Home + Diary | Masterclass, trouwdag, gezellige visite, schoolspullen kopen en Julianatoren

Diary | Masterclass, trouwdag, gezellige visite, schoolspullen kopen en Julianatoren

De laatste loodjes voor de vakantie wegen het zwaarst, maar toch gebeuren er nog heel veel leuke dingen. Zo deed ik afgelopen week een masterclass arbeidsmarktcommunicatie, kwamen onze oude buurtjes gezellig op visite, gingen we voor het eerst schoolspullen kopen met Milan en gingen we voor het eerst met Floris naar de Julianatoren! Kijk je mee naar onze bomvolle week?

Maandag

Nou, lekker begin van de week hoor, mijn meest charmante foto 😉 Net wakker, boven alles weer op orde gebracht, ramen open, bedden opgemaakt etc. en nu door voor het ontbijt. Bijna vakantie haha.

Als we Floris bij opa en oma brengen worden alle muziekinstrumenten gepakt en maken Milan, Floris en opa nog even muziek. Dat is een beter begin van de dag!

Na een hele dag op kantoor fiets ik weer naar het huis van mijn ouders om daar alvast weer de bakfiets neer te zetten voor de volgende ochtend. Dan lopen wij naar ze toe, breng ik Floris er en fietsen Milan en ik van daaruit naar school. Voor ons werkt dit goed anders moet ik mega veel meenemen en is de bakfiets met de buggy, Floris, mijn werktas etc. erg zwaar. Dat is normaal niet zo erg, maar ik heb weer regelmatig last van mijn bekken dus doe dat liever niet.

Op weg naar huis loop ik snel De Chocoladefabriek (de bieb) in. Ik boek had ik gereserveerd en lag klaar. Daarna echt naar huis!

’s Avonds krijgen we onverwacht visite van oude buren van Patrick uit Groningen. Deze mensen wonen er overigens nog steeds, maar varen deze zomer heel Nederland door en deden een stop in Gouda. Patrick grapte dat ze dan wel even langs konden komen voor een bakkie en dat deden ze. Erg leuk! Als Pat hen weer naar de boot heeft gebracht kruipen we ons bed in. De nachten zijn tegenwoordig kort met Floris…

Dinsdag

Op mijn werk ben ik verantwoordelijk voor de online communicatie, maar samen met onze recruiters ook voor de arbeidsmarktcommunicatie. We werken voor een zorgorganisatie (de allerleukste!) en we hebben daar, zoals iedereen wel weet, te maken met arbeidskrapte. Daarom laten we ons voortdurend inspireren op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Samen met mijn manager volg ik vandaag deze masterclass. Het was erg leuk. Veel nieuwe dingen hoorden we niet, maar de tips en de ontwikkelingen waren heel waardevol. Vooral die praktische tips zijn gewoon heel handig en kunnen we meteen toepassen.

Ik ben laat thuis (we stopten laat en hadden een file), maar toch nog op tijd om Floris zijn flesje te kunnen geven. Daarna doe ik helemaal niets meer.

Woensdag

Ik begin met koffie, maar we hebben geen haast. Milan heeft een studiedag en we moeten naar de tandarts. We hebben dus alle tijd om lekker rustig op te starten.

Ik had in de agenda staan dat we om 10.15 uur naar de tandarts moesten. Dat was oorspronkelijk ook zo, maar de afspraak met de preventie assistente was verzet naar volgende week waardoor Milan en ik voor onze controles pas om 11.00 uur bij de tandarts moesten zijn. Ik had echter de afspraak niet uit mijn agenda gehaald waardoor we veel te vroeg bij de tandarts waren. Lekker suf! We rijden maar even door naar het winkelcentrum om bij het Kruidvat wat tegen de muggen te halen. Daarna rijden we weer terug…

We komen tussen de middag thuis, eten een boterham en daarna gaat Floris slapen. Ik maak een pan soep en rommel wat in huis. Het weer werkt ook niet echt mee en ik vind zo’n dagje eigenlijk wel lekker. ’s Avonds kijken we wat afleveringen van The Fresh Prince op Netflix. Grappig hoeveel je er eigenlijk nog kent.

Donderdag

En toen was het alweer donderdag! Milan helpt mij met afdrogen (superfijn en heel erg lief!) en als alles klaar is rijden we naar school. Onderweg maak ik deze foto’s van Milan. Knap kind!

Het is mijn thuiswerk ochtend en ik leg Floris op bed zodra we Milan naar school hebben gebracht. Gelukkig lukt dat nu nog, omdat hij ’s morgens al zo vroeg wakker is. Na ruim vijf kwartier is hij wakker en gaat hij lekker spelen terwijl ik werk. Op een gegeven moment appt opa met de vraag of Floris al wakker is zodat ze samen kunnen gaan fietsen. Opa komt naar ons toe gefietst en neemt Floris mee. Ik benut die tijd om nog even door te knallen.

Om 12.30 uur ben ik klaar en daarna lunchen Floris, die inmiddels weer thuis is gebracht, en ik even snel. Daarna fietsen we naar de stad. Morgen is onze trouwdag en ik wil een cadeau kopen voor Pat. Ook krijgt Milan vanmiddag zijn rapport en ik wil alvast een cadeautje kopen. Floris mag ook wat uitzoeken bij de Intertoys en gaat voor een de ijscowagen van de Toet Toet auto’s. Bij de bakker halen we een lekker vers sapje, we hebben dorst en we kunnen wel wat vitamientjes gebruiken.

Daarna shop ik bij de Apple winkel een nieuw bandje voor Patricks Apple Watch.

Milan komt thuis met een prachtig rapport. Het ging het hele jaar al heel goed, maar die bevestiging is gewoon heel fijn. Ook zijn Cito scores zijn hoog dus hier zit nog steeds een heel trotse moeder. Was ik sowieso al, maar als je kinderen happy zijn op school en het lekker doen, ben je zelf ook blij. Dat rapport gaat natuurlijk meteen de halve familie door 😉

Vrijdag

De Z8 sale begint en ik bestel al vroeg deze kleertjes voor Floris. Daarna bestel ik nog wat sokjes. Ik laat binnenkort wel een kleine shoplog zien en misschien lukt het zelfs om foto’s te maken terwijl hij ze draagt.

Ik dacht op mijn werk een zoetje in de koffie te doen. Het zoetje bleef hangen en ik was zo bijdehand om dat kokertje te schudden. Met dit als gevolg. Mijn collega en ik hebben er heel hard om gelachen en daarna heb ik het snel opgeruimd.

We lopen vandaag niet naar de snackbar, want het is erg slecht weer, maar een aantal collega’s rijden naar de Mac en nemen deze voor mij mee. Lekker!

Na het werk rijd ik snel naar huis, want het is onze trouwdag! Pat en ik zijn vandaag negen jaar getrouwd! Ik krijg van hem een prachtige bos bloemen die hij in de winkel van mijn broer en schoonzus heeft gehaald. Ook krijg ik een HP Sprocket printertje cadeau. Deze wilde ik heel graag nadat ik hem zag bij collega blogger Shirley. Heel erg blij mee! Ik ben erg verwend voor onze trouwdag. Echt heel lief van Patrick. Volgend jaar vieren we onze 10e trouwdag. ik voel me oud 😉

Het bandje dat ik voor Pat had gekocht bleek toch niet de juiste maat te zijn, dus die moeten we morgen helaas ruilen.

Zaterdag

Een lekker en druk weekend voor de boeg; we beginnen met visite van onze lieve ouder buurtjes en hun drie jongens. We kletsen gezellig bij terwijl de jongens spelen en ze nemen deze plant mee voor onze nieuwe tuin. Hij hangt superleuk aan de tafelklem.

Als zij weer naar huis gaan lopen wij de stad in. We gaan eerst even lunchen. We hebben voor onze trouwdag een bon gekregen die we lekker gebruiken. Daarna gaan we verder en gaan we voor het eerst schoolspullen kopen met Milan. Hij heeft een heel lijstje gekregen van school met wat hij volgend jaar in groep 5 nodig heeft. Het gaat veel te snel!

Als we voor Milan alles hebben gaan we op pad voor Patrick. Hij is behoorlijk afgevallen en heeft nieuwe kleren nodig. We shoppen wat shirts, een trui en een nieuwe spijkerbroek. De rest komt later nog wel. Eerst maar eens kijken of, en zo ja hoeveel, hij weer aankomt. Ook ruilen wij zijn bandje voor de Apple Watch.

’s Avonds komen mijn ouders eten en als zij naar huis zijn begin ik aan seizoen 7 van Suits.

Zondag

Milan en Floris zijn altijd extreem vroeg wakker. We zijn het gewend en Pat moet doordeweeks ook vroeg uit bed. Terwijl zij nog even boven rommelen en op bed liggen, ben ik klaarwakker en zo komt het dat ik om 6.30 uur al de foto’s aan het maken ben voor Mamablogger. Gekkenwerk, maar ik ben ’s morgens veel productiever dan ’s avonds dus het is hier geen uitzondering.

Op weg naar de Julianatoren! We zijn uitgenodigd en hebben er zin in. We gaan er voor het eerst heen als gezin van vier.

Op Timehop zien we dat we precies zes jaar geleden ook in de Julianatoren waren, maar dan met Milan. Toevallig! De eerste foto maakten we zes jaar geleden en nu maakten we deze foto in dezelfde karretjes, maar dan met beide jongens.

Na een heerlijke dag vallen beide jongens in de auto in slaap. Wij reserveren ondertussen bij de Pannekoe als verrassing voor de jongens. Fijne afsluiter van een heerlijke dag.

De rest van de foto’s van de Julianatoren volgen overigens snel.

Lekker weekje was dit. Nog één week en dan hebben wij ook vakantie. Deze week rond ik een andere training af: community management. Ook moet ik nog een keer naar de tandarts, heeft Milan nog een feestje en zal er vast wel weer het één en ander gebeuren. Dat zien jullie volgende week weer. Fijne week gewenst!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 15 juli 2019 / 07:54

    Succes met de laatst week!
    Wij, Limburg, starten vandaag onze 2e vakantie week.