Home + Geld & Budget | Onze droomauto komt nu wel heel dichtbij…

Geld & Budget | Onze droomauto komt nu wel heel dichtbij…

Wanneer je mij al even volgt heb je de afgelopen maanden misschien wel meegekregen dat we ons appartement te koop hebben gezet. We verhuurden deze al heel wat jaren en besloten, gezien de gunstige huizenmarkt, deze nu te koop te zetten. Mega spannend, maar binnen zes dagen lag er een goed bod, moesten we heel wat bezichtigingen afzeggen en hadden we het verkocht. Inmiddels weten we dat begin januari de sleuteloverdracht is. We zijn dus echt aan het aftellen wat dat betreft. We hebben het huis gunstig kunnen verkopen, maar hebben de afgelopen jaren ook gespaard door middel van een spaarhypotheek. Dat alles zorgt ervoor dat we nu kunnen gaan kijken wat we gaan doen met dit gespaarde geld. Zo komt onze droomauto nu ook wel heel dichtbij.

Sparen of uitgeven?

Verwacht niet dat we mega veel geld overhouden aan de verkoop van ons appartement. Er waren mensen die dachten dat we zeker een ton over zouden houden. Was het maar waar! Dat is dus zeker niet het geval, maar we hadden hier wel lang voor moeten sparen. We zouden dit natuurlijk op een spaarrekening kunnen zetten, maar de rente is niet gunstig. Sterker nog, welke rente? Van beleggen weten we te weinig om dit goed te kunnen doen, dus hebben we besloten het geld uit te geven en te investeren.

Ik ben er altijd een beetje huiverig voor om dit soort dingen al te vertellen voor het allemaal echt definitief is (en dat is voor mij na de overdracht bij de notaris), maar tegelijkertijd is dit zo leuk dat ik het stiekem al met jullie wil delen. We willen dit geld investeren in ons huis én het liefst ook in onze droomauto!

Dit is onze droomauto!

We hebben een gezamenlijke droomauto (gelukkig, maar anders was dat misschien nog een issue geweest). Een auto waar ik meteen stapelverliefd op was toen ik hem voor het eerst zag. Een auto waarvan we dachten dat we die toch nooit zouden kunnen kopen tenzij we er jaren hard voor zouden sparen. Een auto met genoeg kofferbakruimte en een auto waarvan ik hoop dat ik mij weer zekerder zal gaan voelen op de snelweg: een Mazda CX5!

Ik weet niet wat het precies is, maar deze auto pakte mij en hield me in zijn greep. Dit heb ik echt nooit eerder gehad met een auto en sindsdien worden we er zo’n beetje door achtervolgd. We komen hem overal tegen. Als we ergens parkeren staat hij naast ons, als ik uit het raam kijkt, rijdt hij voorbij. Als we in een winkel lopen staat hij er als demo model etc. Iedere dag weer. Dit is niet overdreven, maar echt heel bizar.

droomauto_Mazda CX5_mamablogger_auto_geld & budget_ droomauto_Mazda CX5_mamablogger_auto_geld & budget_

Het is duidelijk, we zijn verliefd en niet zo’n klein beetje ook. Daarnaast zijn we op zoek naar een ruime auto die niet te oud is (we kopen namelijk geen gloednieuwe) en die we vervolgens helemaal op kunnen rijden. We hebben de afgelopen jaren zoveel pech gehad met auto’s dat we hopen dat we dat achter ons kunnen laten. Eigenlijk staat deze auto symbool als afsluiter voor alles wat we de afgelopen jaren hebben meegemaakt en de financiële zorgen die we hebben gehad door het hebben van twee huizen.

Met een nieuwe auto alleen zijn we er nog niet

Met het kopen van een droomauto zijn we er nog niet. We zullen deze auto anders moeten verzekeren dan onze huidige auto. We gaan daarom op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Goed, want we hebben zoveel meegemaakt dat we inmiddels wel weten waar een autoverzekering voor ons aan moet voldoen, maar ook niet te duur.

Ik ben overigens blij dat Patrick ook zo over deze auto denkt en het ook zijn droomauto is. Voor hetzelfde geld belandt hij in een midlife crisis en had hij opeens een motor gewild 😉 Dan hadden we nóg een spaardoel gehad en ook daarvoor weer een verzekering voor af moeten sluiten zoals deze motorverzekering van Diks. Gelukkig is dat niet aan de orde en gaan we samen voor een Mazda CX5.

En de andere spaardoelen dan?

Ik schreef een tijdje terug al over onze spaardoelen en we hebben er nog genoeg. Ook onze schuur is aan vervanging toe en we willen dan ook gaan kijken voor een nieuwe. Verder willen we nog wat kleine klussen aanpakken en willen we een nieuwe ketel. Dat mag ook wel na ruim 20 jaar…

De verkoop van ons huis helpt ons op weg, maar daarmee zijn we er zeker nog niet. Eigenlijk zou je iedere maand 10% van je inkomen moeten sparen. Op de site van het Nibud vind je een stappenplan hiervoor. Waar spaar jij voor?

Dit is een samenwerking. 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Carolien
    25 november 2019 / 21:18

    We hebben wel een lijstje badkamer, toilet, onze slaapkamer en schilderen. Een flinke lijst om voor te sparen. Er is wel een vast bedrag wat op de spaarrekening moet staan. Tevens word er elke maand een vast bedrag gespaard voor de spaar en vakantie rekening. We doen ook graag leuke dingen waarvoor we dan soms 100 euro snoepen van de spaarrekening.