Home + Op nieuwjaarsdag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek

Op nieuwjaarsdag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek

Een paar jaar geleden hoorde ik voor het eerst ‘eet je op nieuwjaarsdag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek’. Ik moest hier zo ontzettend om lachen. Zou dit echt waar zijn? Dat kon toch niet? We besloten toch maar het zekere voor het onzekere te nemen en sindsdien eten we ieder jaar op nieuwjaarsdag zuurkool met spek. Het is inmiddels traditie geworden. Destijds schreef ik er al een blog over, maar inmiddels heb ik al heel wat jaartjes “zuurkool ervaring” 😉 Werkt het echt?

Eet je op nieuwjaarsdag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek

We begonnen lacherig. Dit kon toch nooit werken? En dat klopte, we hebben het echt een hele tijd heel moeilijk gehad met dubbele lasten en heel veel pech. Maar…. we hadden altijd te eten, een dak boven ons hoofd, Milan had alles wat zijn hartje begeerde en in huis hadden we het gezellig. Als je dat even gaat relativeren met mensen elders in de wereld of in ons eigen land, dan heb je het natuurlijk helemaal niet slecht.

Toch begonnen we stiekem te denken dat dat dan weleens zou kunnen komen door de zuurkool met spek. Het werd immers niet  slechter. We durfden uiteindelijk op nieuwjaarsdag niets anders meer te eten dan zuurkool haha.

Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en het tij is gekeerd. Het is ons de afgelopen jaren goed gegaan en of het nu komt door de zuurkool of niet, we blijven het gewoon eten op 1 januari!

Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om opeens iets anders te gaan eten. Want hoe je het ook wendt of keert, alles kwam de afgelopen jaren altijd goed. Het is tot nu toe nooit écht slecht gegaan.

Kijk, we weten natuurlijk niet of het door de zuurkool komt, of simpelweg geluk, maar feit is dat sinds we dit eten we wel veel leuke dingen hebben kunnen doen omdat de financiën dat toelieten. We hebben te gekke dingen meegemaakt en kunnen het ons veroorloven om leuke dingen te doen en bijvoorbeeld op zaterdag te gaan lunchen.

Mocht dat dit jaar opeens over zijn, dan redden we het ook wel hoor, maar de zuurkool met spek blijft. Niet alleen omdat we het erg lekker vinden, maar ook omdat we het niet durven om wat anders te eten.

Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee 😉

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ciska
    14 december 2018 / 09:53

    Jullie werken ook heel hard

    • 15 december 2018 / 16:50

      Haha, dat is waar. Het is geen kwestie van zuurkool met spek eten en achterover leunen 😉