Home + Yay or nay? Tweedehands kinderkleding shoppen?

Yay or nay? Tweedehands kinderkleding shoppen?

De meningen zijn er nogal over verdeeld; tweedehands kinderkleding shoppen. De één wil het absoluut niet en de ander zweert er juist bij. Ik behoorde in een ver en grijs verleden tot die eerste categorie. Tweedehands kinderkleding kopen was in mijn ogen ‘not done’, al had ik daar geen goede verklaring voor. Het enige wat ik altijd als argument gebruikte was dat je ook goedkope nieuwe kleding voor je kind kon kopen. Er leuk uitzien hoeft immers niet duur te zijn. Klopt, dat vind ik nog steeds, maar toch behoor ik nu echt tot die laatste categorie. Wat is er veranderd?

Ik las ooit eens bij een andere blogger dat zij absoluut geen tweedehands kleding kocht voor haar kindje. Ik vond en vind de betreffende blogger nog steeds heel erg leuk en volg haar nog steeds graag, maar vond dit er wel heel naar staan. Hoewel het misschien niet zo bedoeld was, kwam het op mij heel denigrerend over. Het kopen van tweedehands kleding heeft namelijk helemaal niets te maken met een krap budget, daar ben ik inmiddels wel achter…

Wie koopt er tweedehands kinderkleding?

Ik kocht voor het eerst tweedehands kinderkleding op de vrijmarkt op Koningsdag. Mijn zus vertelde over een vrijmarkt in Rotterdam in een dure wijk waar de mensen ook echt heel mooie spullen verkochten. We gingen er zelf ook staan en toen we onze spullen hadden uitgestald merkte ik om mij heen al dat meer mensen van buiten Rotterdam naar deze vrijmarkt waren gekomen voor de mooie spullen.

Ik besloot ook even snel een rondje te lopen en liep al snel tegen heel mooie en dure merkkleding aan voor maar een paar euro. Ik weet nog goed dat ik twee fantastische Vingino sweaters kocht voor maar €5! Daar kon ik ze in de winkel niet voor kopen en de koopjesjager in mij was door het dolle heen.

Het viel mij ook op dat mensen uit die wijk bij elkaar spulletjes kochten en de “nieuwe” kleding ging vrolijk op de bakfiets mee met de nieuwe eigenaar. Misschien vind je dat ik al die tijd onder een steen heb gelegen, maar toen besefte ik mij dat tweedehands kinderkleding kopen een heel bewuste keuze is. Waarom zou je namelijk meer betalen dan nodig is?

Merkkleding voor een paar euro

Toen ik een tijdje terug met mijn oude buurvrouw (gelukkig zien we elkaar nog en leest ze dit waarschijnlijk wel) naar een kinderkledingbeurs ging, wist ik van tevoren niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik had in ieder geval niet verwacht dat er zo ontzettend veel merkkleding te koop was voor een habbekrats. Merken waar je in de winkel al snel € 50,- à € 60,- betaalt voor een bloesje, kocht ik daar voor € 4,-!

En nee, er liepen geen hysterische koopjesjagers, maar ik herkende een huisarts en nog een aantal moeders met zeer goede banen en besefte mij weer dat tweedehands kinderkleding shoppen echt niets heeft te maken met het financieel krap hebben, maar wel met bewust met je geld omgaan. Als je hier de kleding voor een prikkie kunt kopen en het ziet er als nieuw uit, dan ben je toch gek als je het niet doet?

Mixen en matchen!

Inmiddels heb ik aardig wat gave tweedehands kleding in Milans kast hangen en dit mix ik met nieuwe kleding. Het is een sport om voor zo weinig mogelijk geld een outfit samen te stellen die er uitziet alsof hij heel duur is. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de outfit uniek is. Ik kreeg laatst een compliment over dat Milan er altijd zo leuk uitziet en er werd gevraagd waar ik deze kleding kocht. Toen ik vertelde dat ik veel van deze kleding koop in een tweedehands winkel of op een beurs, werd het eerst niet geloofd. Zo zie je maar…

Als ik nu in een winkel loop die bekend staat als redelijk goedkoop en ik zie daar een shirt van € 18,- dan denk ik ‘dat kan ik beter én goedkoper’.

Dit koop ik niet tweedehands

Er zijn ook dingen die ik niet tweedehands koop…

 • Broeken, tenzij ze heel mooi zijn. Probleem is dat Milan lang en smal is dus het is geen onwil, maar ik heb wel een bepaalde pasvorm nodig;
 • Ondergoed en sokken. Nee, die koop ik toch echt nieuw;
 • Zwemkleding, ook dat koop ik liever nieuw.

Tot slot, wat doe ik met de kleding die te klein is geworden voor Milan?

Die verkoop ik weer door. Inmiddels kan ik zeggen dat de pakketten met kleding van Milan razend populair zijn. Ik krijg zelfs mailtjes met de vraag wanneer ik weer wat ga verkopen. Mocht je interesse hebben, ik verkoop de kleding op deze Facebookpagina. Onwijs leuk en zo wordt alle kleding optimaal gebruikt!

Wat vind jij van het kopen van tweedehands kinderkleding? Yay or nay? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 20 november 2016 / 14:12

  Tweedehands kleren kunnen prima. Ik doe het niet vaak, maar soms kom ik gewoon iets moois tegen en dan koop ik het.
  Sokken, ondergoed koop ik ook altijd nieuw.

 2. Reb
  20 november 2016 / 15:11

  Ik koop en verkoop ook tweedehandskleding. Verkopen vind ik soms wel vervelend, want via Marktplaats wordt vaak niet meer gereageerd na een overeenkomst. Stom!

 3. 9 februari 2017 / 17:27

  Ik heb ook sinds kort ontdekt dat je in tweedehands winkels kei leuke baby- en kinderkleding kunt kopen. Had ik nooit bij stil gestaan haha. Maar mijn dochtertje is nog maar 12 weken en als ze zo klein zijn groeien ze er natuurlijk al snel uit, dus ik vind het zonde om er veel geld aan uit te geven. Zo heb ik afgelopen vrijdag een dik jasje, twee jurkjes (waarvan een van noppies), een paar regenlaarsjes (ik kan ’t maar vast in huis hebben toch?) en een paar schoenen (van British Knights) gekocht voor samen 10,50 euro.. De koopjesjager is ook bij mij naar boven gekomen hoor. Dus yay, ik ben zeker een voorstander voor tweedehands kinderkleding!:)