Home + De zwangerschapstest!

De zwangerschapstest!

Om zeker te zijn van een zwangerschap doe je een test. Toch? Bij Milan wist ik het eigenlijk al voor de test, die test was meer een bevestiging van wat ik al wist en voelde. Half februari voel ik mij niet zo goed, maar als ik heel eerlijk ben heb ik mij dit jaar nog geen enkele dag écht goed gevoeld. Twee keelontstekingen, flink en lang verkouden, moe etc. Ik wijt het aan de drukte en het weer en het zou vast snel over zijn.

Na een paar dagen verandert dit, ik zou weleens zwanger kunnen zijn. Veel sneller dan verwacht, dus zou het echt zo zijn of wil ik het gewoon heel graag waardoor ik mij van alles in mijn hoofd haal? Op zaterdag doen we wat boodschappen in de stad en we zijn met ons drieën bij het Kruidvat wanneer ik “stiekem” twee testen in het mandje gooi. Patrick moet erom lachen, maar ik wil ze toch in huis hebben. Voor ‘het geval dat…’

Woensdag 22 februari 2017

Het is 5.00 uur ’s morgens en mijn twee mannen zijn nog in diepe slaap. Ik niet. Ik ben klaarwakker en weet eigenlijk al wat er gaat komen. Die twee testen beneden in de kast roepen nog net niet mijn naam en ik loop op mijn tenen naar beneden. Ik haal de eerste uit de verpakking, doe de test en wacht op wat er komen gaat. Maar ik weet het al. Ik ben niet zenuwachtig, maar juist heel kalm. Ik zie alle gewenste streepjes verschijnen en moet glimlachen. Wat ben jij welkom!

Ik loop naar boven en Patrick is wakker geworden van mijn gestommel. Zijn wekker zal ieder moment afgaan, want ook hij moet zo naar zijn werk. Ik fluister dat ik de test heb gedaan en dat deze positief is. Hij is opeens klaarwakker en net zo blij als ik. We spreken af dat ik vandaag de verloskundige bel om afspraken te maken en dat we nog even wachten met het aan Milan te vertellen. De ochtend verloopt verder normaal, maar wel met een groot geheim!

Wachten, wachten en nog eens wachten

Ik bel na het werk de verloskundige, beantwoord wat vragen en fiets daarna wederom naar de drogist voor digitale testen. Ik heb namelijk geen idee hoe ver ik zou kunnen zijn. Wel een indicatie, maar precies weten we het nog niet. Misschien geeft deze test wat duidelijkheid…

Hij geeft 3+ weken aan, maar wat zegt dat nu eigenlijk? Ik zou dan rond de 5 weken zwanger zijn. Jeetje, dat is nog heel pril! Ik heb pas op 10 maart een echo. Dat lijkt nog mijlenver weg. Ik was even vergeten hoeveel geduld je eigenlijk moet hebben tijdens zo’n zwangerschap en ik ben niet zo geduldig 😉

In de dagen die volgen vertellen we het aan Milan en mijn ouders, broer en zus. Milan mocht dit doen, maar daarover later meer.

Maar we zijn blij, heel erg blij! Nu maar hopen dat alles zo voorspoedig blijft gaan!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ciska
    28 maart 2017 / 08:21

    Ja het was geweldig nieuws

  2. Jolien
    28 maart 2017 / 09:11

    Proficiat ! Ik Ben zo benieuwd naar het vervolg ?