Home + Lifestyle | De haarvragen tag! Alles over mijn kapsels van vroeger en nu…

Lifestyle | De haarvragen tag! Alles over mijn kapsels van vroeger en nu…

Het is lang geleden dat ik een tag heb ingevuld en tijdens mijn zoektocht naar een leuk lijstje vond ik deze haarvragen tag van Trendbubbles. In deze tag beantwoord ik 14 vragen over mijn haar, mijn kapsels van vroeger en nog veel meer. Ook laat ik zien in welke drie stappen ik mijn haar snel opsteek tijdens de drukke ochtendspits thuis. Lees je mee?

Op naar de haarvragen dan maar…

Krullen of stijl haar?
Als heel klein kind had ik allemaal kleine krulletjes. Naar mate ik ouder werd verdwenen de krulletjes en nu heb ik alleen nog maar wat slag in mijn haar. Als ik mijn natte haar föhn en allerlei producten gebruik (mouse etc.), kan ik de krullen er enigszins in terug krijgen, maar het is er dan ook zo weer uit. Voor een avondje is het leuk. Maar als ik moet kiezen zou ik graag een mooie bos krullen willen hebben hoor.

Hoe lang doe je over je haar routine?
’s Morgens niet zo lang. Mijn haar klit enorm dus ik ben wel even bezig met goed uitborstelen. Inmiddels heb ik het wat korter laten knippen, maar ik kan het nog opsteken. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Ik kam het goed uit en maak vervolgens een zijscheiding (stap 1). Van het lange deel pak ik een plukje haar, draai deze rond en vervolgens zet ik die achterop mijn hoofd vast met een schuifspeldje (stap 2). Vervolgens pak ik de rest en maak ik het vast met een klem. Ik trek er nog wat plukjes uit en klaar ben ik.

Hoe vaak per week was jij je haar?
Twee á drie keer per week. Ik was het in ieder geval niet heel vaak. Het zit sowieso beter als ik het niet zo vaak was, maar mij haar knapte er ook niet van op.

Hoe lang heb je het kapsel dat je nu hebt?
Poeh, geen idee. Het was vorig jaar wel wat langer dacht ik maar ook niet heel veel langer. Met deze lengte kan ik namelijk veel meer en heb ik minder last van de klitten in mijn haar. Toen mijn haar echt een stuk langer was, was dat altijd een drama.

Wat is jouw favoriete haarkleur?
Ik zou zelf wel heel graag asblond haar willen hebben, dat vind ik prachtig, maar ik ben bang dat het me niet staat… Het zou mij denk ik heel erg bleek maken.

Welke coupe vind je mooi of heb je gehad die je nu niet durft te laten knippen?
Geen idee eigenlijk. Ik vind kort haar heel mooi, maar mij staat het niet. Heb dat in de brugklas gedaan en ook in de jaren erna was het drama. Omdat ik slag in mijn haar heb, werd het niet het kapsel wat ik graag wilde en krulde het juist nog meer omhoog waardoor het nog korter leek. Op het korte haar na (dat moet ik echt nooit meer doen) durf ik wel redelijk veel, maar ben ik hier wel blij mee.

Welke kleuren heeft jouw haar gehad?
Ik heb van alles geprobeerd. Van knalrood (echt knalrood) tot donkerbruin en zelfs zwart. Ook is het een keer oranje geweest omdat ik het toen weer geblondeerd wilde hebben (geen succes dus) en verder blond. Mijn huidige haarkleur is al jaren mijn echte haarkleur. Ik heb mijn haar destijds behoorlijk verpest en heb het inmiddels al heel wat jaren niet meer geverfd.

Wat voor haarkleur had je als kind?
Als kind was ik blond, bijna spierwit. Dat is jaren zo geweest, maar naarmate ik ouder werd, werd mijn haar steeds donkerder. Dit is mijn eigen haarkleur en dat is behoorlijk donker.

Word je al grijs?
Nee, dat nog niet, maar ik krijg al wel rimpels 😉

Welke soorten vlechten kun jij maken?
Ik ben heel slecht in vlechter dus ik kan alleen maar de simpele vlecht maken. Invlechten lukt mij echt niet. Nu ik erover nadenk: je hebt een tijdje de trend gehad met de visgraat vlecht. Die heb ik toen bij een vriendin gemaakt met behulp van een YouTube filmpje. Ik zou hem zonder hulp niet kunnen maken.

Een ander verhaal over vlechten: het was een tijdje een trend om allemaal kleine vlechtjes in je haar te laten maken. Mijn haar was toen best kort dus werden er eerst extensions in gezet. Daarna werden er allemaal kleine vlechtjes gemaakt. Hier heb ik ruim 12 uur voor gezeten. Mijn oma kwam op den duur kijken en bracht een patatje voor mij mee. Het was mooi, maar ook loodzwaar, zeker na het wassen. Na zes weken ging het niet meer en knipten mijn ouders de extensions eruit. Mijn vader zag echter het verschil niet tussen het echte haar en de extensions. Het was één groot drama daarna. Gelukkig kon de kapper de volgende dag mijn echte haar nog redden, maar er moest een heel stuk van mijn haar af.

Al eens hoofdluis gehad?
Nee, en de jongens tot nu toe ook niet. Dat is denk ik meer geluk als wijsheid hoor. Ik probeer het bij de jongens wel te voorkomen en als er hoofdluis wordt geconstateerd in de klas, spuit ik bij Milan wat extra haarlak in zijn haar. Maar als het zo is, dan is het zo. We hebben wel spullen in huis mocht het nodig zijn.  Ik ben dit jaar overigens voor het eerst luizenmoeder.

Zelf je haar kleuren of naar de kapper gaan?
Ik zou dat door de kapper laten doen, zeker nu het jaren niet geverfd is. Ik kan het wel bij een ander en heb ook weleens het haar van mijn moeder geverfd. Ik heb namelijk een blauwe maandag in een kapsalon gewerkt. Ik dacht dat ik heel graag kapster wilde worden en stond ingeschreven op de kappersopleiding. Ik had zelfs al een stageplek bemachtigd bij de Cosmo kappers. Vol goede moed ging ik aan de slag, maar ik vond het verschrikkelijk en was er echt niet op mijn plek. Ik was toen 17 en heb het maar een paar weken volgehouden. Vlak voor het einde van mijn proeftijd hakte ik de knoop door en belde ik naar mijn oude werk in de supermarkt of ik alsjeblieft terug mocht komen. Dat mocht waardoor ik de stage durfde op te zeggen. Ik had zo even de tijd om uit te vogelen wat ik wilde. Ik heb toen een jaar de opleiding detailhandel gedaan en ben vervolgens de SPW opleiding gaan doen. De kapsalon bestaat nog steeds en ik fiets er regelmatig langs. Ik moet dan altijd even denken aan die paar weken. Toch heb ik er wat geleerd en dat is hoe je haar moet kleuren (zonder highlights etc.). Dat ik het er niet naar mijn zin had lag overigens niet aan de kapsalon of aan mijn stagebegeleiders. Ik kwam er toen gewoon achter dat dat werk helemaal niets was voor mij en gelukkig kwam ik daar al snel achter.

Heb je wel eens als kind een hap uit je haar geknipt?
Nee, dat niet. Wel bij mijn Barbies, maar mijn eigen haar durfde ik niet.

Hoe verzorg jij jouw haar?
Nauwelijks. Ik was het met shampoo en conditioner en kam het voor het slapengaan goed door. Verder probeer ik er zo weinig mogelijk haarlak in te spuiten en gebruik ik geen andere producten. Ik zou eigenlijk weleens een masker moeten gebruiken.

Ik vul zelden tags in, maar vond deze haarvragen tag echt heel leuk om in te vullen. Ik ben in ieder geval een stuk zuiniger op mijn haar dan ik vroeger was en durf nu een stuk minder dan toen.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.