Home + Zwanger en freelance werken…

Zwanger en freelance werken…

Je hebt het misschien al voorbij zien komen in de verlof diaries, maar ik werkte gewoon nog even door voor Mamablogger én voor een freelance klus. Juist wanneer je als freelancer werkt ben je geneigd om langer door te gaan tijdens je verlof terwijl je heel goed weet dat je toch echt vaker je rust moet pakken.

Nu zijn er heel veel tips te vinden voor freelancers tijdens de zwangerschap, maar ik wil het meer hebben over mijn eigen ervaring, want is langer doorwerken nu echt zo slecht of geeft het juist rust als je weet dat je alles goed achterlaat, zodat je echt kunt genieten zodra je kleintje er is?

Langer doorwerken als freelancer?

Ik vond het namelijk heel erg dubbel. Enerzijds had ik echt wel vaker mijn rust willen pakken, maar als ik dan keek naar die mega to do lijst, had ik sowieso geen rust. Ik ben een enorme controlfreak en wil alles graag goed afgemaakt hebben zodat ik zeker weet dat alles toch wel door draait. Verstandelijk gezien weet ik dat wanneer ik morgen onder een bus terecht kom, de wereld ook niet stopt met draaien, maar het is een gevoel. Ik wil namelijk optimaal genieten nu Floris er eenmaal is. Ik denk dan ‘ik kan nu op de bank gaan zitten en niets doen, maar ik kan mij ook nuttig maken en dan hoef ik het straks niet meer te doen’.

Bron afbeelding: Shutterstock

De andere kant is dat ik wist wat mij te wachten stond. Een bevalling is niet niks en daar moet je echt van herstellen. Ook zullen we allemaal onze draai moeten vinden en komt slapen voorlopig niet voor in ons woordenboek. Slaapgebrek daarentegen wel 😉 Rust pakken wanneer het kan is daarom heel erg belangrijk.

Daarom heb ik nu voor een freelance klus, waar ik iedere week me bezig ben, een aantal weken vooruit gewerkt en ook voor Mamablogger werkte ik nu zoveel mogelijk vooruit. Ik had een strakke planning, maar ging ook gewoon koffie drinken met moeders van school. Ook dat is namelijk erg belangrijk.

Ik kan mij voorstellen dat het werk loslaten heel erg moeilijk is, maar houd jezelf een beetje in de gaten. Er is namelijk maar één iemand echt belangrijk en dat is je kindje.

Heb jij nog tips? Zo ja, laat het me dan weten in de comments hieronder!

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *