Home + WordPress & Google+, een ‘match made in heaven?’

WordPress & Google+, een ‘match made in heaven?’

Zo zie je maar waar een #wordpressweek toe kan leiden, gisteren was er een tweet van iemand die twijfelde tussen Blogger en WordPress en dat had voornamelijk te maken met Google+. Omdat Blogger ook van Google is de link naar Google+ natuurlijk veel sneller gelegd. Denkt men. Maar kan je  Wordpress ook koppelen aan Google+? En hoe belangrijk is dat? Nou, behoorlijk eigenlijk! Google+ is ‘upcoming’ en wordt steeds groter, je kan er niet meer niets mee doen als je een goede social media strategie ambieert.

Maar hoe koppel je dan jouw WordPress blog aan Google+?

Wat ik voornamelijk deed was mijn blogs simpelweg delen op Google+ met een link naar de blog natuurlijk. Als ik mezelf op Google zoek komen mijn blogs meteen naar boven. Sterker nog, de recente blogs! Zeker als je regelmatig blogt vindt Google dat heel fijn, Google houdt van regelmatig veranderende content en dat wordt beloond door de zoekresultaten.

Delen op jouw account zou ik sowieso doen hoor, maar wat dacht je van jouw foto bij jouw blog in de zoekresultaten van Google? Dat valt op tussen de, vaak, platte tekst en het geeft een persoonlijk tintje waardoor men eerder geneigd is om op de link te klikken en jouw blog te lezen. En dat is precies wat je wilt natuurlijk, anders blog je niet!

  • Om te beginnen maak je dus een Google+ account aan als je die nog niet hebt
  • Richt dit profiel goed en volledig in. Sowieso aan te raden natuurlijk, maar juist een profielfoto is hierbij belangrijk, wan die moet dus straks bij de zoekresultaten meekomen
  • Bij het volledig inrichten van jouw Google+ profiel vul je dus ook de link van jouw Wordpress website in.
  • Dan ga je naar Google Authorship en vul je daar het mailadres in wat gekoppeld is aan jouw website

Uiteraard heb je de plug-in Yoast geïnstalleerd 🙂 en daar zou je het feestje compleet mee kunnen maken. Als je Yoast hebt, heb je in je dashboard links de kop SEO staan, daaronder staat ‘social’, klik daarop en je ziet vervolgens het tabblad Google+. Hier plak je de link van je Google+ account in en klaar ben je! Overigens kan je daar ook Facebook en Twitter gegevens invullen.

Dit zijn de stappen die ik heb gevolgd, en het werkte, want zie het screenshot hieronder van een recent zoekresultaat in Google. Het kan overigens wel een paar weken duren voordat Google deze aanpassingen heeft verwerkt, maar uiteindelijk komt het goed!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties