Home + Cadeautip voor stoere jongens (en hun vaders): een drone!

Cadeautip voor stoere jongens (en hun vaders): een drone!

Toen we een aantal weken geleden aan Milan vroegen wat hij voor zijn verjaardag wilde hebben wist hij dat zelf ook niet. LEGO kunnen we echt niet meer kwijt en hij krijgt interesse in andere dingen zoals games. Nu willen we daar best in tegemoet komen, maar we hebben ook duidelijke afspraken wat betreft schermgebruik. We zochten eigenlijk naar iets leuks waar hij actief iets mee kon doen en wat we eventueel ook samen kunnen doen. Toen we vervolgens de vraag kregen of we een drone uit wilden testen, kwam dat perfect uit. Dit was wel een heel tof cadeau!

Waar let je op bij het kopen van een drone?

We gaan niet professioneel aan de slag met de drone. Veel fotografen hebben er bijvoorbeeld eentje en die is natuurlijk een flink stuk duurder dan deze drone voor Milan. Hij hoefde daarom aan heel andere eisen te voldoen dan een professionele drone. Toch hadden we wel een aantal wensen: we wilden er een camera op en hij moest stevig, eenvoudig te bedienen en stabiel zijn. Verder hadden we er natuurlijk geen ervaring mee, dus wisten we ook niet waar we nog meer op moesten letten. We gingen in ieder geval voor een goede drone voor een beginneling!

Welke drone werd het?

Het werd een WLtoys Q303B drone. Deze drone is perfect voor beginnelingen als Milan én Patrick, want ook hij had nog niet eerder een drone bestuurd. Het leuke aan deze drone is dat er een camera op zit. Als je vervolgens de bijbehorende app download, kun je supertoffe foto’s maken vanuit de lucht. Onwijs gaaf tijdens een strandwandeling of bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje buiten. Zo zijn er natuurlijk nog meer situaties te bedenken. Ik had zelf bijvoorbeeld graag voor- en na foto’s van bovenaf gewild van onze tuin. Hoe leuk had dat geweest?!

Op de website van Drone Kopen Online kun je alle benodigde informatie vinden over de verschillende drones en kun je een keuze maken welke drone bij jou past. Hier vind je echt passend advies, omdat zij kennis hebben van alle soorten drones, ook wanneer je de drone professioneel wilt gebruiken. Sommige speelgoedwinkels verkopen ook drones, maar als je je goed laat informeren is de kans op een miskoop vele malen kleiner.

Wat vinden we van deze drone?

We hadden in het begin wat moeite met de drone. We hadden er immers nooit mee gewerkt dus we wisten ook niet zo goed waar we moesten beginnen. Hoe laat je hem opstijgen en, nog belangrijker, hoe houd je hem stabiel? Uiteindelijk hebben we gewacht tot we vorige week de verjaardagen van de jongens vierden. Mijn neefjes zouden ook komen en ik had er alle vertrouwen in dat het met hen erbij wel goed zou komen. Wij worden hier blijkbaar toch te oud voor haha.

Nichtje Maud had een handig idee en neefje Rick was degene die erachter kwam dat we de drone verkeerd hielden. Het bleek dat we al die tijd de remote controller richtten op de voorkant van de drone in plaats van de achterkant! Zo simpel kan het dus zijn…

Toen we hem eenmaal op lieten stijgen vloog hij eerst nog de tuin in bij de buren, maar dat lag aan onszelf en niet aan de drone. Uiteindelijk ging hij hoog de lucht in en had ik een dolblije Milan.

Het in de tuin op laten stijgen deden we uiteraard alleen om hem uit te proberen. In verband met privacy mag dat doorgaans natuurlijk niet. Logisch, want ik zou ook niet blij worden wanneer Jan en Alleman een drone over onze tuin zouden laten vliegen.

De drone is dé nieuwe gadget hier in huis en Milan (en Pat ook hoor haha) vindt hem fantastisch. Hij is licht, vliegt goed en hij is gebruiksvriendelijk. Je moet even de tijd nemen om hem uit te vogelen, maar dat geldt uiteindelijk voor alle gadgets.

Het is een fantastisch item om een standwandeling nog leuker te maken en je foto’s zijn nog specialer. Waar zou jij een drone voor gebruiken? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Christine
  29 oktober 2019 / 12:51

  Super leuk dit!!
  Bij de vorige werkgever van mijn man werden deze drones met ingebouwde camera weggegeven bij beurzen om nieuwe stagiaires aan te trekken.. Yup.. niks geen old-school pen met logo maar een drone..!! Mijn man stond zelf namens die werkgever ze uit te delen en kreeg er toen ook één mee naar huis en we hebben het nog steeds niet geprobeerd.. zonde hè? Goed dat jij erover begint, hij is nu op een meerdaagse cursus maar bij thuiskomst zal ik hem eens aan z’n jasje trekken, zie ons al gezellig door het Goudse Hout wandelen met dit ding om ons heen 😉

  • 2 november 2019 / 09:21

   Wat een gaaf cadeau zeg voor stagiaires! Ik ben wel benieuwd of het werkte? Innovatief is het wel 😉 En zeker eens uitproberen, want het is echt heel erg leuk. Goed idee om dat eens in het Goudse Hout te doen.

 2. Judith
  31 oktober 2019 / 08:23

  Erg leuk al vind ik het nogal een flink cadeau voor iemand van 9 jaar. Wat geef je hem nog met 12 jaar. Jullie pakken wel flink uit met een verjaardag. Persoonlijk vind ik dat niet nodig.

  • 2 november 2019 / 09:17

   Ha Judith,

   Bedankt voor je reactie al vind ik hem wel een beetje ongenuanceerd. We hebben deze drone mogen testen, dat staat ook in de eerste alinea. We hebben deze dus niet zelf gekocht. Dat betekent overigens niet dat we zomaar spullen opgestuurd krijgen zoals deze drone. Als blogger moet je best aan wat eisen voldoen om zoiets te krijgen en om daaraan te blijven voldoen besteed ik iedere dag heel wat uurtjes aan de blog. Dat doe ik graag, maar het is ook gewoon werk.

   Wat betreft het uitpakken met een verjaardag, dat klopt en daar is iedereen vrij in. Wij vinden het leuk (vooral ik haha) om uit te pakken met een verjaardag en hebben daar onze persoonlijke redenen voor. De één gaat misschien drie keer per jaar op vakantie, weer de ander drinkt graag lekkere wijntjes en geeft daar graag geld aan uit en de volgende vindt het leuk om uit te pakken met een verjaardag. En ik begrijp heel goed dat het overdadig lijkt, dat is het in zekere zin ook, maar nogmaals, daar is iedereen gelukkig vrij in.

   Ik hoop dat je de rest van mijn blog wel leuk vindt en af en toe eens mee komt lezen 🙂

   Groetjes,
   Marisca