Home + Mijn kind zit op TikTok en andere nieuwe dingen waar we tegenaan lopen nu hij een mobiel heeft

Mijn kind zit op TikTok en andere nieuwe dingen waar we tegenaan lopen nu hij een mobiel heeft

Een aantal geleden was het moment daar: Milan kreeg mijn oude mobiel toen ik zelf een nieuwe kocht. We wisten natuurlijk wel dat het wat veranderingen teweeg zou brengen, maar na een paar maanden kunnen we echt de balans opmaken, want dat je kind erdoor kan veranderen is hier wel gebleken. Dat is overigens niet perse negatief hoor, maar je merkt aan alles dat je kind groter wordt. Dit zijn de veranderingen die wij hebben opgemerkt.

Talloze TikTok filmpjes

De eerste weken begonnen rustig, hij appte wat met zijn neven en nichten en als ik in de keuken stond hoorde ik de jongens opeens beeldbellen met opa en oma. So far, so good. Hij zat op YouTube en niet veel later kwam TikTok. Toen hij een meisje dat twee jaar ouder is, ontmoette werd ook meteen gevraagd naar de TikTok. Op dat moment voelde ik mij echt oud, want Insta was duidelijk niet meer hip genoeg haha. Hij mocht van ons wel op TikTok, maar dan wel met een privé account. We maakten de afspraak dat als hij een volgverzoek krijgt, hij deze met ons bespreekt. Iemand die we niet kennen wordt niet geaccepteerd.

We doen iets soortgelijks met het plaatsen van filmpjes. Hij mag ze maken, maar laat ze eerst door ons controleren voor ze worden geplaatst. Dat doet hij trouw, maar we zijn wel in de fase terecht gekomen dat likes belangrijk gaan worden. Hier hebben we weleens een discussie over, want dat vind ik wel zorgwekkend.

In ieder geval is TikTok een heel ding en doe ik mijn best om bij te blijven zodat ik begrijp waar hij het over heeft en het goed in de gaten kan houden.

Bellen met vrienden en vriendinnen van de vakantie

Waar ik eerst nog dacht dat we wellicht toch te vroeg waren met het geven van een mobiel kwam ik er op de vakantie achter dat dat niet zo was. Vrienden en vriendinnen die hij heeft leren kennen op de vakantie hadden er allemaal één, zelfs degenen die jonger zijn dan hij. Ze wisselden nummers (en uiteraard TikTok) met elkaar uit en er werd een appgroep gemaakt. Er wordt nu volop geappt en gebeld met elkaar. Hij gaat nu boven zitten om te bellen. Dat is voor mij echt nieuw hoor ☺️?.

Balans

Ik vind het nog wel lastig om een goede balans te bepalen. Wanneer laat je hem wel bellen en wanneer moet de telefoon weg? We zijn er nog steeds niet helemaal over uit.

Andere afspraken

Waar we wel een duidelijke afspraak over hebben is dat wanneer zijn internet op is, de telefoon uit gaat totdat de nieuwe maand van het abonnement in gaat. Dit is zijn verantwoordelijkheid en als het op is draagt hij daar de verantwoordelijkheid voor. Wij betalen zijn abonnement (sim only) van €12,50 per maand. Ook zorgen wij voor een goed en stevig hoesje er omheen en hebben we een extra glasplaatje over zijn scherm geplaatst. We willen dat de telefoon netjes blijft zodat deze nog lang mee kan.

Ben je op zoek naar iPhone SE (2020) hoesjes of een ander hoesje voor de mobiel van je kind? Zorg dan voor een heel stevig hoesje. Kinderen willen graag het mooiste hoesje, maar wij zijn gegaan voor de meest praktische die tegen een stootje kan. Dat is op die leeftijd echt nodig haha.

Heeft jouw kind al een mobiel? Zo ja, welke afspraken hebben jullie daarover gemaakt?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Joyce
    1 september 2020 / 07:47

    Mijn zoon is nu 11 en heeft al een aantal jaren een mobiel. Eerst alleen een prepaid kaart en toen kon hij alleen op de wifi. Sinds anderhalf jaar heeft hij nu een sim only abbonement. Bij dezelfde provider als ik zelf heb. Hierdoor kan ik mijn gb’s delen met hem. Voor ons werkt dat goed. ‘S avonds mag de telefoon niet mee naar boven.

  2. 1 september 2020 / 23:58

    Mijn beide jongens (11 en 9 jaar) hebben beide een pre-paidkaart en gebruiken thuis alleen wifi. Ze hebben geen TikTok want dat vinden ze beide oninteressant. Mijn oudste gebruikt zijn mobiel eigenlijk alleen voor whatsapp en om te gamen. Hij doet eigenlijk alleen Minecraft en PixelGun 3d. Mijn andere zoon van 9 heeft een eigen youtube kanaal met ca 50 abonnees en plaatst alleen filmpjes van spelletjes. En ook gebruikt hij de telefoon voor whatsapp. De telefoons zitten wel in de rugzak naar school maar worden eigenlijk niet gebruikt. En ook hier geldt: geen telefoon meer voor het slapengaan.