden we graag weer willen, maar we weten ook dat deze huizen heel goed geïsoleerd zijn. Als alles zou kunnen zouden we echter weer gaan voor een hoekhuis of een twee-onder-een-kap woning. In je dromen kan namelijk alles 😉

Een oprit en ruimte voor de bakfiets

Qua buitenruimte hebben we niet zoveel wensen. De tuin die we nu hebben is prima, maar de oprit die we hebben is wel heel erg fijn! Ook de bakfiets past in de tuin en dat is in het nieuwe huis ook een vereiste zodat de kans de diefstal kleiner wordt.

Een duurzaam huis

We komen uit een huis dat in 1902 gebouwd is. Het was een goed geïsoleerd huis, maar heel duurzaam was het natuurlijk niet. Dit huis heeft een energie label A. We hebben geen gas, maar een warmtepomp en zonnepanelen en we kregen voor het eerst flink wat geld terug van onze energieleverancier.

Een huis waarin we oud kunnen worden

Wat we eigenlijk willen is een huis waarin we oud kunnen worden. Dat is eigenlijk ons droomhuis. Duurzaam, levensloop bestendig en ruim genoeg voor ons viertjes, omdat je tegenwoordig niet weet hoe lang je kinderen nog thuis blijven wonen haha. Misschien hebben we tegen die tijd wel twee complete badkamers nodig ?!

We sparen op verschillende manieren en doen ons best meer te verdienen, want er is bijna niet tegenop te sparen omdat het leven ondertussen ook flink duurder wordt. Ben je ook aan het sparen voor een huis? Dan vind je hier bedragen die je moet sparen, mits je natuurlijk een huis verkoopt met flinke overwaarde.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *