Home + Christmas Countdown #4 | Niet alleen de kinderen zijn toe aan de kerstvakantie

Christmas Countdown #4 | Niet alleen de kinderen zijn toe aan de kerstvakantie

Nog maar twee hele en twee halve dagen naar school en dan begint de kerstvakantie… Niet alleen Milan telt de dagen af, maar ik stiekem ook en ik denk dat ik niet de enige moeder ben die aan het aftellen is…

Rennen en vliegen en vooral in die laatste week

Iedere ochtend gaat hier rond 5.30 uur de wekker. Bizar vroeg, maar anders red ik het allemaal echt niet ‘s morgens. Op dat tijdstip sta ik ook meteen “aan”; drie bedden opmaken, Floris aankleden, Milan zijn kleren klaarleggen, boven alles netjes maken, de laatste was opruimen en dan naar beneden om aan het ontbijt te beginnen, de blog(s) van die dag te delen, de mail te beantwoorden, de vaat te doen etc. Je herkent het allemaal vast wel. Eigenlijk staan we altijd aan en dat moet dan altijd in een rap tempo anders zijn we niet op tijd op school.

Eenmaal op school beginnen andere issues; kinderen die niet leuk tegen elkaar doen, huiswerk dat moet worden gemaakt, toetsen die moeten worden geleerd etc. En wij moeders zitten bijna overal bovenop en tussen en krijgen ook al het gedoe te horen. Tenminste, dat is hier wel zo en ik kan mij er soms enorm druk om maken. Gaat het allemaal echt wel goed? Heeft hij het wel naar zijn zin? Pff… Dit zijn zorgen waar moeders over het algemeen meer last van hebben dan vaders.

Ondertussen staan er kerstdiners en borrels op de planning, is het gestuiter rondom Sinterklaas net over, hebben de kids (en ik ook) een steeds korter lontje en moeten er op het werk allerlei dingen worden afgerond voor de kerstvakantie.

Ik denk dat je mijn punt wel snapt 😉 We zijn letterlijk aan het aftellen en ook ik snak naar de kerstvakantie. Even niet zo vroeg opstaan, van hot naar her fietsen, op het werk mag het een tandje rustiger en alle andere activiteiten zijn even on hold  gezet tot na de vakantie.

Rust in de tent!

Ik snak zo naar een beetje rust in de tent. Hopelijk zonder zorgen en gedoe en gewoon even genieten zonder dat er van alles moet. Ik hoop zo dat ik weer even op kan laden zodat ik er daarna weer tegenaan kan. Nieuwe inspiratie en energie. Niet alleen voor mij, maar ook voor Milan en ik merk dat Pat ook wel even klaar is met het extreem vroege opstaan (3.30 uur 😱)

De focus mag even gelegd worden op mogen in plaats van moeten. Lekker buiten zijn in plaats van achter een beeldscherm en ons laten verwennen.

We zijn er allemaal aan toe en Milan en ik kunnen niet wachten. Nog maar twee hele en twee halve dagen tot de kerstvakantie 😉🎄.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments

 1. 17 december 2019 / 09:10

  Heel herkenbaar! Het is nu echt vliegen geblazen. Succes en veel plezier de komende tijd.

 2. Judith
  18 december 2019 / 08:08

  Dan begrijp ik niet dat je ook nog eens met de feestdagen weg gaat
  Dat is toch ook extra werk. Koffers inpakken dat weer uitpakken nog snel effe paar dagen werken en dan weer koffer inpakken en weer uitpakken. Je kunt ook lekker thuis blijven en ergens gaan eten of iets kant en klaar bestellen bij een slager bijvoorbeeld. Dan heb je veel meer rust. En lekker de feestdagen niets doen.

  • 18 december 2019 / 08:16

   We kijken er juist enorm naar uit om weg te gaan met de Kerst 🙂 Koffers inpakken doen we samen en voor die twee nachten hebben we niet veel nodig. Uitpakken is twee tellen werk en als we terugkomen is het weekend. Die zijn we dus vrij en hoeven we helemaal niets te doen.Ik werk de maandag en dinsdag tot een uurtje of 2 en Pat is ondertussen thuis. Dat scheelt mij ook enorm veel werk. Daarnaast zitten we met de feestdagen in een hotel dus ook daar wordt voor ons gezorgd en hoeven we dus helemaal niets te doen. De natuur is er prachtig en ook daar genieten we van. Als ik thuis blijf ga ik toch nog even poetsen, misschien toch nog even wat doen voor de blog, een wasje draaien etc. Dat doe ik daar allemaal niet. Wij kijken er echt al maanden naar uit, juist omdat het zo relaxt is. Dat iedereen dat anders ziet en doet is natuurlijk helemaal prima, maar voor ons is het de ultieme ontspanning.