Home + Alles over poppenwagens | Trends, poppen en de leukste accessoires voor de pop en wagen

Alles over poppenwagens | Trends, poppen en de leukste accessoires voor de pop en wagen

Het staat nog op mijn netvlies: Sinterklaas, heel wat jaren geleden. Ik kende het grote geheim al, maar we vierden dit feest nog wel en ik wilde zo ontzettend graag die ene pop die al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Ik kreeg hem niet. Althans, dat dacht ik… Mijn ouders hadden het beste voor het laatst bewaard. Oh, wat was ik blij! Met kleertjes en gebreide vestjes door de buurvrouw was mijn pop de allermooiste. En ik heb haar nog steeds. Heel soms wordt ze uit de kast gehaald door mijn jongste, maar verder wordt er niet mee gespeeld. En hoewel ik zelf jongens heb, duik ik vandaag in de wereld van poppen, poppenwagens en accessoires. Ik vind het namelijk nog altijd even leuk. Daarom vandaag heel veel tips en inspiratie. Alvast voor de feestdagen of voor een aanstaande verjaardag. Kijk en lees gezellig mee!

Poppenwagen kiezen: tips!

Poppenwagens zijn er in verschillende soorten en maten, passend bij jullie eigen wensen. Hieronder een overzicht van een aantal populaire wagens!

Moderne poppenwagens

Ik begin bij de musthave van heel veel kleintjes: een poppenwagen. Misschien heeft jouw kleintje een zusje of broertje die nog in de kinderwagen ligt en wordt er regelmatig gevraagd om ook de kinderwagen te mogen duwen. Hoe leuk is dan een poppenwagen die lijkt op jullie echte kinderwagen, zoals die op de foto’s hierboven? Dit zijn moderne poppenwagens die in verschillende modellen te koop zijn: van een buggy tot zelfs een tweelingwagen. Het voordeel van deze poppenwagens is dat deze ook te koop zijn in verschillende maten, passend bij de leeftijd van je kind. Vanaf 2 jaar kun je al een moderne wagen kopen.

Houten poppenwagens

Deze zijn toch leuk?! De houten wagens worden vooral gekocht voor kleine kinderen die net leren lopen of net los kunnen lopen. Deze wagens zijn ontzettend stevig waardoor jouw kindje er stabiel achter kan lopen. Je kan het zien als een soort loopwagentje, maar dan leuker 😉 Ook deze zijn er in verschillende modellen en kleuren: van wat stoerder tot lekker meisjesachtig. En met bijpassende bekleding maak je de wagen helemaal af.

Rieten poppenwagens

Met de rieten poppenwagens gaan we lekker terug in de tijd, maar deze zijn weer helemaal hip. Ook deze zijn geschikt voor kleine kinderen, al zijn deze lichter en makkelijker te verplaatsen dan de houten wagens hierboven. We zien ze ook terug als decoratie op de kinderkamer, al kan ik mij voorstellen dat er dan alsnog veel mee wordt gespeeld.

De mooiste poppen

Toen ik mijn pop kreeg voor Sinterklaas, was er nog niet zoveel keus en hadden mijn vriendinnetjes en ik bijna allemaal dezelfde. Hoe anders is dat nu? Er is nu zo ontzettend veel keus. Niet alleen wat betreft huidskleur, maar ook wat betreft type pop. Er zijn verschillende merken op de markt. Zo kies je altijd de pop die bij jouw kindje past. En wie weet speelt er in de toekomst wel een kleinkind met diezelfde pop zoals bij ons nu ook weleens het geval is 😉

Meubels en accessoires voor de pop en poppenwagen

Met een kinderwagen en een pop ben je er vaak nog niet, want voor de echte poppenmoeder- of vader is er inmiddels een hele poppenwereld open gegaan. Er zijn ook nog ontzettend leuke meubeltjes en accessoires te koop voor poppenwagens en natuurlijk de pop. Denk aan dekentjes en verzorgingssetjes, maar ook aan bedjes, kinderstoelen en autostoeltjes voor de pop. En er is nog zo ontzettend veel anders leuks te koop. Perfect om in gedachten te houden voor de feestdagen.

Kindermeubels en opbergers

Tot slot is het voor je kind heel fijn om een plekje te hebben om zich terug te trekken en lekker te kunnen spelen. En voor jullie is het fijn als je al deze leuke spulletjes op kan bergen of een andere, leuke plek kan geven, haha. Wat dacht je van deze te gekke opbergers en meubeltjes voor de kinderkamer? Tijdloos en heel rustig. Dat is fijn als basis voor al het kleurrijke speelgoed.

En zo ben ik aan het einde gekomen van deze leuke verzamelblog met al het leuks voor echte poppenouders. Heb jij een echte poppenmoeder- of vader in huis?

liefs

disclaimer_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *