Home + Wat is de populairste meisjesnaam ter wereld?

Wat is de populairste meisjesnaam ter wereld?

Even een leuk blogje tussendoor met een leuk weetje, want wat is nu de populairste meisjesnaam ter wereld? De Amerikaanse namendeskundige Laura Wattenberg deed onderzoek.

Ik ken er ook een aantal en tussen mijn Facebook vrienden zijn er ook een aantal die hun dochtertje deze naam hebben gegeven. De populairste meisjesnaam is namelijk Sofia! Laura Wattenberg deed onderzoek naar de populairste meisjesnaam in maar liefst 49 landen verspreid over de hele wereld en het meest bijzondere is dat de naam ook gewoon echt populair is over de hele wereld op maar liefst vijf continenten!

Mohammed (en alle varianten daarop) is de meest populaire jongensnaam ter wereld. Het grote verschil met de naam Sofia (of Sophia) is dat Sofia geen religieuze achtergrond heeft.

Wat de naam dan zo populair maakt is onduidelijk. Er zijn namelijk weinig beroemdheden met deze naam. Ik vind het in ieder geval een prachtige meisjesnaam en wilde dit graag even met je delen 😉

Ken jij een Sofia?

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 9 november 2015 / 18:33

    Ik geen geen Sofia. Maar wel genoeg Sofie’s of Sophie’s. Komt in de buurt 😉