Home + Carrière | Zo kom je tijdens je vakantie los van je werk

Carrière | Zo kom je tijdens je vakantie los van je werk

Vrijdag krijg ik vakantie. Drie heerlijke weken met mijn gezin en alleen maar genieten van elkaar. Tenminste, dat hopen we dan natuurlijk 😉 Ik ben er eerlijk gezegd ook wel aan toe. Vanaf 1 maart ben ik meer gaan werken (van 20 naar 32 uur per week), we zijn nu 5 maanden verder en ik heb tussendoor één weekje vrij gehad. Met twee kinderen en een blog ernaast is dat behoorlijk pittig en ik ben ook erg moe. Maar ondanks dit alles vind ik het heel erg lastig om mijn werk los te laten…

Je mail lezen tijdens je vakantie?

Veel mensen lezen hun mail tijdens de vakantie. Ik doe dat dus niet. Ik ken mijzelf, dan kom ik helemaal niet meer los van mijn werk. Tijdens mijn verlof keek ik één keer per week mijn mail, maar dat deed ik puur om op de hoogte te blijven. 4 maanden afwezigheid is behoorlijk lang en niet te vergelijken met drie weken vakantie. Mijn collega’s zijn er, iedereen weet dat ik er niet ben en mijn afwezigheidsassistent staat aan. Ik zie na mijn vakantie de mail wel weer.

Bereikbaar zijn tijdens je vakantie?

Dat ben ik dus wel in het geval van nood. Er zijn meer collega’s met vakantie en de collega die er is werkt nog niet zo lang bij ons. Ze gaat het vast en zeker redden en de kans dat ik gebeld word is klein, maar we blijven in het land dus ze kan mij hoe dan ook bereiken. Maar goed, het is vakantie en dus zal het met de drukte wel meevallen.

Wat kun je doen om los te komen van je werk tijdens de vakantie?

  • Zorg voor een goede overdracht. Zo weet iedereen waar je mee bezig bent geweest en wat je hebt afgerond;
  • Zet je afwezigheidsassistent aan. Zet daar ook in wie er bereikbaar is nu jij er niet bent;
  • Zorg dat je je werk ook echt af hebt anders ga je echt niet lekker weg;
  • Draag de kleinere dingen over die je eventueel niet meer af hebt kunnen ronden;
  • Ruim je bureau op. Geeft jou een vakantiegevoel en een frisse start als je weer moet beginnen;
  • Zijn er lopende zaken? Informeer de betrokkenen dat je met vakantie bent en vertel de stand van zaken.

Mamablogger tijdens de vakantie

Zoals je misschien wel weet hanteer ik voor Mamablogger geen zomerrooster. Ik ga gewoon door en dat voelt heerlijk. Het gaat mega goed met de bezoekersaantallen dus ik hoop het goed ingeschat te hebben dat de behoefte aan lekker blogjes lezen er tijdens de vakantie ook is. Aan het zwembad, op het terras voor je tent of je huisje etc.. Even een moment voor jezelf denk ik dan maar. Ik ga dus door en hoop wat vooruit te kunnen werken. De laptop gaat mee en als ik inspiratie heb typ ik gewoon een stukje. Voor mij is dat ook ontspanning!

Drie weken niet naar kantoor, genieten en zo nu en dan lekker bloggen en iedere dag een artikel online. Verder gaan we gewoon keihard genieten van onze eerste vakantie met zijn viertjes!

Heb jij moeite met loskomen van je werk tijdens je vakantie? Klets gezellig met mij mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *