Home + Afvallen en meer water drinken + handige afbeelding!

Afvallen en meer water drinken + handige afbeelding!

Stiekem vind ik dat ik best goed bezig ben. Ik let heel erg op mijn voeding en voel mij nu al lekkerder in mijn vel zitten dan voorheen. Inmiddels ben ik ruim twee weken bezig sinds ik deelde dat ik 20 kilo af wil vallen. Daarnaast heb ik nog een ander doel, ik moet meer drinken. Het ging zo ontzettend goed, maar ik merk dat de klad erin komt. Terwijl ik dit typ staat er bijvoorbeeld ook geen glas water naast mij. Als deze er wel had gestaan had hij waarschijnlijk al leeg geweest. In dit artikel lees je hier alles over én vertel ik hoeveel ik al ben afgevallen.

Afvallen door op je voeding te letten

Ik vertelde eerder al dat ik heel weinig tijd heb om te sporten, maar dat ik wel voldoende wil bewegen. Daarom wil ik meer gaan wandelen. Dat ging in de eerste week fantastisch, want het was heerlijk weer. Hoe anders is dat deze week?! Toch doe ik mijn best en heb ik al meerdere keren met de bakfiets door de tegenwind gefietst. Als het even kan en droog is ga ik lekker wandelen met Floris en ook in de weekenden probeer ik zoveel mogelijk te bewegen. Toch is het niet te vergelijken met twee keer in de week naar de sportschool gaan. Dat zou veel effectiever zijn, maar het begin is er.

Eigenlijk moet ik het dus hebben van het feit dat ik op mijn voeding let en daar de meeste winst uit behalen. En dat is soms best lastig, maar over het algemeen gaat het mij redelijk goed af. Ik let heel erg op wat ik eet en het aantal calorieën en laat alle slechte dingen staan. Ik eet geen koekjes en chocolade meer op het werk en drink ook minder koffie. Wij hebben op het werk heerlijke latte machiato met heel veel schuim. Heerlijk, maar oh zo slecht! Ik mag er nog maar één per week van mijzelf.

De avonden gaan goed, maar zijn nog wel moeilijk. Het is toch heerlijk om op de bank te ploffen, een serie aan te zetten en wat lekkers erbij te pakken? Ook dat doen we niet meer. Ik eet nog wel, maar dan bijvoorbeeld twee maïswafels met filet american in plaats van een bakje chips.

Toch werkt dit alles wel, want in twee weken tijd ben ik 2,1 kilo afgevallen!

Het is maar de vraag of dat zo goed blijft gaan, maar het begin is er weer en het motiveert.

Meer water en thee drinken

Ik zei het in de intro al, maar ik drink dus veel te weinig. Ik gun mijzelf er gewoon geen tijd voor terwijl dat er natuurlijk wel is. Keer op keer neem ik mij voor dit te doen. In het begin gaat het dan perfect en daarna komt de klad erin. Heeft één van jullie tips hiervoor? Een fles of een kan neerzetten werkt op kantoor wel, maar thuis bijvoorbeeld helemaal niet.

Ik hoop heel erg op jullie tips! Om mijzelf, en jullie hopelijk ook, een beetje op weg te helpen heb ik een afbeelding gemaakt die je meteen op je telefoon op kunt slaan. Na iedere glas water of kop thee kun je een kruis zetten door het glas of hem inkleuren. Zo kun je precies bijhouden hoeveel je die dag hebt gedronken. Deze afbeeldingen kun je opslaan of je maakt er een screenshot van en deelt hem op je socials (hij past op Instagram Stories). Zo motiveer jij anderen weer! Tag je dan wel @mamablogger.nl?

 

Het gaat goed, maar het is wel een kwestie van volhouden. Ik ben er nog lang niet, maar hoop jullie binnenkort te kunnen vertellen dat er al 5 kilo af is.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. L. Blonk
  16 maart 2019 / 13:04

  Ik vind het heerlijk om thee te maken van gember Citroen en honing! Dopper met water erbij en dan lukt het wel goed. Thuis vind ik het ook lastig. En herken die snaai behoefte in de avond wel hoor. Mag het van mijzelf bv in de weekenden wel. En door de weeks maak ik de lunch lekker door bv lekker bruin brood kipfilet sla en pesto te nemen of wrap met caroaccio sla enz.

 2. Elise
  16 maart 2019 / 13:41

  Koop een echt leuke drinkfles voor jezelf. Dat helpt bij mij wel (misschien in jouw geval dan toch ook?) Verder vind ik dat meer bewegen in het algemeen zeker gezond is! Dat is gezonder dan weinig bewegen en dan twee keer in de week een uurtje naar de sportschool. Je bent dus zeker wel goed bezig hoor! Hoe meer het gewone bewegen (even lopen of de fiets pakken) een gewoonte wordt, hoe meer je daar de rest van je leven profijt van zal hebben 🙂

  • 20 maart 2019 / 16:53

   Die drinkfles heb ik en dat werkte in het begin heel goed met citroen en munt erin bijvoorbeeld. Het gewonen bewegen doe ik al heel veel, maar toch nog te weinig omdat ik veel werk en een zittend beroep heb.

 3. Ell
  16 maart 2019 / 16:59

  Goed bezig Marisca! Nog 2 tips: bij het avondeten meer groenten op je bord en minder vlees/aardappels/rijst. En als je wilt snacken wortels, selderij, komkommer of paprika met een yoghurt/kerrie dip. Heerlijk! Succes!