Home + Hoeveel speelafspraakjes per week?

Hoeveel speelafspraakjes per week?

Van de vijf schooldagen per week kan ik Milan drie dagen zelf ophalen. De overige twee dagen wordt hij na schooltijd opgevangen door opa en oma. Een erg fijne constructie waar we iedere dag heel erg blij mee zijn. Milan hoeft daardoor ook niet naar de BSO en het geeft ons ’s middags heel wat vrijheid. We kunnen naar de speeltuin, eendjes voeren, de stad in, boodschappen doen etc. Het is een luxe om te kunnen werken en ondertussen zoveel vrijheid te hebben. Maar daarnaast is er ook veel ruimte voor speelafspraakjes, de vraag is alleen hoeveel speelafspraakjes plannen we per week?

Speelafspraakjes plannen

Ik vind het fijn als een speelafspraakje ’s morgens wordt gemaakt. Is er nog geen afspraakje gemaakt, dan ga ik er vanuit dat we voor de middag andere plannen kunnen maken. Nu klinkt het alsof ik niet flexibel ben, maar dat ben ik wel. Het is heus niet zo dat er dan niets afgesproken mag worden. Toch is het wel lastig, want mijn dagen zitten overvol en als ik dan denk dat ik de middag vrij heb maak ik plannen of afspraken.

Natuurlijk speelt Milan ook bij vriendjes en vriendinnetjes thuis, maar op de één of andere manier vindt iedereen die Legotafel heel aantrekkelijk 😉 Nee hoor, ik vind het gezellig als er kinderen komen spelen, maar ik vind het gewoon fijn als ik dat ’s morgens al weet.

Hoe vaak mag jouw kind afspreken per week?

In principe kan Milan dus drie keer per week afspreken met een vriendje of vriendinnetje, maar dat gebeurd zelden. Een keer per week lukt wel en als ik heel eerlijk ben vind ik dat op deze leeftijd nog wel genoeg. We gaan daarnaast ook nog vaak naar de speeltuin en daar speelt hij ook met andere kinderen. Verder hebben we een druk leven, zit hij op zwemles, doet hij activiteiten van school en heeft hij een continurooster. Zijn dagen zijn dus al behoorlijk druk. Dan mag hij zich ook best eens alleen vermaken en lekker bijkomen. Hij is pas zes en ze moeten al zoveel.

Hoe vaak spreekt jouw kind af met een vriendje of vriendinnetje en hoe plannen jullie de speelafspraakjes? Laat het me weten in de comments hieronder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Vera
  29 maart 2017 / 09:40

  Hier twee kinderen van 4 en 6 jaar (en eentje van 2 maar die spreekt nog niet af 😉 2x per week mogen ze afspreken.
  Als opa en oma komen oppassen op woensdag, 1x in de twee weken, mogen ze ook afspreken. Mijn vriend heeft de andere weken op woensdag, maar hij vind het rustiger dat ze dan niet afspreken.

  Ik ben vrij de maandagmiddag en vrijdag en omdat we allebei zoveel werken is hier net de redenatie dat ze dan net 2x mogen afspreken… Ze zitten al zo lang op school en de bso… Grappig het verschil en de reden erachter 🙂

 2. 29 maart 2017 / 10:33

  Mijn vierjarige heeft nu 1x afgesproken en dat is ook even genoeg. Zeker nu met de zomertijd is hij gewoon supermoe aan het einde van de schooldag.

  De 9 jarige, heeft het een stuk drukker, maar die hoef ik ook niet meer overal op te halen en weg te brengen. MAar ook dan vind ik 2 a 3 per week genoeg. Ze moet ook af en toe al huiswerk maken, leren voor topotoetsen. Dus dat vind ik echt genoeg.