Home + Achter de schermen | Voor, tijdens en na het publiceren van 42 gratis en low budget uitjes

Achter de schermen | Voor, tijdens en na het publiceren van 42 gratis en low budget uitjes

Na ruim vijf jaar bloggen denk je dat alles al een keer hebt meegemaakt; van de meest (te) gekke reacties, samenwerkingen en bezoekersaantallen tot heel stomme dingen zoals compleet afgemaakt worden door mensen die je niet eens kent. Het is allemaal al een keer voorbij gekomen, maar in dat laatste geval kies ik er dan toch maar voor om helemaal niet te reageren, verstand op 0 te zetten en gewoon door te gaan met waar ik mee bezig was. Dat is niet altijd even makkelijk, maar ik houd zoveel van bloggen dat ik altijd het plezier terug vind. Gelukkig maar, want wat gebeuren er toch toffe dingen dankzij mijn blog. Zo ook afgelopen week na de publicatie van de 42 gratis en low budget uitjes. Het ging compleet los (en nog!) waardoor het mij leuk leek om een kijkje achter de schermen te geven. Hoe komt zo’n blog tot stand, wanneer begin ik en wat gebeurde er daarna? Nou, heel veel!

In maart beginnen

Vorig jaar dacht ik “goh, laat ik eens op zoek gaan naar originele gratis en low budget uitjes voor in de zomervakantie”. Dat idee was op zichzelf niet zo origineel dus bedacht ik dat het er 42 moesten zijn. Symbolisch één voor iedere dag van de zomervakantie. Daarnaast zocht ik uitjes waarvan de entreeprijs voor volwassenen niet hoger mocht zijn dan €12,50. Ik wist dat het een hoop werk zou worden, maar had mij er echt in vergist. Het was mega veel werk! Toch was dat het dubbel en dwars waard, want de reacties waren fantastisch. Mensen waren oprecht dankbaar en dat deed veel met me. Ik kreeg zoveel tips dat het al vrij snel duidelijk was dat ik dit jaar opnieuw een lijst wilde samenstellen. Toch besloot ik het dit jaar anders aan te pakken. Ik zou in ieder geval eerder beginnen 😉

Ik begon daarom in maart al met uitzoeken. Ik printte de lijst van vorig jaar om dubbelen te voorkomen en zocht opnieuw alles af naar originele uitjes. Ik merkte wel dat het zoeken naar 42 gevarieerde uitjes door het hele land voor €12,50 lastiger werd. We hadden immers ook te maken met een BTW verhoging in het afgelopen jaar. Ik besloot te zoeken naar uitjes voor maximaal €13,50.

Het is niet zo dat ik er dagelijks mee bezig ben geweest hoor. Gewoon zo nu en dan wanneer ik tijd had. Toch liet ik het weer veel te lang liggen en had ik al eerder klaar kunnen zijn.

Op het laatste moment

Mijn streven was om in de meivakantie al klaar te zijn. Niet gelukt haha. Ik heb het tussendoor gewoon te lang laten liggen. Toch wilde ik het perse voor de eerste regio met zomervakantie ging af hebben. Dat is op de valreep gelukt, want afgelopen zondag heb ik de lijst van 2019 gepubliceerd. Dat betekende dat ik vrijdagavond na een lange werkdag door Patrick naar De Chocoladefabriek werd geschopt, want ik wilde hem toch af hebben? Hij had gelijk, ik moest even een sprintje trekken en door. Ook zaterdag heb ik er nog veel aan gewerkt, maar bij de laatste 10 liep ik een beetje vast, want ik moest toen echt goed zoeken naar leuke uitjes. Ook daar zat veel tijd in. Uiteindelijk vond ik ze toch en ben ik zaterdagavond tot middernacht doorgegaan. Hij was klaar om te publiceren!

Bizar veel reacties!

Op zondagochtend werd hij gepubliceerd en ik deelde hem waar ik kon. Vorig jaar werd hij op de eerste dag ruim 4000 keer gelezen en eind 2018 was hij bijna 17.000 keer gelezen. Hier wilde ik graag overheen 😉 Patrick zei nog dat dat lastig zou worden, want het was zondag (dus minder bezoekers op de blog) en zouden mensen het wel weer leuk vinden? Zelf hoopte ik het wel, want ik vond deze lijst eigenlijk leuker dan die van vorig jaar.

Ongeveer drie kwartier na het delen werd het steeds drukker op Mamablogger en stroomden de reacties binnen, zo onwijs leuk! Het waren er zo ontzettend veel dat ik alle tips en extra info nauwelijks bij kon houden en we zouden een dagje naar het Zuiderzeemuseum gaan. Ik besloot daarom maar de laptop mee te nemen in de auto. Het was toch 1,5 uur rijden en bij een lange autorit zit ik altijd achterin naast Floris. Dan kan ik hem zelf nog eten en drinken geven en hoeft Milan dat niet te doen. Ik vind het wel gezellig zo. Nu kon ik achterin meteen de aanvullende info verwerken en reageren op alle reacties. Dat scheelde, want we waren een hele dag weg en zouden ’s avonds pas thuis komen.

Wat statistieken van één week

 • Aan het einde van de ochtend hadden al 2000 unieke bezoekers dit artikel gelezen.
 • Uiteindelijk is hij in één dag ruim 5500 keer gelezen. En dat terwijl er ook een WK finale werd gespeeld!
 • Inmiddels is hij in zes dagen al bijna 11.000 keer gelezen. Dat vind ik veel terwijl er al een regio vakantie had.
 • Ter vergelijking: die van vorig jaar is nu in een heel jaar bijna 40.000 keer gelezen.
 • Er kwamen 469 Facebookvolgers bij.
 • Op Facebook staan 229 reacties en is hij inmiddels 364 keer gedeeld.
 • In totaal heeft het artikel al bijna 64.000 mensen bereikt.

Maar het mooiste is eigenlijk dat er werd gezegd dat dit overzicht ook naar de Voedselbanken door het hele land zou moeten.

Waarom doe ik dit eigenlijk?

Ik kan mij voorstellen dat sommigen van jullie denken dat ik dit alleen maar doe voor de bezoekersaantallen. Voor sommige bloggers zijn deze peanuts, maar ik kan niet ontkennen dat dit echt een kick geeft. Maar daar doe ik het niet voor. Tot een jaar of 2,5 geleden zag ons leven er nog heel anders uit. Ik heb het weleens verteld, maar we hadden het financieel behoorlijk zwaar. Door de crisis kregen we 10 jaar geleden ons huis niet verkocht en we hebben ruim 1,5 jaar dubbele lasten gehad. Die waren destijds heel erg hoog. Ook hadden we in ons nieuwe huis heel veel pech en je kunt je voorstellen dat we in no time geen spaargeld meer hadden. Met onze salarissen van toen konden we net niet alles betalen en iedere maand hing ik huilend boven de administratie omdat ik niet wist hoe we alles moeten redden die maand. Een huis verkopen was geen optie dus we stonden met onze ruggen tegen de muur.

Uit dat gat kruipen is een stuk lastiger dan erin terecht komen, maar het lukte. We hebben echt gekke dingen als loonbeslag, deurwaarders etc. altijd weten te voorkomen, maar dat was niet makkelijk. En ja, het kan iedereen overkomen, ook wanneer je allebei een baan hebt en geen gekke dingen doet of koopt.

Tips

Inmiddels gaat het heel goed dankzij hard werken en je problemen erkennen. Daarna is het een kwestie van je hoofd erbij houden, geen gekke dingen doen, openheid van zaken geven en een einddoel voor ogen houden. Dat klinkt heel makkelijk, ik weet dat het niet makkelijk is, maar het is wel de rode draad.

In die tijd zocht ik naar leuke uitjes om te doen met Milan, maar ze mochten eigenlijk nauwelijks geld kosten. Als ik online keek zag ik tips als de kinderboerderij, het strand, een stukje fietsen etc. Tips die ik eigenlijk geen tips vind, want dat doet toch iedere ouder weleens? Ik zocht naar echt unieke uitjes. Nu wil ik vooral andere ouders helpen. En ook als je het budget wel hebt is het altijd fijn om geld te besparen. Nederland is zo onwijs leuk en er is zoveel te doen!

Zo, het is een lang, maar openhartig kijkje achter de schermen geworden. Er zit echt heel veel tijd in en ik hoop oprecht anderen ermee te kunnen helpen.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments

 1. Christine
  13 juli 2019 / 11:32

  Ha Marisca, toch maar even een reactie.. de afgelopen anderhalve maand zijn een rollercoaster hier privé, dus ik merkte dat ik geen behoefte had om te reageren (lees wel alles), al had ik wel bijna gereageerd op het 42-uitjes artikel! Heb er veel bewondering voor dat je dit jaar weer een lijst heb gemaakt en eentje die je nóg leuker vindt dan vorig jaar! Tóch reageer ik nu wel even om te laten weten dat het een welkome afwisseling is om elke dag een nieuwe post te zien, en dat ik het heel knap vindt dat je het doet, ondanks dat je moe bent en naar vakantie snakt!!
  Gewoon dus even een berichtje om te laten weten dat ik je dankbaar ben voor alle moeite die je hierin steekt en dat ik blij voor je ben dat het artikel waar je zoveel werk in stopte, zooo goed ontvangen werd! Nu ga ik toch de reactie nog plaatsen bij het 42-uitjes artikel zoals ik maandag eigenlijk al van plan was :$ Leuk dat je dit ‘achter-de-schermen artikel’ plaatste voor een kijkje in de keuken 😉

  • 15 juli 2019 / 06:10

   Wat onwijs lief Christine, dankjewel! Dit doet mij heel erg goed. Verder hoop ik dat er bij jullie niets ernstigs aan de hand is en het snel weer wat rustiger wordt.

   Liefs,

 2. 15 juli 2019 / 21:55

  Ja het is ook een prachtig overzicht!
  Wel weinig dingen hier in de buurt. Dus misschien moet ik daar zelf ook maar eens naar op zoek… Goed idee dit. Want ook wij hebben niet altijd even veel te besteden en dan zijn dit soort uitjes wel echt top!

  • 23 juli 2019 / 09:33

   Zeker doen en dan kom ik weer bij jou spieken 😉 Ik heb vorig jaar overigens ook een lijst gemaakt. Misschien vind je daar wat meer dat bij jullie in de buurt is?