Home + Jouw blog naar een hoger level met het Genesis Framework

Jouw blog naar een hoger level met het Genesis Framework

Misschien loop ik al wat op de zaken vooruit, maar stel, je bent al een tijdje met je blog bezig en wilt toch een thema met meer functionaliteiten, volledig responsive voor mobiel en tablet én een totaal andere lay-out waarmee je je écht kan onderscheiden. Dan gaat het je wel wat geld kosten. Niet meteen schrikken, want je betaald echt geen honderden euro’s. Voor bijvoorbeeld €75 ($99) heb je al een compleet nieuw thema met daarbij alle functionaliteiten die daarbij horen. Ook kun je hierbij ook weer extra plug-ins downloaden die alleen maar beschikbaar zijn als je het zogenoemde Genesis Framework hebt. Deze plug-ins zijn dan vervolgens wel gratis.

Dit is perfect voor als je ook met je blog geld wilt gaan verdienen bijvoorbeeld door advertentiebanners te gaan plaatsen

Maar wat zijn nog meer de grote voordelen van een Genesis Framework? Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje.

 • SEO geoptimaliseerd
 • Zeer goede beveiliging
 • Het kan zo’n beetje alles!
 • Constante updates
 • Responsive design voor tablet en smartphone (HTML 5)
 • Snel en je kan het zo inrichten als jij wilt
 • Veel extra widgets die je ook weer van lay-out kan laten veranderen
 • Bewezen betrouwbare ontwikkelaars

Toch nieuwsgierig geworden? Ga dan naar www.studiopress.com en daar kan je op je gemak je beschikbare thema’s bekijken en een uitgebreide demo bekijken. Ook de mobiele versie kan je even checken, altijd handig!

Wil je er één aanschaffen en heb je bijvoorbeeld een PayPal account? Top! Zodra je een thema hebt gevonden die je graag wilt kopen, klik je op de ‘buy’ knop en daarna gaat het heel snel. Het wijst voor zich en voor je het weet zie je in je dashboard links het kopje ‘Genesis’ opgenomen staan. Van daaruit kan je je blog weer opnieuw gaan inrichten. Wil je daarna nog een keer een nieuw thema kopen? Je krijgt op een volgende aankoop een flinke korting, dan betaal je bijvoorbeeld nog maar $35 voor een thema!

Dit is best even pittig, want het lukte mij ook niet in één keer. Sterker nog, ik ben er nu nog mee aan het stoeien. Wees je er wel van bewust dat je vaak wel alles weer even om moet zetten in het nieuwe thema, het wordt niet één op één overgenomen met een andere achtergrond en wat leuke kleurtjes erbij. Kan ook niet, want vaak kies je echt voor een nieuw thema met een andere lay-out.

Mocht je willen weten welke ik heb gekozen? Ik heb gekozen voor ‘Modern Blogger Pro’. Ik word op geen enkele manier gesponsord door Studiopress, maar vind het wel een zeer goede aankoop voor een blog! In ieder geval het overwegen waard. Succes!

Stukje van de nieuwe lay-out, maar die kan nog veranderen ;-)

Stukje van de nieuwe lay-out, maar die kan nog veranderen 😉

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 30 maart 2014 / 19:54

  Hey Marisca, super dat je ook gekozen hebt voor het Genesis Framework. Ik heb er écht geen seconde spijt van gehad dat ik dit heb aangeschaft en vind het nog steeds een van mijn beste investeringen ever! 🙂

  • 31 maart 2014 / 19:08

   Hoi! Ja, op jouw advies en ook ik heb er absoluut geen spijt van! Ben blij met de mogelijkheden en de totaal andere uitstraling. Dank!