Home + 10x ergernissen van een moeder tijdens een hittegolf

10x ergernissen van een moeder tijdens een hittegolf

De afgelopen dagen was het warm, maar vandaag stijgt de temperatuur echt tot code bloedverziekend heet (kan het überhaupt nog warmer?!). Ik kan er zelf niet zo goed tegen en zou het liefst de hele dag binnen blijven. Thuis zitten alle gordijnen dicht en heb ik het huis omgedoopt tot “de bunker”. Laat mij maar lekker een beetje rommelen in de bunker. Lekker vooruit werken voor de blog en verder helemaal niets. Dat gaat natuurlijk niet, want hier lopen twee jongens rond. Milan kan zichzelf prima vermaken, maar Floris heeft het liefst de hele dag personal entertainment, eet grind en aarde uit de tuin én heeft last van de hitte. Voordat dat laatste zorgt ervoor dat de temperatuur bij mij nóg verder stijgt…

Laat ik voorop stellen dat die kleintjes er ook niets aan kunnen doen dat het warm is en ook zij hebben er last van. Maar wij zijn ook maar mensen en kunnen ook niet altijd alles hebben. Al helemaal niet tijdens deze temperaturen 😉 Daarom 10 ergernissen die moeders vast wel herkennen tijdens deze hitte. En ja, neem het maar met een korreltje zand uh, zout, want eigenlijk zouden we alles gewoon los moeten laten met deze hitte.

#1 | Zand op de meest gekke plekken

Ik ben gezegend met twee kinderen die gek zijn op zand. Vooral Floris. Die zit het liefst de hele dag in het zand. Dat is natuurlijk niet zo erg, maar dat zand blijft helaas niet in de zandbak. Nee, dat zand zit vervolgens overal! Zelfs stofzuigen is soms niet genoeg, want ook dan vind je het overal nog terug. En wat dacht je van de vloer, die wordt spekglad door al dat zand.

#2 | Huilen om niks

Niet alleen wij hebben last van de hitte, de kinderen ook. En als ze klein zijn kunnen we het ook nog niet aan ze uitleggen. Gevolg: enorme huilbuien om niks. Zij zijn moe, jij bent moe en dat laatste voelen kinderen haarfijn aan. Eigenlijk versterken jullie elkaar dan alleen maar en kan jij ook spontaan gaan huilen.

#3 | Mega driftbuien waar de hele buurt van mee kan genieten

Of je even die opblaaskrokodil wil opblazen waar jij helemaal geen zin in hebt. Of je zegt dat ze niet met de waterpistolen tegen het raam mogen schieten. Je hoeft maar één keer “nee” te zeggen en jouw kind ontploft. En laten nu net alle ramen deuren openstaan zodat de hele buurt ervan mee kan genieten. Fijn…

#4 | Sta jij in de keuken te zweten, eten ze niets

Het liefst zou ik met dit weer naar de snackbar willen fietsen, de volgende dag eten willen bestellen etc. Als ik zelf de keuken maar niet in hoef. Dat kan natuurlijk niet en dus stond ik de afgelopen dagen ook te zweten boven het fornuis. Twee keer Hollandse pot en gisteren een pan verse soep. Heb jij een voldaan gevoel omdat de kinderen toch gezond eten voorgeschoteld krijgen, hebben ze geen trek! Zeg nou zelf, zou jij trek hebben in bruine bonen? Maar toch… al je werk voor niets geweest.

#5 | Jij wilt lekker binnen blijven, maar zij willen naar buiten

Het is warm en als je binnen alles donker houdt is het daar momenteel lekkerder dan buiten. Dat kan alleen niet, want je kinderen willen in een badje, uit het badje, moeten worden afgedroogd, komen vervolgens met natte voetjes binnen etc. Zeker bij kleine kinderen moet je erbij blijven. Laat het maar los, dat is het beste met dit weer 😉

#6 | Je wilt er nog even uit, maar wat ga je dan doen?

Of stel dat je er wel even uit wilt, wat ga je dan doen met die hitte. Als je naar het strand of zwembad gaat moet je echt vroeg weg, want alles zit vol. Andere dingen zijn al snel te warm. Opeens klinkt dat krijspaleis waar het lekker koel is eigenlijk best goed.

#7 | Jij moet het binnen én buiten nu allemaal opruimen

Als dat zand, water, de vieze (zwem)kleding etc. Het moet allemaal wel opgeruimd worden en drie keer raden wie dat mag doen. Ook moet het zwembad schoon worden gemaakt voor de volgende dag en ruim je het speelgoed in de tuin op. Dit doe je waarschijnlijk allemaal pas als de kinderen op bed liggen. Daarna heb je het echt verdiend om even te genieten van de rust.

#8 | Even relaxen is er niet meer bij

Lekker rustig in de tuin zitten? Hier niet hoor. Milan vermaakt zich in principe prima, maar met Floris is dat wat lastig. Die begrijpt het allemaal ook niet en rolt als je even niet oplet door de moestuin, knijpt wat aardbeien plat en roept dan heel hard “auw”, probeert het grind op te eten etc. Dingen waar we later om kunnen lachen, maar nu is het een handenbindertje.

#9 | Nog meer wassen draaien

Die je dan wel weer buiten op kunt hangen, dat dan weer wel 😉 Maar even serieus, normaal heb je al veel was, maar nu helemaal. Al is het alleen maar door kledingwissels in verband met de warmte, de standlakens en de zwemkleding. Een voordeel: het droogt nu wel een stuk sneller dus misschien komt de bodem van de wasmand toch in zicht.

#10 | Plaknachten met plakkerige kindjes die niet kunnen slapen (en jij dus ook niet…)

Slapen is een drama met dit weer en toch hebben we het hard nodig. Dat is echter lastig, niet alleen voor jullie, maar ook voor kinderen. Die liggen dan het liefst bij papa en mama wat het nog warmer maakt. Over een paar dagen wordt het echt koeler. Echt…

Eerlijk gezegd vind ik het te warm en kan ik er niet zo goed tegen. Dit artikel komt dus een beetje voort uit frustratie. De andere kant is dat we ook niet mogen klagen. Het is altijd nog beter dan een zomervakantie waarin we van de camping weg regenen.

Houden jullie het nog een beetje vol? Herken je wat van deze ergernissen? Laat het me weten in de comments hieronder. Al begrijp ik ook wel dat het veel te warm is om te reageren 😉

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Emjay
    25 juli 2019 / 07:10

    Hier ook een ondernemende dreumes die er nog niks van begrijpt. De oplossing: naar het zwembad. We hebben een zwemabonnement en zitten met deze dagen de hele dag bij het water en doet er tussendoor z’n middagdutje. M’n zoontje speelt heerlijk in het water. Thuis blijven is echt geen doen, dat ondernemende, maar ook het niet begrijpen waarom dingen niet mogen is voor ons beiden héél vermoeiend op zo’n dag als deze. En de rotzooi in huis aan het einde van de dag ?

  2. 25 juli 2019 / 07:22

    Precies dit dus. Ik vind 30+ echt te warm. Het is toch erg dat ik blij ben dat het zaterdag “maar” 29 graden wordt. Deze nacht was al erg naar de aankomende nacht koelt het niet af en blijft het 25 graden in de nacht. Bah. Haha zo en nu einde klaagmodus en nog even genieten van de 2,5u dat het lekker is buiten ?