Home + De favorieten van Floris | Van speelgoed tot kleding, filmpjes en nog veel meer leuks

De favorieten van Floris | Van speelgoed tot kleding, filmpjes en nog veel meer leuks

De belevingswereld van Floris wordt steeds groter. Hij gaat weer lekker naar de peuterspeelzaal, kletst inmiddels heel wat af, maakt vriendjes als we ergens heen gaan en vindt de vriendjes en vriendinnetjes van zijn grote broer ook wel erg interessant. Hij vindt steeds meer dingen interessant en is de wereld echt aan het ontdekken. Daarom leek het mij leuk om een ‘Favorieten van Floris’ te schrijven met zijn favorieten en oké, ook een beetje die van ons 😉.

Eten en drinken

Floris is gek op eten en drinken en hij vindt het vooral heel gezellig. Als hij trek heeft wrijft hij over zijn buikje en zegt hij ‘mama, ik trek. Lekker eten en drinken’. Tijdens de vakantie kreeg hij weleens een snoepje in de vorm van een ijsje en sindsdien vraagt hij er dagelijks om. Ze zijn al lang op, maar hij blijft erom vragen.

Verder is hij tegenwoordig heel erg into de blauwe bessen. Hij vindt ze heerlijk. Net als vlees, want Floris is gek op vlees. Dat heeft hij overigens van Patrick, die is ook gek op vlees. Tot nu toe is Floris een gemakkelijke eter.

Verder houdt hij uiteraard van lekkere snacks en als hij wat te drinken mag kiezen (als we ergens een hapje gaan eten), is dat steevast appelsap of Fristi. Thuis drinkt hij voornamelijk water en melk of ik maak aanmaaklimonade.

Speelgoed

Floris is sinds een paar weken weer erg druk in de weer met zijn Paw Patrol en Brandweerman Sam wagens. Ook zijn de ijscokar en barbecuetruck van VTech nog steeds favoriet. Met die laatste twee speelt hij echt iedere dag. Milan speelde op die leeftijd iedere dag met Duplo. Dat vindt Floris ook fantastisch, maar als hij mag kiezen heeft het altijd wielen haha.

Buiten speelt hij het liefst in de zandbak en met zijn buitenkeukentje.

Kleding

Wat betreft kleding heeft Floris nog geen voorkeur, maar Floris is wel kieskeurig wat betreft zijn schoenen. Hij loopt het liefst op zijn Vanz met panterprint en als hij schoentjes heeft die fijn lopen, wil hij dus geen nieuwe. Afgelopen zaterdag kochten we nieuwe schoenen en dat was één groot drama.

Deze schoentjes vindt hij het fijnst.

Omdat de Vanz niet zo handig zijn om aan te trekken wanneer het regent, hebben we nog Nike Air Max. Het duurde even, maar die vindt ‘ie inmiddels ook lekker zitten 😅.

Deze Nike Air Max sneakers vindt meneer gelukkig wel tof. 

Filmpjes en liedjes

Filmpjes en liedjes kunnen niet ontbreken in de favorieten van Floris. Dit zijn de filmpjes die hij het vaakst kijkt op Netflix:

 • Brandweerman Sam
 • Paw Patrol
 • Cory Carson
 • Rescue Bots
 • Sterrenstraal
 • Chico Bonbon

Het blijft echter niet bij Netflix. Dankzij zijn grote broer heeft hij inmiddels ook YouTube ontdekt. Daar zijn het vooral de liedjes die hij fantastisch vindt. Er is één liedje absoluut favoriet: ‘De vloer is lava’ van Snollebollekes. Tja, over smaak valt niet te twisten haha.

Activiteiten

Wat Floris heerlijk vindt om te doen is tekenen. Ook zit Floris graag in de bakfiets en achterop de fiets bij opa. Hij geniet daar zo onwijs van en begint dan te zingen. In de bakfiets wijst hij overigens graag de weg en vertelt hij waar ik heen moet fietsen.

Floris is wat betreft uitjes een heel gemakkelijk kind. Hij vindt alles interessant en heeft heel veel geduld. Hij kan dingen in een museum bijvoorbeeld heel aandachtig bekijken. Ik vraag mij dan altijd af wat er in dat koppie omgaat.

Een wandeling en de speeltuin is ook favoriet. Floris heeft eigenlijk altijd lol.

Overige favorieten

Er is nog één ding waar Floris echt van kan genieten. Ook die hoort thuis in de Favorieten van Floris: het hapjesbord. Als we thuis zijn en het buiten niet zulk lekker weer is, haal ik het hapjesbord tevoorschijn. Dit bord is van Wibra, heeft diverse vakjes en in ieder vakje doe ik dan wat lekkers. Floris wil dan dat we allemaal op de grond om de tafel gaan zitten, want dat vindt hij zo gezellig. Hij heeft gelijk, dat is het ook.

Dit waren de favorieten van Floris. Ik zal vast nog wel het één en ander zijn vergeten, maar al deze dingen zijn momenteel hot items hier in huis.

[shopr_shopthepost collection=”mamas-favoriete-kinderboeken” size=”large” title=”Onze favoriete kinderboeken”]
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie

 1. Christine
  2 september 2020 / 05:44

  Wat schattig dat hij je de weg wijst in de bakfiets joh! Dan smelt je toch?!
  Grappig ook dat hij zo’n sterke voorkeur heeft voor schoenen, alhoewel het inderdaad niet altijd makkelijk zal zijn, zoals wanneer je nieuwe schoenen koopt. Las een keer bij iemand anders die de nieuwe schoenen dan twee weken bij de andere schoenen onder de kapstok liet staan zodat haar kindje er alvast aan kon wennen en dat de schoenen daarna zonder problemen aangetrokken konden worden.
  Fijn dat Floris’ smaak verder nog heel breed is van eten maar ook van culturele uitstapjes 😉👍

  Hier is momenteel ‘Haaialarm’ van kinderen voor kinderen helemaal favoriet. We liggen nog steeds dubbel als onze jongste van net 2 erom vraagt: haar handje gaat dan naar voren en ze zegt dan: “top top mé jaag”.. het refrein van haaialarm is dus ‘stop, stop, stop met jagen’ en dit is haar versie ervan! In de videoclip steken de kinderen dan hun hand op bij wijze van stopteken en dat heeft ze dus heel snel overgenomen! Tja, die kleintjes pikken vaak meer op dan je denkt!