Home + Mindset | Iedere dag drie dingen benoemen die leuk waren die dag

Mindset | Iedere dag drie dingen benoemen die leuk waren die dag

De laatste tijd merk ik dat we als gezin mee gaan in de waan van de dag en nauwelijks stil staan bij de leuke dingen en de dingen waar we dankbaar voor mogen zijn. Nu probeer ik altijd positief te denken en dat wil ik ook overbrengen op Milan. Hij kan best blijven hangen in het negatieve wanneer iets niet leuk was en hij is ongetwijfeld niet het enige kind dat dat doet. Daarnaast overziet hij ook nog niet dat sommige dingen echt wel goed komen en dat hij zich daar echt niet druk om hoeft te maken. We mogen best eens wat vaker stilstaan bij de leuke dingen en eerlijk gezegd sluit je daar je dag ook veel leuker mee af dan wanneer je zelf ook blijft hangen in die negatieve spiraal. Daarom benoemen we iedere avond aan de keukentafel allemaal drie dingen die leuk en positief waren aan onze dag.

Eigenlijk best makkelijk

Hoe rot je dag ook was, en geloof me die dagen zitten er echt tussen, er zijn genoeg dingen die heel erg leuk zijn. Door dit te doen dwing ik mijzelf en ook Pat en Milan om terug te denken aan de kleine dingen. De armpjes van Floris om mij heen, Milan en Floris die samen lol hebben, dat ene compliment op je werk, de zon die schijnt, dat je een keer niet in de file stond etc. Er zijn zoveel dingen die echt wel goed waren, maar je ziet ze niet als de negativiteit overheerst. Ik realiseerde mij laatst dat ik dat echt zonde vond van de tijd.

We zijn gezond, maar zijn we dat over 10 jaar nog? We weten het niet. Het enige dat we weten is dat het leven hoe dan ook te kort is om je druk te maken over van alles en de mooie dingen niet te zien. Hiermee wil ik niet zeggen dat we alles maar lachend weg moeten wuiven, want er is genoeg waar dit natuurlijk niet voor geldt. Maar door te beginnen bij de normale, dagelijkse dingen verander je al wat in je mindset.

En als je erover nadenkt is het eigenlijk best gemakkelijk om drie dingen te noemen!

Wel volhouden

We doen dit nu een aantal weken en ik merk kleine veranderingen, zeker bij Milan. Soms zegt hij ’s morgens al “die onthoud ik voor de drie dingen vanavond”. Ik ben daar heel erg blij mee. Zoiets simpels kan dus echt wat teweeg brengen. Het leven is veel te leuk en nogmaals, we mogen daar echt eens wat vaker bij stil staan.

Hebben jullie ook weleens zoiets gedaan? Hoe belangrijk is die positieve mindset überhaupt voor jullie? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments

  1. Christine
    18 mei 2019 / 19:51

    Wat gaaf dat Milan het ook al automatisch gaat doen gedurende de dag als er iets leuks gebeurd! Ik heb vijf jaar een dagboek daarover bijgehouden. Al waren er soms weken bij dat ik het pas achteraf invulde :$ maar je wordt er wel een stuk bewuster van!

    • 20 mei 2019 / 21:08

      Nou, dat is het vooral inderdaad, die bewustwording. En wat leuk dat jij het nog na kan lezen in je dagboek. Mooie herinneringen.