Home + Wij gaan verhuizen! Het verkoopproces van ons huis (deel 4)

Wij gaan verhuizen! Het verkoopproces van ons huis (deel 4)

Deel 3 sloot ik af met het beste nieuws dat we de afgelopen periode hebben gehad: de kopers hebben de hypotheek rond! Als de waarborg bij de notaris binnen is, kunnen we stellen dat alles echt in kannen en kruiken is en dat we ons huis definitief hebben verkocht. Wat een opluchting en wat fijn dat we het huis aan deze mensen hebben verkocht. In dit deel tellen we af naar de definitieve sleuteloverdracht die gepland staat op 4 januari 2021. Lezen jullie mee?

Zaterdag 14 november 2020

Ik sluit net deel 3 van dit dagboek af. Wat fijn dat de kopers de hypotheek rond hebben. Ik check in Move hoeveel dagen nog tot de sleuteloverdracht. Nog 51 dagen. Over 51 dagen is het huis dat zo lang in onze familie zat, en wat 12 jaar van ons is geweest, niet meer van ons en zal het nooit meer het toneel zijn van onze verjaardagen waar de hele familie samenkomt. Nog 51 dagen, het aftellen is begonnen…

Dinsdag 24 november 2020

Vandaag is de dag waarop de termijn voor de ontbindende voorwaarden afloopt. We horen echter nog niets, want het loopt vanavond 0m 23.59 uur af. We verwachten morgen te horen of ons huis definitief is verkocht of niet…

Donderdag 26 november 2020

We hebben nog niets gehoord van de makelaar en in dit geval is geen bericht weer goed bericht zoals wel vaker in de afgelopen maanden. De notaris heeft zojuist gemaild dat de waarborg binnen is. Alles is nu definitief rond! Wat een ontzettend fijn gevoel! De komende weken gaan we ons oude huis leeghalen (er liggen namelijk nog behoorlijk wat spullen, vooral in de schuur) en schoonmaken en dan tellen we af naar 4 januari 2021. Wat ik zelf wel lastig vind is dat we er niet zijn tijdens de feestdagen en dan staat dat huis leeg… Maar goed, we houden het in de gaten en vragen de buren het ook een beetje in de gaten te houden. Het huis is nu definitief verkocht en dat is het voornaamste!

Maandag 30 november 2020

Ik heb nog steeds niets gehoord van de makelaar. Het huis staat nog steeds op Funda als ‘verkocht onder voorbehoud’, maar alles wat doorlopen moest worden is inmiddels ook doorlopen. Ik mail ze maar even.

Aan het einde van de middag krijg ik het bericht dat het er door drukte nog niet van was gekomen, maar dat ze ons inderdaad feliciteren met de verkoop van onze woning!! En ja hoor, het staat op Funda 🙂

 

Vrijdag 4 december 2020

Wij tellen niet alleen af naar Kerst, maar wij tellen vooral af naar 4 januari. Vandaag over precies een maand is de sleuteloverdracht! De laatste maand dat dit huis van ons is. We nemen nu definitief afscheid en ruimen deze maand de laatste spulletjes op. Nog een maand… Wat een gek idee…

Dinsdag 8 december 2020

Vandaag zien we de kopers van ons huis weer. Ze wilden graag het huis laten zien aan de andere ouders en hadden eerder al gevraagd of dat mocht. Natuurlijk! Ik kan mij als ouder zijnde heel goed voorstellen dat je wilt zien waar je kind gaat wonen. De kopers wisten ons te vertellen dat wij waarschijnlijk niet aanwezig zijn bij de overdracht op 4 januari. Wij moeten dan een volmacht geven aan de notaris. We horen het wel, maken we dat ook weer mee haha. Nog 27 dagen tot de sleuteloverdracht…

Zondag 13 december 2020

Nog 22 dagen tot de overdracht. Vandaag heeft Ad een begin gemaakt met het klein maken van alle Legodozen van Milan, welke ik weer heb opgeruimd in het nieuwe huis. Het oude huis is dus weer een stuk leger, want er lagen echt ontzettend veel dozen ?. Ook heeft hij vast wat gaatjes in de muren dicht gemaakt.

Patrick hoopt tussen Kerst en Oud & Nieuw vrij te zijn om de laatste dingen uit het huis te halen en naar de stort te brengen. Ook moet de schuur nog leeg. We hebben nog genoeg te doen in die drie weken!

Dinsdag 15 december en woensdag 16 december 2020

Drie dagen later ziet de wereld er opeens anders uit en opeens zitten we in een ‘harde lockdown’. Patrick is vrij en heeft gisteren en vandaag het huis en de de schuur leeggehaald. Morgen kan Patrick een bus ophalen om alles wat weg kan naar de stort te brengen. Daarna is het een kwestie van schoonmaken…

Donderdag 17 december 2020

Vandaag is de dag om alle zooi uit het oude huis af te voeren naar de stort. Wat komt er nog een hoop uit dat kleine huisje! Dat het er nog netjes en opgeruimd uit zag is een wonder…  Afgelopen jaar is er al heel veel weggegooid zowel in huis als in de schuur toen de oude schuur werd gesloopt en de nieuwe werd gebouwd. En nu nog moet er weer heel veel worden weggegooid. Wat verzamelen mensen eigenlijk een hoop zooi haha.

Vrijdag 18 december 2020

Onverwacht bericht van de notaris! We krijgen te horen dat Patrick en ik een volmacht moeten komen tekenen op het notariskantoor voor de overdracht. Wij komen er daarna niet meer en moeten de sleutels al meegeven tijdens de eindinspectie. Patrick is vandaag vrij en rijdt vrijwel direct na het lezen van de mail naar de notaris, want we mogen er zonder afspraak binnen lopen. We hoeven er niet samen heen, dat scheelt, want ik ben aan het werk. Gelukkig zit het kantoor van de notaris bij mijn werk om de hoek en loop ik er aan het einde van de ochtend even heen. Het tekenen gaat snel (in de wachtruimte) en is ontzettend onpersoonlijk. Maar goed, het is niet anders en we zijn al blij dat het zo kan. Weer iets wat we van het lijstje kunnen strepen.

Zaterdag 19 december 2020

Het oude huis is leeg, tijd voor de grote schoonmaak! Ik heb hier al uitgebreid over geblogd, maar het kan natuurlijk niet ontbreken in dit dagboek 🙂 In 2,5 uur tijd maken we de boel in orde omdat we dat niet tussen Kerst en Oud & Nieuw willen doen. Mijn ouders komen voor een laatste keer daar langs en we maken nog wat foto’s. Dit is de laatste keer dat we er als gezin zijn.

Zondag 20 december 2020

Vandaag komt één van de kopers de sleutels halen omdat ze er van ons morgen al wat mogen verven. Scheelt hen straks ook weer. We spreken af dat de sleutel dinsdag weer wordt ingeleverd.

Vanwege de lockdown hebben we geen kerstkaarten in huis dus ik maak voor onze lieve buren van het oude huis zelf maar wat. Ik print de foto uit die gisteren is gemaakt in het oude huis en maak daar kaartjes van. Ik schrijf er voor iedereen een persoonlijke boodschap op en de jongens gooien ze door de brievenbus.

Woensdag 23 december 2020

De kopers mogen van ons alvast wat klussen in het huis en zijn vast begonnen met witten. Wat ziet het er al anders uit en wat zijn ze enthousiast, zo leuk!

Vrijdag 1 januari 2021

En dan is het 2021! Patrick heeft voor de jaarwisseling een houten plaatje voor de brievenbus geschroefd. Je weet immers maar nooit. Ik vond het toch spannend dat het huis leeg stond tijdens de jaarwisseling.

Gisteren waren de kopers er overdag nog even en wij zijn vandaag nog even geweest zodat Patrick het plaatje weer van de brievenbus kon halen.

Een zooitje bij Eneco

Ondertussen hebben we al een hele tijd gedoe met Eneco. Toen wij stroom aanvroegen op ons nieuwe adres ging het tot twee keer toe mis vanwege een storing (bijzonder) en bij de derde keer was het gelukt. ‘Eind goed, al goed’, dachten we. Dat bleek dus niet zo te zijn. We kregen namelijk mailtjes met in de aanhef een andere naam en een ander contractnummer, maar wel met ons nieuwe adres. Ik vond dat raar, belde erheen en we bleken betrokken te zijn bij een datalek. Ze hadden namelijk twee contracten door elkaar gehaald. Geen idee hoe dat kon, maar ze beloofden het op te lossen en, op mijn verzoek, melding te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Na drie weken kreeg ik weer een mail met de andere naam erop. Hoe dan?! Ik belde er wéér heen en ben zo boos geworden dat het nu wel diezelfde dag kon worden opgelost. Ook nu dat ik weer ‘eind goed, al goed’.

Ik wilde daarnet Eneco, per 4 januari, opzeggen voor het oude huis en zie nu weer dat het nieuwe contract niet vermeld staat in ‘Mijn Eneco’. Toch besloot ik eerst maar even de verhuizing door te geven, maar ik moest daarvoor het nieuwe adres doorgeven waar ik energie op wil ontvangen. Uh, daar ontvangen we al energie op… Maar goed, ik vulde het toch maar in omdat ik het oude adres anders niet op kan zeggen. Vreemd, maar je kunt dus blijkbaar geen opties invullen. Maar wat blijkt nu? Nu heb ik dus weer opnieuw energie aangevraagd op het nieuwe adres en ook nog eens dezelfde producten als op het oude adres. Daar betaalden we voor stroom, gas en de Toon, maar in het nieuwe huis hebben we alleen stroom nodig. Ook dat kon ik niet aangeven. Dat wordt maandag of dinsdag weer bellen, wat een zooitje is het daar zeg! Ik hoop maar dat we het wéér kunnen oplossen. Als we weer gaan verhuizen weet ik niet of we nog voor Eneco kiezen…

Zaterdag 2 januari 2021

ik ga patat halen in onze oude wijk en doe nog even een check in het huis. We hebben de kopers een kaart gestuurd welke binnen is gekomen. Ik zet deze voor hen neer.

Zondag 3 januari 2021

Nog 1 dag staat er in Move! Nog één volledige dag zijn wij de eigenaren van dit huis. Het is een gek idee, maar het is ook goed zo. We hebben er al afscheid van genomen, het gaat naar heel leuke mensen en wij zijn aan een nieuw hoofdstuk begonnen.

We zoeken de sleutels uit voor morgen.

Een laatste selfie in, nu nog, ons huis ❤️.

Dat was het echt. Ik trek voor de laatste keer de deur dicht, zeg de buurtjes gedag en draai de deur op slot. Dag huis…

Achteraf gezien mogen we echt niet klagen. We hebben toch heel veel kijkers gehad en diverse biedingen. Gedurende het proces zelf zag ik dat niet zo, want ik was gewoon zenuwachtig. Dat lees ik ook terug in alle delen. Ik was sceptisch en durfde nergens op te hopen. Gelukkig kwam alles goed, precies zoals de makelaar voorspelde en konden we ons verkopen aan een leuk jong stel die, net als wij destijds, ook hier beginnen aan de rest van hun leven.

HuishoudenHuishouden

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 8 januari 2021 / 07:47

  Fijn, alles afgerond. Ik heb alleenmaarslechte ervaringen met Eneco toen wij ons huis kochten. Wat een drama!! Gelukkig was onze huidige energieleverancier heel coulant en meegaand en hebben de hogere managers samen het probleem uitgezocht want ik wilde ze vior de rechter slepen. Nooit maar dan ook nooit Eneco voor ons.

 2. 8 januari 2021 / 08:51

  Wat fijn dat uiteindelijk alles goed verliep. Dat het huis aan fijne mensen is verkocht.
  Vreemd dat ook huizen verkopen in deze zo anders gaat met overdracht.

 3. Elly
  8 januari 2021 / 20:04

  Leuk om alle delen te lezen! Leuk om te zien vanuit mijn werkveld. Komt de spanning rondom de verkoop vanwege de eerdere ervaringen? Mij viel op dat je vrij vaak typte dat je ergens van baalde. Geen kritiek hoor, maar was gewoon benieuwd waardoor dat komt. Want zo te lezen is het voorspoedig verlopen!
  Het ‘voorlopig’ koopcontract bestaat niet, het heet gewoon koopcontract. Er is niets voorlopigs aan 🙂
  En die volmacht teken voor de verkopers is inderdaad in deze tijd gebruikelijk (en onpersoonlijk inderdaad..) maar wel echt nodig. Ook ter bescherming van de medewerkers die anders veel te veel verschillende mensen zien. Maar zeker wel jammer voor zo’n emotioneel moment!
  En het is inderdaad ook gebruikelijk dat je niet standaard van de notaris hoort dat de ontbindende voorwaarde van de financiering is afgelopen (de waarborg meldt de notaris doorgaans wel als deze wel of niet binnen is). Het is niet haalbaar om dat voor alle overdrachten te gaan melden, want de datum wordt ook wel eens uitgesteld. En dat kost allemaal te veel.
  De waarborg is niet hetzelfde als de ontbindende voorwaarde van de financiering. We merken dat kopers vaak wel melden aan de verkopers en de makelaar zodra de financiering rond is.. dus zo hadden ze het wel kunnen laten weten! ☺️
  Uiteindelijk is het dus toch januari geworden, wel ook zo fijn voor de kopers.
  En voor jullie trouwens… Heb je nog geen recht op de overwaarde per 1 januari, scheelt weer een jaartje in box3 van de belasting haha.
  Hopelijk kunnen jullie ook heerlijk genieten in jullie nieuwe huis!