Home + Staycation | Het buitenkeukentje van Floris is nu al een groot succes!

Staycation | Het buitenkeukentje van Floris is nu al een groot succes!

Vorig jaar kochten we een houten speelhuisje en een houten zandbak voor de jongens. Het huisje werd gebeitst en het bleek een groot succes. Een zandbak is overigens altijd goed. Nadat alles klaar was en de rommel (zoals stenen en zakken zand die nog over waren) uit de tuin weg was, zagen we dat we nog wat ruimte over hadden. Een saai hoekje naast het speelhuisje dat we graag een beetje wilden opleuken. Ik wilde er in eerste instantie een klein barretje maken. Niet om aan te zitten, maar ter decoratie in Ibiza style. We besloten echter anders en dat was nog wat leuks om mee te spelen voor Floris. Iets van hout dat bij het huisje paste. Dat werd dit superleuke speelkeukentje met echt stromend water!

Rosa Zand en Water Speelkeuken

We wilden een leuk en houten buiten speelkeukentje waarvan het hout niet zo snel verweerd raakt. Via Instagram ontdekte ik SB Speelplezier en daar raakte ik geïnspireerd door al het te gekke buitenspeelgoed (tip: de foodtruck is ook echt te gek). Uiteindelijk zwichtten we voor de kleine variant van keukentje Rosa. Deze heeft een kraantje met echt stromend water. Je kunt er dus ook een modderkeukentje van maken.

Het buitenkeukentje is van het merk Axi en is gemaakt van FSC 100% Hemlock hout. Ik had nog nooit van Hemlock hout gehoord, maar dit hout splintert niet en is van nature bestand tegen weersinvloeden zoals regen, dus resistent tegen houtrot. Dat klonk al goed, want we willen er natuurlijk wel even mee doen. Op deze keuken zit overigens 10 jaar garantie.

Het formaat van het keukentje is precies goed voor iedere tuin en perfect voor dit kleine hoekje. Hij is namelijk 40 x 75 x 100 cm. (lxbxh), maar dat zijn praktische zaken die interessant zijn voor ouders, nu komt het leuke gedeelte:

  • Het keukentje heeft twee zwarte kookpitten;
  • Twee draaiknoppen die klikken (dus net echt);
  • Er zit een 17-delige set met accessoires bij: rekje, 2 bordjes, snijplank, mes en 6 x groente en fruit uit twee delen;
  • En dan het allerleukste; de wastafel is uitneembaar en de bak eronder kun je vervolgens vullen met water. Met de pomp naast de kraan kun je vervolgens echt stromend water pompen!
  • Omdat de wastafel uitneembaar is, is deze gemakkelijk schoon te maken.

Ook niet geheel onbelangrijk; volgens Patrick stond hij zo in elkaar en was hij dus super gemakkelijk te monteren.

Al heel wat middagen speelplezier

Het buitenkeukentje kost €87,50 en heeft al voor heel wat middagen speelplezier gezorgd. Floris vindt hem fantastisch en ik moet zeggen dat hij erg leuk staat naast het speelhuisje. Wij onze buitenkeuken en Floris zijn kleine buitenkeukentje 😉.

Ik denk dat het barretje nog even op zich laat wachten en er voorlopig nog heel wat keren en misschien zelfs nog wel heel wat zomers met deze gespeeld zal worden.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. 9 augustus 2020 / 08:52

    Wat een leuke buitenspeel keuken. We gaan voor Anna haar verjaardag voor een watertafel Misch voor volgend jaar!