Home + Winkeltip Søstrene Grene | De mix tussen Action, Kwantum, Xenos en Scandinavisch Design

Winkeltip Søstrene Grene | De mix tussen Action, Kwantum, Xenos en Scandinavisch Design

Tot twee weken geleden had ik nog nooit gehoord van Søstrene Grene. Het duurde zelfs nog even voordat ik het uit kon spreken 😉 Mijn nieuwe collega tipte deze winkel en zei dat ik het geweldig zou vinden. Een mix tussen Action (vanwege de prijzen), Kwantum (vanwege de leuke betaalbare interieurspulletjes), Xenos (vanwege de hebbedingetjes en knutselspulletjes) en heel gaaf Scandinavisch design. Je kunt je voorstellen dat mijn nieuwsgierigheid was gewekt en toen ik de website bekeek besefte ik dat mijn collega mij nu al heel goed kent, want wat is het een fantastisch leuke winkel!

Zelf naar Søstrene Grene

In eerste instantie wilde ik de winkel als tip met jullie delen en verwijzen naar de website, maar dat vond ik eigenlijke helemaal niet leuk. Hoe kan ik nu enthousiast ergens over vertellen als ik er zelf nog nooit ben geweest? En natuurlijk wilde ik zelf graag kijken 😉 Gelukkig heb ik een hele lieve man die het wel prima vindt om mee te gaan en dus gingen we afgelopen zondag voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar de binnenstad van Rotterdam, leuk! De eerste stop? Søstrene Grene!

Het filiaal in Rotterdam is vlakbij de ‘Koopgoot’ en de Markthal. Genoeg te zien en te doen in de buurt dus! De etalage is al veelbelovend en ik heb er echt zin in. Ik voel me stiekem een beetje als een kind in een snoepwinkel. Is dat heel treurig haha?

Route door Søstrene Grene

Waar je bij andere winkels alle paden zigzaggend door kan lopen, loop je bij Søstrene Grene een route. Wat dat betreft heeft het wel wat weg van de IKEA, wat natuurlijk ook Scandinavisch is. Misschien is het daar ook wel gebruikelijk, geen idee. Ik vind het in ieder geval wel rustiger en veel overzichtelijker. Je weet zeker dat je niets mist. Je wilt ook niets missen, want wat is dit een leuke winkel! Superleuke spulletjes voor in huis, voor op school of op het werk, om cadeau te geven om te knutselen etc.

Nog leuker dan Flying Tiger overigens omdat ik de kleuren van deze spulletjes mooier en rustiger vindt. Daarnaast is deze winkel groter en het assortiment uitgebreider.

Hier word je toch ook heel hebberig van? je kunt onmogelijk met lege handen naar buiten lopen. Ik kocht er een kaart, een fantastische maandplanner die ik nu gebruik voor Mamablogger en wat voor de verjaardagen van Milan en Floris.

Wat ik zo leuk vind is dat je hier je eigen cadeautjes samen kunt stellen en deze dan echt kan personaliseren. Het is betaalbaar en heel divers. Alles vind je in houten bakken of op houten planken en overal staat de prijs er duidelijk bij.

Søstrene Grene filialen in Nederland

Inmiddels zijn er al heel wat Søstrene Grene filialen in Nederland;

 • Rotterdam
 • Utrecht (Hoog Catharijne)
 • Den Haag
 • Amsterdam
 • Breda
 • Amersfoort
 • ‘s-Hertogenbosch
 • Nijmegen
 • Eindhoven
 • Zwolle
 • Enschede
 • Groningen

Er is er dan vast wel eentje bij jou in de buurt! Kende jij Søstrene Grene al en moest je lachen toen ik zei er nog nooit van gehoord te hebben of kende jij de winkel ook niet en ben je nieuwsgierig geworden? Laat het me weten in de comments hieronder!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Yvonne
  2 augustus 2018 / 10:04

  Jaaaaaaa ik ben ook fan!
  Als ik in de stad ben. Moet ik er ook altijd even doorheen lopen. ( en kopen….)

 2. Anna
  2 augustus 2018 / 11:12

  Ik had er ook nog nooit van gehoord. Hier ga ik zeker Een keer naar toe.

 3. 2 augustus 2018 / 14:40

  Note to self: ga nooit naar deze winkel. Je zal in één klap failliet zijn. Zelfs met deze kleine prijsjes. ?

 4. Prscll
  2 augustus 2018 / 19:52

  Ik ben al paar x langs de winkel gelopen en kijk altijd nieuwsgierig naar binnen, morgen in mijn pauze maar even naar binnen lopen 🙂