Home + Back to School #2 | Deze schoolspullen heb je nodig voor de basisschool! Met handige lijstjes!

Back to School #2 | Deze schoolspullen heb je nodig voor de basisschool! Met handige lijstjes!

We merkten het vorig schooljaar al; Milan had steeds meer schoolspullen nodig. En dat op de basisschool! Ik had vroeger echt niet veel nodig, maar weet nog dat ik mijzelf uiteindelijk heel cool vond met mijn pennenblik en agenda. Anno 2018 komen er echter nog meer spullen om de hoek kijken. Wat dacht je van een koptelefoon? Deze moesten wij afgelopen jaar al kopen. Nu kregen wij van school een overzicht met de schoolspullen die we nodig hebben per groep. Ik maakte daar handige lijstjes van die je zo op je telefoon op kunt slaan, handig!

Groep 1, 2 en 3

Hier heb je nog niet veel nodig. Wel hadden wij twee broodtrommels en bekers nodig omdat Milans school een continurooster heeft.

Verder is op veel scholen de luizencape- of zak verplicht. Zo ook bij de school van Milan. Deze hebben we gewoon op school gekocht en kostte destijds een tientje. Hij gebruikt hem nu al die jaren dus dat geld hebben we er al lang en breed uit. Verder is gymkleding in groep 1 en 2 niet verplicht, maar we hebben het wel gekocht. Ik vind schoentjes ook wat veiliger dan gymmen op blote voetjes.

Groep 4

Nu wordt het serieuzer! Alhoewel… Milan had een liniaal nodig van 30 centimeter en een koptelefoon omdat ze veel doen met de iPad. We hebben wel een goede gekocht omdat ze veel worden gebruikt en ik gehoorschade wil voorkomen. Kinderen hebben namelijk nogal de neiging om deze harder te zetten.

Groep 5

Nu wordt het wel serieuzer, want er is zelfs een huiswerkmap nodig! Dit is dan ook officieel de bovenbouw. Ik heb dit gecheckt op andere sites en zie het inderdaad vaker. Een map (liefst 23 rings) met insteekhoezen. Verder zijn er wat pennen nodig, een puntenslijper met opvangbakje en etui en nog wat kleine dingetjes, zie het lijstje hieronder.

Groep 6

De benodigde schoolspullen voor groep 6 verschillen niet zoveel met die van groep 5.

Het verschil met groep 5 is dat er in groep 6 een vulpen of Stabilo pen nodig is met vulpotloden. Verder is er een eenvoudige rekenmachine nodig. Je merkt nu al dat je steeds meer nodig hebt ter voorbereiding op de middelbare school.

Groep 7 & 8

Ik moest even heel goed kijken waarin de schoolspullen voor groep 7 en 8 verschillen van groep 6, maar het gaat om de schoolagenda. Er zal huiswerk in geschreven moeten worden en de kinderen moeten leren plannen ter voorbereiding op de middelbare school. Persoonlijk vind ik dat een heel goede zaak, ze kunnen maar beter heel goed voorbereid zijn.

Goed, dit waren de lijstjes en ik heb ze zo compleet mogelijk gemaakt. Nu kan het natuurlijk zijn dat de school van jouw kind(eren) een ander lijstje hanteren, maar dit is een indicatie. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kan het zijn dat je halverwege het schooljaar nog wat spulletjes moet kopen. Wij moesten de koptelefoon ook halverwege het jaar pas kopen.

Sla het lijstje (of allemaal) van de groep van jouw kind op op je telefoon en jij staat daarna niet meer voor verrassingen.

Heb je nog aanvullingen? Laat het mij vooral weten in de comments hieronder, zo kunnen we elkaar helpen!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. S
    24 juni 2021 / 20:30

    heel leuk dat je shoollijstjes heb gemaakt want ik ga namelijk naar groep 6
    groetjes Safa