Home + De Nostalgische Jaarwisseling Tag!

De Nostalgische Jaarwisseling Tag!

Oké, het is nog geen 31 december en ik heb al een terugblik op 2019 gedaan, maar ik vond de Nostalgische Jaarwisseling Tag van Miss Deadline zo leuk dat ik hem toch besloot in te vullen. Het is namelijk niet alleen een terugblik, maar ook een vooruitblik naar het nieuwe jaar en naar Oud & Nieuw, want hoe vieren wij dat eigenlijk? Dit jaar pakken we het in ieder geval totaal anders aan dan voorgaande jaren.

Wat doe jij het liefst op Oudejaarsavond? En Nieuwjaarsdag, hoe ziet die er traditioneel uit voor jou?

Ik heb dus helemaal niets met Oud & Nieuw. Voor mij hoeft het echt niet. Ik ben blij met ieder uurtje slaap dus heb helemaal geen fut om op te blijven haha. Dit jaar gaan we naar een hotel en logeren we op een hoge verdieping. Floris kan dan lekker blijven slapen en wij kunnen tv kijken en lekkere hapjes eten. Om 00.00 uur genieten we van het uitzicht en daarna gaan wij ook lekker slapen. Omdat we hoog zitten hoeven we ons niet druk te maken dat de jongens nog last zullen hebben van het vuurwerk en wij hoeven de deur niet meer uit. Voor Oud & Nieuw volgend jaar hebben we inmiddels ook al geboekt. Dan gaan we naar het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel omdat we de jaarwisseling dan graag willen vieren in de Efteling. Dit jaar waren we helaas al te laat (ook al wilden we in de zomer al boeken) en daarom zijn we nu héél erg op tijd 😉

Op nieuwjaarsdag gaan we naar huis en eten we ’s avonds bij mijn ouders zuurkool met spek, want dan heb je het hele jaar geen geldgebrek. Dat is echt traditie en vaak schuift er nog meer familie aan. Gezellig!

Hoe vierde je ‘vroeger’ Oud & Nieuw? Zijn er uit die tijd tradities die je nog steeds in ere houdt?

Nee, eigenlijk niet. We halen altijd wel lekkere hapjes en het verschil met vroeger is dat ik toen ging stappen en niet zo moe was 😉 Ook kopen we vaak nog een eindejaarslot om vervolgens niets te winnen, maar de voorpret is al leuk.

Welke geuren, geluiden en smaken roepen bij jou het ultieme nostalgische jaarwisselingsgevoel op?

Jeetje, wat een lastige vraag. Misschien dan toch het vuurwerk en de knallen die je overdag al hoort. Voor mijn gevoel is het op oudejaarsdag ook altijd bewolkt en dan zie en ruik je de rook van het vuurwerk. Verder ben ik gek op appelbeignets van bladerdeeg. Daar heb ik nu al trek in 😉

In het kort: oliebollen mét of zónder krenten? Champagne of hete chocolademelk met slagroom? Vuurwerk knallen, het oude jaar uit dansen en feesten of veilig en warm binnen voor de buis?

 • Oliebollen zonder krenten
 • Warme chocolademelk met slagroom (champagne doen we dit jaar op 2 januari)
 • En lekker warm en binnen. Het liefst wel met zoveel mogelijk mensen om mij heen, maar dat zit er met kleine kinderen niet echt in.

Maak je goede voornemens? (Zo ja, beken het maar; welke maak jij elk jaar weer opnieuw?)

Duidelijk, dat is afvallen. Ook neem ik mij ieder jaar voor mij minder druk te maken om dingen die er niet toe doen en positief te leven. Ook stel ik ieder jaar doelen die ik vervolgens weer met jullie deel zodat ik een stok achter de deur heb. Afgelopen jaar heb ik overigens heel wat van die doelen gehaald.

Welke nieuwe (of oude) gewoonte van dit jaar wil je zeker blijven volhouden?

Het positief denken. Althans, positiever denken. Ik ben de baas over mijn eigen gedachten en heb zelf invloed op hoe ik met de dingen omga. Daar ben ik mij steeds meer bewust van. Ik kan mij heel druk maken om dingen, maar het helpt niet. Verder wil ik blijven sporten en vooral veel leuke dingen blijven doen.

Met wie heb je een bijzonder moment gedeeld dit jaar? Wat was dat bijzondere moment en wat deed het met je?

Wat een lastige vraag. Het waren geen grote hoogtepunten, eerder leuke en gezellige momenten. De verkoop van ons appartement en het moment dat ik Patrick daarover belde was toch wel het mooiste. Dit hadden we zo snel niet verwacht en hoewel we wisten dat we het zouden verkopen waren we toch met stomheid geslagen. Vooral omdat de makelaar zei dat ze bij de bezichtigingen die al niet het gevoel had dat de koper erbij zat.

Deze vraag valt misschien een beetje uit de toon bij de rest, maar mag zeker niet ontbreken: welke boeken (of films, of…) zijn je dit jaar bijgebleven of hebben je aan het denken gezet?

Dat zijn dan vooral de mindset boeken geweest. Hier heb ik eerder al over geschreven. Dit zijn boeken die mij vooral anders hebben leren denken.

Heb je nieuwe mensen leren kennen dit jaar of zijn er mensen die een belangrijkere rol zijn gaan spelen?

Ik heb eigenlijk niet zoveel nieuwe mensen leren kennen. Wel wat collega’s, maar verder vrij weinig. Ik heb het te druk gehad met werken haha. Mijn collega’s zijn wel heel belangrijk. Een groot deel van de week breng ik door met hen en zij zijn top! Wij hebben het echt heel erg leuk met zijn allen en dat is ook heel veel waard.

Wie ben je dankbaar en waarvoor? Uit je dat weleens?

Mijn ouders! Die staan altijd klaar voor ons en vooral voor onze jongens. Opa en oma zijn heel erg belangrijk voor hen en ze gaan er graag heen. Ik denk en hoop vooral dat we dat vaak uiten. Zo nemen we ze graag ergens mee naar toe en vinden we het leuk ze te verrassen. Een weekendje weg, tickets voor Di-rect, een Nespresso machine, dat soort dingen en dat hebben ze verdiend.

Wat heb je gedaan of bereikt dit jaar waar je trots op bent?

Ik had natuurlijk dromen, doelen en plannen voor dit jaar. Daarvan zijn er veel bereikt, maar ik hoop nog één mijlpaal te halen voor het einde van het jaar: 50.000 unieke bezoekers per maand op Mamablogger. Ik ben héél dichtbij, maar of ik het ga halen weet ik niet. Ik hoop het zo. Het zou een mooie mijlpaal zijn.

Blader eens terug in je agenda of dagboek; wat springt eruit dat je al helemaal was vergeten? Zijn er dingen die toen heel belangrijk leken maar er nu niet meer toe blijken te doen?

Die zijn er eigenlijk niet. De klussen die omvangrijk waren, waren ook echt groot en om de kleintjes heb ik mij toch al niet zo druk gemaakt.

Wat kwam totaal onverwacht dit jaar en hoe pakte dat uit?

Er gebeurden weinig onverwachte dingen. We hoopten ons huis te verkopen, maar vonden het ook spannend. Het pakte heel goed uit en dat hadden we wel gehoopt, maar niet verwacht omdat het bij ons niet altijd soepel verloopt.

Waar ik verder heel blij mee bent is dat ik eerder dit jaar een training community management heb gedaan en ik nu community manager ben op mijn werk. Dit doe ik samen met een collega en we zijn echt iets aan het opbouwen wat nu vorm krijgt. Onwijs leuk!

Wat heb je geleerd over jezelf dit jaar?

Dat alles wel goed komt. Het maakt niet uit wat je meemaakt, belangrijker is hoe je ermee omgaat. Ik heb mij dit jaar heel erg druk gemaakt om mensen die dat absoluut niet waard zijn en mij druk gemaakt om zaken die altijd hun weg wel weer vonden. Ik heb geleerd om te genieten.

Waar zie je naar uit in het komende jaar?

Ik kijk uit naar de eerste week van januari, omdat dan de sleuteloverdracht is. Verder hopen we een nieuwe auto te kopen en daarmee op zomervakantie te gaan. We denken nu aan Denemarken. Daar kijk ik nu al naar uit. Verder gaan we met Milan naar Snollebollekes in het Gelredome (het kinderconcert) en ik ben heel benieuwd hoe hij dat vindt. Ook hebben Pat en Milan hun mannenweekend weer geboekt en hebben we zelf natuurlijk Oud & Nieuw volgend jaar al geboekt. Daarnaast willen we ook een nieuwe schuur met overkapping laten zetten. We hebben in ieder geval heel wat om naar uit te kijken.

Wil je de tag ook overnemen? Leuk! Plaats dan wel een linkje naar Miss Deadline. Hieronder staan de vragen zodat je die gemakkelijker over kunt nemen.

 1. Wat doe jij het liefst op Oudejaarsavond? En Nieuwjaarsdag, hoe ziet die er traditioneel uit voor jou?
 2. Hoe vierde je ‘vroeger’ Oud & Nieuw? Zijn er uit die tijd tradities die je nog steeds in ere houdt?
 3. Welke geuren, geluiden en smaken roepen bij jou het ultieme nostalgische jaarwisselingsgevoel op?
 4. In het kort: oliebollen mét of zónder krenten? Champagne of hete chocolademelk met slagroom? Vuurwerk knallen, het oude jaar uit dansen en feesten of veilig en warm binnen voor de buis?
 5. Maak je goede voornemens? (Zo ja, beken het maar; welke maak jij elk jaar weer opnieuw?)
 6. Welke nieuwe (of oude) gewoonte van dit jaar wil je zeker blijven volhouden?
 7. Met wie heb je een bijzonder moment gedeeld dit jaar? Wat was dat bijzondere moment en wat deed het met je?
 8. Deze vraag valt misschien een beetje uit de toon bij de rest, maar mag zeker niet ontbreken: welke boeken (of films, of…) zijn je dit jaar bijgebleven of hebben je aan het denken gezet?
 9. Heb je nieuwe mensen leren kennen dit jaar of zijn er mensen die een belangrijkere rol zijn gaan spelen?
 10. Wie ben je dankbaar en waarvoor? Uit je dat wel eens?
 11. Wat heb je gedaan of bereikt dit jaar waar je trots op bent?
 12. Blader eens terug in je agenda of dagboek; wat springt eruit dat je al helemaal was vergeten? Zijn er dingen die toen heel belangrijk leken maar er nu niet meer toe blijken te doen?
 13. Wat kwam totaal onverwachts dit jaar en hoe pakte dat uit?
 14. Wat heb je geleerd over jezelf dit jaar?
 15. Waar zie je naar uit in het komende jaar?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *