Home + Zo maakten wij de zwangerschap bekend!

Zo maakten wij de zwangerschap bekend!

Het is eigenlijk best gek; na zeven jaar was ik weer zwanger en je zou verwachten dat we even aan het idee moesten wennen, maar niets is minder waar. Het klopte meteen en van even omschakelen was geen sprake. Ik deed de zwangerschapstest op woensdag en op vrijdag vertelden we het aan Milan. Best snel, maar dat had een reden waar ik later nog op terug kom in een volgende blogpost. Nadat we het aan Milan hadden verteld wilden we het ook zo snel mogelijk aan mijn familie vertellen. Voor Milan ook fijn, want dan hoeft hij ook niet rond te lopen met zo’n geheim. De vraag was alleen hoe we het gingen vertellen…

Ik had op Pinterest talloze ideeën voorbij zien komen, maar uiteindelijk besloten we toch iets heel anders.

Het vertellen aan mijn ouders

Toen ik zwanger was van Milan wilden we het hen vertellen met chocolaatjes, maar ik was te misselijk om bij de bakker naar binnen te lopen. We vonden het leuk om dat dit keer alsnog te doen, maar nu mocht Milan het geven. Ik ben naar een chocoladewinkel gegaan en heb gevraagd of ze iets leuks konden maken om deze zwangerschap aan te kondigen. Ik wilde er in ieder geval de tekst ‘ik word grote broer’ op hebben. Het werd dit leuke pakketje/cadeautje…

We hebben in totaal twee (!) pogingen gedaan om het hen te vertellen, maar ze waren niet thuis. Bij de derde keer is het gelukt. Milan heeft heel trots het cadeautje gegeven en ja, door de tekst viel het kwartje meteen 😉 Ze waren er ontzettend blij mee!

De dag erna zijn we langs mijn broer en zus gegaan…

Langs mijn broer en zus

Dit vonden we wat lastiger, want hoe gingen we het nu aan hen vertellen? We zochten iets origineels en uiteindelijk vonden we in een leuk winkeltje deze kaartjes.

Wij vonden ze ontzettend grappig en lieten Milan er ‘ik word grote broer’ op schrijven. Als een ware postbode reden we eerst naar mijn broer en schoonzus. Zij hebben een eigen winkel en we hoopten hen daar te treffen.  Ook zij waren er niet, maar van een medewerker hoorden we waar ze wel waren. Zij heeft hen gebeld en gezegd dat wij eraan kwamen en daar dus even moesten blijven. We waren anders bang dat we ze mis zouden lopen. Ook zij reageerden heel enthousiast net als mijn neefje en nichtje! Daarna reden we terug naar Gouda. Op naar mijn zus en zwager!

Ik had mijn zus al een appje gestuurd en gevraagd of ze thuis was, maar ik kreeg geen reactie. Omdat mijn zus onregelmatig werkt was de kans groot dat ze aan het werk was. Ik belde toch maar even op en ze moest inderdaad werken, maar was nog thuis. We hadden dus nog even. Toch had ze aan de telefoon al door dat er iets aan de hand was 😉

Ook zij reageerden heel leuk, maar helaas waren mijn neefje en nichtje er niet. Mijn neefje was werken en mijn nichtje moest schaatsen. Zij belde ’s avonds nog even en mijn neefje stuurde een appje, want dat doen jongens van 16 haha.

Iedereen kijkt dus uit naar de komst van de baby. Ik had overigens ook niet anders verwacht hoor, maar na zeven jaar verwacht niet iedereen het meer.

Op zaterdag wist dus alle directe familie het. De dag erna zijn we zelf nog even gaan nagenieten en zijn we een dagje weg geweest. We zijn lekker gaan wandelen en hebben alles even laten bezinken. Een week ervoor wisten we zelf nog van niets!

We hebben de bekendmaking dus klein en persoonlijk gehouden. Voor op social media en de blog hebben we mooie foto’s gemaakt met ballonnen. Hier zit ook een gedachte achter. Als jullie het leuk vinden wijd ik daar een aparte blog aan.

Hoe hebben jullie de zwangerschap bekend gemaakt aan directe familie? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. 30 maart 2017 / 07:45

    Wat een leuk idee van die chocolaatjes! Wij deden Fenne een t-shirt aan ‘Geef mij maar een kus, want ik word grote zus!’.. En dan kijken hoe lang het duurde voordat opa & oma het zouden zien; binnen no-time werd er gegild! Hahaha.

  2. Ciska
    30 maart 2017 / 08:00

    Ja erg waren we er weer niet ..
    Maar blij dat we zijn weer een nieuw leven hoe mooi is dat