Home + Wonen | 5x daarom is een pvc vloer ideaal met kinderen

Wonen | 5x daarom is een pvc vloer ideaal met kinderen

Wanneer je een nieuwe vloer uit gaat zoeken is dat nog best een lastige keus. Je wilt een vloer die je over een paar jaar nog steeds mooi vindt, die neutraal is zodat je je meubels nog eens kunt veranderen en die ook nog eens kwalitatief goed is. De vloer moet dus tegen een stootje kunnen. Misschien heb je nog meer persoonlijke wensen en dat maakt het lijstje behoorlijk lang. Dit alles vormt de basis voor de materiaalkeuze. Laminaat kennen we inmiddels wel, maar pvc zien we ook steeds vaker en voldoet aan een hoop praktische eisen. Omdat niet iedereen even bekend is met een pvc vloer, zette ik de vijf voordelen van deze vloeren op een rijtje. Het blijkt namelijk dat dit perfecte vloeren zijn wanneer je kinderen hebt.

Slijtvast

Er vliegt hier zo nu en dan best wat speelgoed door de lucht of de kinderen laten iets vallen. Onze vorige vloer was iets minder slijtvast en na 12 jaar zaten er dan ook wel wat beschadigingen op de vloer. Niet veel, maar zonde was het wel. Zeker wanneer er iets zwaars valt, kunnen er stukjes uit je laminaatvloer vallen. Dat wil je niet. Een Gamma pvc vloer staat er echter om bekend dat ze veel meer slijtvast zijn.

Gemakkelijk schoon te houden

Wanneer je kinderen hebt zul je merken dat dit een echte must is haha. Drinken dat wordt omgestoten, kruimels die op de grond vallen, zweetvoetjes op de vloer (ook dat kan!), een rozijn die wordt platgetrapt etc. De stofzuiger maakt overuren, maar we moeten toch ook met behoorlijke regelmaat dweilen. We hebben een vrij makkelijke vloer (laminaat), maar zien er echt alles op. Een pvc vloer is gemakkelijker schoon te houden.

Waterbestendig

Als er water op een pvc vloer valt, zal dat geen enkel probleem zijn. Pvc krimpt niet en zet ook niet uit. Handig!

Geluiddempend

Kinderen maken soms heel veel herrie, rennen achter elkaar aan, laten wat vallen en dansen en springen. Dat hoort er allemaal bij, maar je wilt ook niet dat je buren last hebben van je kinderen. Ik voel me altijd ontzettend bezwaard als de jongens veel herrie maken ook al weet ik dat dat in dit huis niet echt nodig is omdat het zo goed is geïsoleerd. Toch zit dit nog altijd in me en zeg ik tig keer per dag ‘jongens, zachtjes!’. Een pvc vloer is geluiddempend. Je moet dan natuurlijk ook een goede ondervloer hebben, maar het scheelt zeker!

Gemakkelijk in onderhoud

Ik zei al dat deze vloeren gemakkelijk schoon zijn te houden, maar sommigen van deze vloeren hoeven minder vaak gedweild te worden omdat ze vuil afstotend zijn. Dat maakt ze dus ook nog eens gemakkelijker in onderhoud! Handig, want we hebben al zo weinig tijd.

Overweeg je zelf een pvc vloer, maar bijvoorbeeld ook vloerverwarming of heb je al vloerverwarming? Laat je dan eerst goed informeren over welke pvc vloeren hierbij geschikt zijn. Wil je meer weten over vloerverwarming, klik dan hier.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.