Home + DIY budget | Zelf fossielen maken met spullen van Action!

DIY budget | Zelf fossielen maken met spullen van Action!

Terwijl ik dit typ is Buienradar niet al te positief over het weer komend weekend. Het wordt weer tijd om lekker binnen te gaan knutselen. En omdat dino’s helemaal hip en happening zijn bedacht ik een DIY budget helemaal in het teken van dino’s. En als je een echte dino fan in huis hebt, kun je er ook een supercoole traktatie van maken.

Even bij het begin beginnen; bij Milan op school hebben ze de afgelopen weken gewerkt aan een museum. Milans groepje mocht iets doen met een dino. Het was de bedoeling dat ze zouden samenwerken en iedereen mocht iets meenemen. Milan vond het geweldig en ik gaf hem en pak ijsstokjes mee om samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes het skelet te maken. Aangestoken door zijn enthousiasme, wilde ik thuis ook iets maken. En omdat we laatst bij Trix de T-rex in Naturalis waren geweest bedacht ik dat het wel leuk was om fossielen te maken. Die mochten we daar ook zoeken, maar thuis met vriendjes is dat natuurlijk niet zo gaaf.

Wat heb je nodig om zelf fossielen te maken?

  • Klei van Action (de sneldrogende boetseerklei home deco met de stone look) €1,35 per pakje van 500 gram. Dit is ruim voldoende.
  • Pakje met kleine dino’s bij Action. Ik weet niet precies meer wat ze kostten, maar het was echt niet duurder dan €2.
  • Om ermee te spelen is het leuk om er kinetisch zand bij te kopen. Ook dit vind je voor een prikkie bij Action

Hoe maak je de fossielen?

Het leuke aan deze DIY budget is dat je dit heel snel en makkelijk kunt maken met jonge kinderen. Niet alle kinderen hebben heel veel geduld en dan is dit perfect! Je maakt balletjes van stukjes klei en vervolgens maak je deze balletjes plat. De randjes hoeven niet perse netjes te zijn, het zijn immers fossielen. Daarna druk je de dino’s erin voor de afdrukken. Als de afdruk goed is haal je de dino er weer uit en laat je de fossiel drogen.

Zo maak je in een handomdraai heel veel gave fossielen!

De fossielen kun je in een zakje doen en bewaren om mee te spelen. Als je ze verstopt in kinetisch speelzand kunnen kinderen fossielen zoeken en samen archeoloog spelen.

Milan vond dit een superleuke DIY en heeft er al vaak mee gespeeld. Ook vriendjes en vriendinnetjes vinden het erg leuk.

Traktatie tip

Als je nu zakjes hebt van cellofaan (bij Wibra 50 stuks voor €1, ze noemen ze wenskaartenzakjes) kun je er wat zand in doen (ook bij Action) en één fossiel erbij. Doe er een verpakt snoepje bij en kinderen hebben een super originele traktatie die nauwelijks wat kost. Een musthave voor dino fans!

Wat vinden jullie van deze DIY budget? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie