Home + Carrièremoeder of toch niet helemaal?

Carrièremoeder of toch niet helemaal?

Van de week had ik het op mijn werk over de beslissing die ik heb genomen om te stoppen met mijn webshop. Er werd gevraagd of het een opluchting voor mij was. Ja, een heel grote opluchting! Eigenlijk had ik in mijn hart de beslissing al veel eerder genomen, maar zag ik ook op tegen al het regelwerk wat erbij komt kijken. Achteraf viel het heel erg mee en was binnen een week alles helemaal geregeld, maar goed.

Ook kreeg ik de vraag of het niet voelde als falen? Nee, juist niet. Ik wilde met de webshop iets voor de toekomst. Iets waar ik wat extra’s mee kon verdienen en iets wat mij uitdaagde, want dat vond ik in mijn toenmalige werk ook niet meer. Ik stond ook stil voor mijn gevoel en had het idee dat ik een klein beetje afstompte hoe raar dat misschien ook klinkt.

En al die doelen die ik had met de webshop heb ik dubbel en dwars bereikt, maar op een heel andere manier dan ik toen had bedacht!

En toen ik dat zei, zei diegene dat ik eigenlijk mijn heel nieuwe carrière aan de webshop te danken heb. Dat zette mij aan het denken. Vooral het woord ‘carrière’. Want ja, eigenlijk mag ik het zo wel noemen. Ik heb een totaal andere baan, ben freelance werk gaan doen, heb cursussen gevolgd, volg nu zelfs een heel nieuwe HBO opleiding en ben dus een totaal andere weg ingeslagen.

Er worden nu andere eisen aan mij gesteld en ik word uitgedaagd. Niet altijd makkelijk, maar wel precies wat ik nodig heb.

En dat terwijl ik een aantal jaren geleden heel hard riep dat ik helemaal geen carrièremoeder ben. Als ik toen de mogelijkheid had gehad om thuis te blijven bij Milan had ik dat met beide handen aangepakt.

En nu? Nu niet, de balans is namelijk precies goed zo. Ik werk tenslotte ook maar 20 uur per week voor mijn werkgever en al het andere werk voor mezelf, zoals de blog en de freelance klussen, doe ik thuis. En daar kan ik mijn eigen tijd indelen.

Twee weken geleden volgde ik een hele dag een SEO training, super gaaf! ’s Morgens en aan het einde van de middag stond ik wel in de file. Voor een keer geen enkel probleem, maar terwijl ik naar de andere kant van de rijbaan keek en het daar helemaal vast zag staan bedacht ik mij dat ik dit voor geen goud iedere avond zou willen. Verloren tijd die je ook bij je gezin kunt zijn. Al besef ik mij natuurlijk wel dat je soms geen enkele keus hebt.

Ik miste Milan terwijl ik met Patrick belde over het avondeten. Ik wilde gewoon naar huis.

Een echte carrièremoeder ben ik dan misschien niet helemaal, maar wel een klein beetje. Niet alleen voor het extra geld, maar ook omdat ik niet afhankelijk wil zijn en het ook gewoon nodig heb voor mezelf.

En halverwege de middag ben ik dan gewoon weer de moeder die de fop cadeautjes inpakt waarmee de klas van Milan versiert kan worden. Ik heb het beste van beide werelden!

Hoe zit dat bij jou? Ben jij een beetje een carrièremoeder of helemaal niet? Of zit je er, net als ik, een beetje tussenin? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 10 november 2015 / 07:21

    Zoals jij het beschrijft voel ik me ook vaak. ik ben geen carrièrevrouw wat betreft een betaalde baan, maar ik wil wel meer kunnen dan alleen thuis moederen. Op school ben ik heel erg actief en haal daar veel voldoening uit, maar sinds ik met mijn blog gestart ben merk ik dat ik dit heel erg nodig had. Het voor jezelf iets doen waar je zelf resultaat van ziet vind ik fijn. Ik zit er dus ook een beetje tussenin.

  2. 10 november 2015 / 08:52

    Ik zit er tussen in denkt ik. Ik begrijp je heel blij goed. Ik wil ook het liefst thuis zijn bij mijn meisje en aan de andere kant wil ik wel op een andere manier nuttig zijn om mezelf verder te ontwikkelen. Nu kan ik niet werken Door mijn gezondheid wat me erg heeft gefrustreerd. Het gaat beter en ik zou wel een baan willen voor twee dagen. Ook vind ik het Bloggen erg leuk en hoop ik dat ik daar mee verder kom. Wat leuk dat jij het al op deze manier kan zien, mag je zeker trots op zijn! Haha, een heel verhaal;)