Home + Nog even dit voor jouw WordPressblog

Nog even dit voor jouw WordPressblog

WordPressweek is bijna ten einde en hoewel ik morgen zal evalueren wil ik toch nog wat dingetjes benadrukken. Dingetjes waar je misschien niet zo één, twee, drie aan denkt, maar die wel belangrijk zijn voor jouw WordPressblog of voor bloggen in het algemeen.

Gravatar
Ik zeg het maar meteen, dat is onmisbaar! Stel, je krijgt reacties op jouw blog (daar doen we het wel voor natuurlijk) en jij wilt daar op reageren. Dat kan, maar je wilt dat wel netjes met jouw foto erbij en niet met een anoniem plaatje erbij. Het staat ook niet zo professioneel. Het kan ook zijn dat jij blogs van anderen leest en volgt en daar ook weleens op reageert. Je wilt dan natuurlijk ook jouw expertise laten zien en dat doe je dus ook niet door middel van een reactie met een anoniem plaatje. Om ervoor te zorgen dat jij herkent wordt op jouw eigen blog en op de blogs van anderen maak je bij Gravatar een account aan. Dit is heel eenvoudig en het zorgt ervoor dat je dus nooit meer een lelijke anonieme reactie plaatst.

Mobiel responsive
Als je blog staat ga dan eens kritisch kijken naar een mobiele versie van jouw blog. Er wordt tenslotte steeds meer gelezen via tablets en smartphones!

WordPress app
Download ook meteen de WordPress app, want ook daar kan je je ideeën en drafts in kwijt en vergeet je nooit meer dat ene super goede blog idee!

Evernote
Voor degenen die dit nog niet kennen; Evernote is een heel fijne app waar je al jouw ideeën, inspiratie, aantekeningen, quotes etc. in kwijt kan. Evernote slaat deze op en jij kan het even loslaten om er vervolgens later mee aan de slag te gaan! Ideaal toch?

Bloglovin’
Maak ook een account aan op Bloglovin’ en zorg dat anderen jouw blog hierop kunnen volgen. Zo maak je het anderen gemakkelijk en kan je je lezersaantal alleen maar vergroten!

Dit waren nog even wat kleine aanvullingen, maar deze zijn wel heel handig en eigenlijk ook wel onmisbaar voor een goede blogstrategie.

Succes!

Gravatar Marisca Kenter

Het verschil tussen een anoniem plaatje en een reactie met foto via Gravatar

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties