Home + Hoeveel geld kunnen we uitgeven op onze vakantie?

Hoeveel geld kunnen we uitgeven op onze vakantie?

Nog even en dan pakken wij ook de koffers in en gaan we genieten van een heerlijke vakantie met zijn viertjes. Die vakantie is natuurlijk al betaald, maar daar willen we ook genieten. We gaan dagjes weg dus we zullen aardig wat geld kwijt zijn aan benzine en entree. Daar blijft het echter niet bij, want we willen ook lekker uit eten, lunchen en een terrasje pakken, maar zullen ook boodschappen nodig hebben en misschien wel wat shoppen. Onze vakantie gaat dit jaar naar Limburg dus we willen lekker genieten van het Bourgondische leven 😉 Ongemerkt kunnen zulke bedragen echt oplopen. Maar hoeveel geld reserveer je dan voor een week vakantie? Dit is wat wij ervoor opzij hebben gezet.

Een gezin van 4, maar we betalen vaak voor 3

We zijn met zijn vieren, maar Floris is nu nog redelijk goedkoop. We hoeven voor hem vaak nog geen entree te betalen omdat hij nog geen twee is en hij is ook geen enorm grote eter. Voor hem kunnen we nog een kinderportie bestellen en een toetje eet hij gewoon mee. Daar zullen we deze vakantie dus niet op leeglopen.

Het meeste geld zullen we kwijt zijn aan benzine, entree en lekker eten. We willen deze vakantie onthaasten, flink tot rust komen en ons nergens druk om hoeven maken. We snakken ernaar, ook al is het “maar” een week. We willen er echt van genieten we weten dat dat niet gratis is. Toch willen we ook niet roekeloos geld uitgeven en heb ik toch geld opzij gezet.

We kijken uit naar lekker eten en gezelligheid! We zitten tenslotte in Limburg 😉 

Hoeveel kunnen we uitgeven?

We gaan een week weg en ik heb per dag op €100,- gerekend. Enerzijds schaam ik mij dood om dit te zeggen, want er zijn gezinnen die dit in een week te besteden hebben. Anderzijds vraag ik mij af of dit genoeg zal zijn. We zijn er maar een weekje en willen zoveel mogelijk ontdekken. We gaan naar Maastricht en hebben al wat plannen gemaakt. Ik heb geen idee wat dat allemaal gaat kosten. Het kan zijn dat we over dit bedrag geen gaan, maar het kan ook zijn dat we geld overhouden. Dat eerste is niet perse erg en kan ook, maar dat laatste zou wel lekker zijn.

Toch geeft het stiekem wel een beetje rust om een bedrag in gedachten te hebben. Anders ben ik bang dat er veel meer geld doorheen vliegt in het kader van “moet kunnen, want we zijn op vakantie”.

€700,- voor een week. Het klinkt belachelijk, maar is dat het ook? Ik vind het dit keer heel erg lastig. Hoe doen jullie dat? Bepalen jullie van tevoren een soort budget? Of juist helemaal niet? Ik ben heel erg benieuwd. Laat het me weten in de comments hieronder. We hebben in ieder geval heel erg veel zin in onze vakantie!

P.s. Ik zal onze uitgaven in de vakantie bijhouden en er nog over bloggen.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Reacties

 1. Marianne
  23 juli 2019 / 06:48

  Wij hebben ook een budget van €100 per dag, maar dan voor vier personen. Hierin zit niet de benzine meegerekend. Elke dag starten we weer met de €100, en wat er van de dag ervoor over is zet ik weg. Daar kunnen we aan het eind van de week nog iets extra’s mee doen! Geniet en een fijne vakantie!

  • 23 juli 2019 / 06:50

   Wat goed! Wij zijn eigenlijk met 3,5 personen 😉 en rekenen hier de benzine wel mee, maar hopen goedkoper te kunnen tanken in België en Duitsland. Het zou dus moeten lukken als ik jou zo hoor. Dat vind ik toch wel fijn om te horen. Jij ook een fijne vakantie!

 2. Eveline
  23 juli 2019 / 07:50

  Ik denk als je het kan betalen lekker doen en van genieten!!!

  En het zuiden is prachtig!!!! Zou wel niet langs Outlet Roermond gaan….dan red je het niet met je 100 euro per dag ?

  • 23 juli 2019 / 10:01

   Ja, het kan, maar ben nogal zuinig op mijn geld haha. Ik dacht ook aan Roermond, toch nog maar even over nadenken haha.

   • Eveline
    24 juli 2019 / 07:10

    Mijn schoonouders wonen vlakbij Roermond, dus komen wij regelmatig in de Outlet. Het zal nu in de zomer super druk zijn (is het bijna altijd) maar zijn veel leuke winkels, voor jezelf en de kids van duur tot normaal. Wij vinden het al leuk om er mensen te kijken ???

    • 24 juli 2019 / 07:25

     Haha, dat lijkt mij ook al leuk 😉 Toch overweeg ik nu toch om er even te gaan kijken… Heb de winkels gezien, ik kan er beter zonder portemonnee heen denk ik…

 3. Elles
  23 juli 2019 / 08:10

  Wij staan met 4 personen 3,5 week op een camping met zwembad in Frans Baskenland aan zee. We koken zelf. De kinderen vermaken zich met vriendjes en vriendinnetjes op en buiten de camping. Naar het strand en chillen bij het zwembad kosten niets extra’s. We nemen lekkere dingen mee in een koelbox. We wandelen, fietsen, zwemmen en doen aan golfsurfen, deze uitjes zijn gratis. Wanneer we een middeleeuws dorpje of grote stad bezoeken nemen we broodjes en een fles water mee en gaan we ook uit eten. We hebben geen vast budget per dag, letten wel op de kosten omdat we 3,5 week weg zijn, maar genieten ook elke dag! Fijne vakantie!

  • 23 juli 2019 / 10:00

   Dat klinkt heerlijke Elles! Wij zitten in een huisje en hopen dat er veel kinderen zijn voor Milan. Dat scheelt inderdaad en wij kunnen lekker genieten van de rust 🙂 Ook dan heeft iedereen een heerlijke dag zonder dat het geld kost. Verder zullen we ook broodjes en drinken meenemen tijdens uitjes. We proberen in ieder geval de balans te houden. Jullie ook een fijne vakantie!

 4. 23 juli 2019 / 08:31

  Van tevoren checken of je kortingsacties kunt vinden scheelt een hoop entreegeld. Als je in een huisje zit dan heb je vast een koelkast met vriesvak. Neem koelblokken mee, kun je wat meenemen voor onderweg of een keer gaan picknicken. Uit eten is vaak een dure kostenpost. Maar ook daar kun je vast wel korting voor vinden. Een hele fijne vakantie, geniet er van.

  • 23 juli 2019 / 09:52

   Hoi,

   We zitten inderdaad in een huisje met een koelkast met vriesvak. Goed idee om koelblokken mee te nemen! Ik ga deze week nog even checken wat de entreeprijzen zijn van wat we willen gaan doen. Dan heb ik alvast een overzicht. Dankjewel, jij ook een fijne vakantie!

 5. Anja
  23 juli 2019 / 13:01

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Tip: probeer te tanken in België, dat scheelt best veel met de prijzen in Nederland. Wij wonen in Zuid-Limburg en wij tanken al maanden standaard in België omdat het zoveel scheelt. Gemiddeld toch zo’n 25 tot 30 cent per liter. Kun je het geld dat je bespaart weer aan leuke dingen uitgeven of overhouden. Fijne vakantie!!

  • 24 juli 2019 / 07:28

   Wauw, bedankt voor de tip! Dat gaan we zeker doen, want het scheelt behoorlijk.

 6. Sas
  28 juli 2019 / 20:28

  Wij hier gezin van 4 personen waarvan 2 kids van 5 en bijna 10 doen het ook idd met 100 euro ongeveer per dag pf iets meer ..en meestal is dat prima , wel is de vakantie al betaald en reken ik de benzine niet mee naar de vakantieplaats zolang de tank nog vol zit , wij willen ook op vakantie niet teveel nadenken over budget idd en uitjes doen , kleding kopen mss naar de kapper en lekker eten , joehoeee zo zin in ?heb ik niet minstens 100 euro per dag dan ga ik niet op vakantie .. wij kunnen ongeveer het dubbele uitgeven dus blijft er genoeg over dan gaan we 2 x op vakantie ? we hebben een eigen caravan sinds vorig jaar dat scheeld ..