Home + Alles over onze grote tuinverbouwing!

Alles over onze grote tuinverbouwing!

Wij hebben de luxe van een enorme lange en diepe tuin. Dit is best uniek en zeker wanneer je aan de rand van het centrum woont, dan worden de tuinen vaak kleiner. Toch vergt zo’n grote tuin ook een hoop onderhoud en is het ook best lastig in te delen. Inmiddels zijn we eruit wat we willen en hebben we een klein beginnetje gemaakt.

Kijken jullie mee naar de plannen voor onze tuinverbouwing?

Laat ik even beginnen bij het begin, want we hebben nauwelijks budget hiervoor. We willen de tuin eigenlijk met zo weinig mogelijk financiële middelen opknappen. Dat is misschien ook wel het leukste en achteraf hebben we misschien ook wel meer eer van ons werk.

Zo ziet onze tuinverbouwing eruit;

Dit is onze tuin en dan sta ik nog niet eens bij de achterdeur. Toch kun je hier al goed verschil zien. Aan de rechterkant heeft Patrick vorig week al gras gelegd. We hadden mazzel, want Patrick had dit gekregen. Hier stond ook buxus lang het pad en wat grote planten. Een beetje vergelijkbaar met de linkerkant. Links gaat ook alles eruit (behalve de coniferen, want anders kijken we op de tuin van de buren) en daar komt ook gras. Op deze manier wordt de tuin dan lichter en lijkt hij breder.

Een stukje van het nieuwe gras, wat er al goed uit ziet! Het stenen muurtje met bankje blijft staan.

Dit gaat er dus uit. Het was overigens wel netjes, maar er liggen nu nog planten in die aan de andere kant erin zaten en niet meer in de container passen. We moeten dus even wachten tot die weer leeg is voordat we dit erin kunnen gooien. Het merendeel is gelukkig al weg.

Dit is de tuin gezien vanaf de andere kant. De barbecue gaat tegen de schutting aan zodat je straks weer vanaf hier door de hele tuin kan kijken. De twee hoge potten die je ziet ga ik verven met donkergrijze betonverf (van de Action) en er komen bloeiende planten in. Misschien verven we de schutting ook nog wel.

Zoals je kunt zien is de tuin naast ons wat verwilderd. Logisch, want onze buurvrouw is op leeftijd en kan het niet zelf meer. Vroeger waren alle tuinen open en hadden we alleen aan het begin en/of einde een stuk schutting. Zo kon je privé zitten en had je een heel open tuin alsof het leek dat we ons eigen park hadden. Door deze tuin hebben andere buren ook al besloten schutting te zetten en wij gaan dat ook doen. Niet zo hoog als het beginstuk dat je ziet, maar ongeveer de helft zodat we in ieder geval geen last meer hebben van het onkruid, maar we toch nog met elkaar kunnen kletsen.

Gelukkig is er nog wel een stuk open.

We hebben heel mooi straatwerk, maar dit zag je eigenlijk nooit heel goed. Door deze tuinverbouwing komt dit wel mooier tot zijn recht.

De picknicktafel krijg ook een lik verf en komt op het grasveld te staan. We hebben een kleine loungeset en die komt hier bij de achterdeur.

Bij de schuur wil ik dan graag en hoekbank maken van pallets. Verder maken we het af met mooie planten en hopelijk wat goedkope accessoires. Dan kunnen we daarna een lange zomer genieten van het mooie weer in onze tuin.

Hebben jullie weleens een tuinverbouwing gehad en zo ja, wat hebben jullie toen gedaan? Ik zal het eindresultaat natuurlijk nog met jullie delen.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 11 mei 2016 / 06:21

  Het word vast hartstikke leuk! Wij hebben ongeveer 8 jaar geleden de tuin helemaal verbouwd. Ongeveer 4 jaar geleden heb ik de tuin weer veranderd. Toen is de vijver eruit gegaan en is er gras voor in de plaats gekomen.

 2. 11 mei 2016 / 06:37

  Hoi Marisca, wat een super grote tuin hebben jullie! Ik woon al 17 jaar in een appartement met alleen een inpandig balkon. We dachten hier maximaal vijf jaar te wonen, maar inmiddels wonen we al weer 14 jaar in dit appartement. Ik trek er veel op uit met de kinderen, maar toch droom ik van een huis met een tuin. Ik hoop dat deze droom volgend jaar nu eindelijk eens werkelijkheid wordt. Succes met jullie verbouwing! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

 3. 11 mei 2016 / 13:53

  Leuk zeg! Wij zijn ook met de tuin bezig, door het lekkere weer krijg je daar echt zin in!

 4. 30 januari 2017 / 14:17

  Top zoveel informatie! Hoe is het uiteindelijke resultaat geworden?

 5. 6 juli 2019 / 10:15

  Hi, zelf ook met de tuin bezig. Is nog een heel karwei! Bedankt voor de tips.