Home + DIY Budget | Houten geboortepoppetjes!

DIY Budget | Houten geboortepoppetjes!

Een aantal voordat Floris werd geboren kocht ik bij Flying Tiger al houten kegelpoppetjes. Ik kocht er twee pakjes van drie poppetjes en betaalde €1,- per pakje. Een koopje dus. Ik wilde er toen al een DIY mee maken voor Mamablogger, maar wist niet zo goed wat ik nu wilde maken. Ze verdwenen een tijdje in de knutselkast totdat ik zwanger werd. Opeens wist ik wat ik ermee wilde! Ik ging er geboortepoppetjes van maken!

Ruim voordat Floris werd geboren ging ik al aan de slag. Ik vind het heerlijk om na een lange dag ’s avonds een beetje te rommelen. Geen ingewikkeld gedoe, maar wel iets leuks maken van iets heel simpels. Iets wat je kunt gebruiken op de kinderkamer, als versiering of als cadeau.

Wat heb je nodig?

  • Houten kegelpoppetjes
  • Verf in de kleur die jij de poppetjes wilt geven
  • Kwastje
  • Lettersjablonen
  • Eventueel vernis

Aan de slag!

Ik wilde zwart/witte versiering dus verfde de lijfjes van de poppetjes zwart. Dat droogde enorm snel en daarna kon ik de witte letters er al op verven. Ook dat droogde heel snel en vervolgens hoefde ik alleen nog maar een laagje vernis erop te doen. Kind kan de was doen!

Deze zwart/witte variant is heel stoer op een monochrome kinderkamer. Wij hebben geen kamertje in die stijl, maar kozen ervoor om de versiering in zwart, wit en mint te houden voor het raam. Aan de voordeur kwam een grote, blauwe strik van tule. We vonden dat mooier in combinatie met onze zwart/witte vouwgordijnen en kozijnen.

Je kunt deze poppetjes in iedere gewenste kleur maken, bijvoorbeeld in de stijl van het geboortekaartje. Het is niet moeilijk en niet duur waardoor iedereen dit kan maken.

Je ziet deze kegelpoppetjes overigens steeds vaker en er worden heel veel leuke dingen mee gemaakt. Je schijnt ze op AliExpress te hebben in verschillende formaten en vormen dus als je zelf plannen hebt is dat misschien ook nog een aanrader.

Wij bewaren deze geboortepoppetjes voor Floris voor later. Een mooi aandenken.

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 27 oktober 2017 / 06:53

    Wat leuk! Ook schattig om iemand cadeau te doen 🙂