Home + Aftellen naar Sinterklaas #2 | De leukste schoorstenen van karton om je schoen bij te zetten

Aftellen naar Sinterklaas #2 | De leukste schoorstenen van karton om je schoen bij te zetten

Wat heb ik vorige week veel leuke reacties gekregen op de Sinterklaas lampen, dank jullie wel! We hebben blijkbaar wel zin in Sinterklaas en aangezien de wintertijd nu in is gegaan, vind ik dat het helemaal mag 😉 De afgelopen jaren heb ik een aantal keren over schoorstenen van karton (pakjeshaarden) geschreven, maar dan ging het altijd over één specifieke haard. Dit keer heb ik een overzicht gemaakt van de leukste pakjeshaarden die je neer kunt zetten om een knus Sinterklaashoekje te creëren. Helemaal wanneer je zelf geen haard of houtkachel hebt.

Voor Sinterklaas én Kerst: de decemberhaard!

Deze heb ik al eerder laten zien, maar hij blijft favoriet. De naam zegt het eigenlijk al, want deze haard is niet alleen leuk tijdens de Sinterklaasperiode, maar ook tijdens Kerst. Je haalt namelijk heel eenvoudig de Sinterklaasafbeeldingen eraf en om deze te vervangen voor gepersonaliseerde kerstsokken van papier. Na gebruik is de haard heel plat op te vouwen en kun je hem zo in de kast zetten.

Op Bol.com kost deze decemberhaard €39,50. Hij is daarmee wel relatief duur, maar deze wordt met de hand gemaakt en is te personaliseren. Het is dus een afweging. Wij zijn in ieder geval fan.

De rechthoekige haard

Van alle schoorstenen is dit de haard die we de afgelopen jaren het meest in de winkels hebben gezien. Deze is ontzettend leuk en neemt ook niet zoveel ruimte in beslag, ideaal! Het enige nadeel vind ik is dat je er niet zoveel op kunt zetten. Jammer, want ik vind het juist zo leuk er een gezellig hoekje van te maken.

Super vrolijke schoorsteen van karton voor Sinterklaas en Kerst

Deze schoorsteen van karton valt op door de leuke vorm en vrolijke afbeeldingen. Deze is echt heel erg leuk en anders dan de anderen. Na Sinterklaas draai je de haard om en heb je meteen een te gekke schoorsteen voor de Kerst!

Heel anders, maar zo leuk!

Deze kartonnen schoorsteen moest ik ook even laten zien, want wat nu als je deze zwart schildert en er hout in legt met lampjes? Dan is het tot net echt? Deze haard kun je zo aanpassen dat hij past bij je interieur en daarmee totaal anders dan de anderen die ik jullie heb laten zien. Heel erg leuk!

Een supergrote schoorsteen

Deze mega grote schoorsteen vond ik ook nog online. Deze is 180 cm lang en daarmee net echt. Te groot voor onze woonkamer, maar bijvoorbeeld heel leuk in de klas, op de opvang, in een winkel, etalage of in een verpleeghuis.

Goedkoop is deze echter niet, want hij kost inclusief BTW €72,60. Leuk is ‘ie wel!

Welke van deze schoorstenen vind jij het leukst?

Deze blog bevat affiliate linkjes. Dat betekent dat wanneer jij via Mamablogger één van deze haarden koopt, ik een kleine commissie ontvang. Dit zijn geen grote bedragen, soms nog geen euro, maar ik wilde dit wel eerlijk vermelden. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *